Ervaring - Little Green Care Kids - Meukvrije anti klit Shampoo Conditioner voor kinderen

Little Green Kids Haircare; meukvrije anti-klit haarverzorging voor kinderen!

Bye Bye Tangles… zo heet de 3-delige haarverzorgingsset voor kinderen (van Little Green Kids) die ik een tijdje terug op Instagram heb gewonnen. Vaarwel met de klitten in het haar van je kindje! Deze anti-klit verzorging is geheel meukvrij en daar worden wij heel blij van. Of mijn dramaqueen er nog steeds een drama van maakt tijdens het haren borstelen? Dat lees je in deze review.

Little Green Kids

Little Green Kids volgde ik al een tijdje op Instagram. Met regelmaat plaatsen ze daar een winactie en de afgelopen keer kon je iets winnen naar wens. En laat ik nu toevallig hebben gewonnen op het Instagramaccount van Little Green Cares Nederland! Joepie de poepie. Eerder zag ik al een product op de tijdlijn van Little Green Kids wat ik maar al te graag wilde proberen; de Bye Bye Tangles set. De haartjes van mijn kleuter beginnen nu echt te groeien en ze wil zelf ook sparen voor lange haren. Net zo lang als Disney Prinses Rapunzel…

Lange haren zijn mooi om te zien maar ze moeten natuurlijk wel regelmatig bijgepunt en goed verzorgd worden. 😉

En als haren kammen of borstelen een drama is vanwege de klitten en knopen, dan moet je toch een oplossing gaan zoeken. Een product dat knopen ontwart is dan erg handig. Ik vertelde er laatst al iets over in onze Instagram Stories.

Review Little Green Haircare - No more tangles

Bye Bye Tangles haarverzorging

Bye Bye Tangles is een meukvrije 3-delige haarverzorgingsset voor kinderen, dat speciaal is ontworpen om haren te ontwarren en knopen te elimineren. De set bestaat uit een flacon Shampoo & Body Wash, Conditioning Hair Detangler en een Detangling Brush. De set zit verpakt in een vrolijke groene verpakking waardoor het ook leuk is om cadeau te geven.

De meukvrije haarproducten uit deze serie zijn ook geschikt voor kinderen met een gevoelige huid en hoofdhuid. De kenmerken zijn: hypo-allergeen, dierproefvrij, klinisch getest, zonder parabenen, zonder sulfaten en glutenvrij.

Little Green Kids Detangling Brush

Review - Little Green - Bye Bye Tangles - Anti Klitten Shampoo voor kinderen

De Detangling Brush is een speciale borstel om het haar te ontwarren. Het is een ontklittende borstel die gemakkelijk knopen verwijdert uit nat en droog haar, waardoor het glad en zijdezacht blijft. Gezien het kleine formaat kunnen kinderen de haarborstel zelf ook goed vasthouden en hun haren ermee kammen. Het handvat heeft een speciale coating waardoor het borsteltje niet snel uit handen kan glijden.

Little Green Kids Shampoo and Body Wash

Review Little Green kids care - Meukvrije Anti klit shampoo voor kinderen

De Little Green Kids Shampoo and Body Wash is een verfrissende, twee in één, hair en body wash van 240ml die mild reinigt en voedt. Vitamine B5 en vitamine E reinigen haar en huid zonder uit te drogen. Prikt niet in de ogen en makkelijk te doseren met een pompje.

Little Green Kids Conditioning Hair Detangler

Review Little Green Kids Haarverzorging

De Little Green Kids Conditioning is een flacon met voedende fijne nevel (naar onze ervaring eerder een serum) en ontwart en maakt het haar glad, voor glanzend en gezond haar. Je kunt het ook gebruiken als bescherming tegen zon, zout en chloor. Te gebruiken op nat haar en niet uitspoelen. Even doorkammen en klaar is kees.

Onze ervaring met de Little Green Bye Bye Tangles set

Ik heb de set gewonnen en daar ben ik oprecht heel blij mee. Als ik dat niet was, dan had ik er ook niet voor gekozen om een review met meer dan 850 woorden te plaatsen op Volgmama. Voordat wij de producten van Little Green Cares voor kinderen gebruikten, waste ik mijn dochter haar haren met een shampoo van Zarqa (ook heel fijn) en gebruikte ik een leave-in conditioner spray van L’Oréal (eigenlijk bedoeld voor volwassenen). Met als gevolg dat ze toch weer elke keer met haren kammen knoopjes in haar haren heeft.

Ik gebruik de producten van Little Green Kids bij mijn dochter nu zo’n twee weken en ik merkte al na de eerste was- en kambeurt verschil. Halleluja! Minder klitten en knopen en het haar voelt zachter en gezonder aan. Haren kammen gaat nu veel sneller (ideaal in de ochtendspits voordat ze naar school moeten) en is minder pijnlijk.

Het enige waar mijn dochter niet aan kan wennen is de Detangling Brush. Jammer… De pinnen op de borstel zijn voor haar te hard en dat vond ze niet bepaald prettig. We gebruiken dus een andere haarborstel voor haar haren i.p.v de Detangling Brush. Als de producten op raken dan zal ik ze eerder los bestellen omdat de borstel hier niet echt een succes is.

Met de andere twee producten ben ik mega tevreden. De Little Green Kids shampoo en de conditioner hebben een aangename zelfde geur en zijn makkelijk te doseren. Ze ruiken naar ons idee een beetje naar melk en bloemen. Zelf heb ik natuurlijk ook even geprobeerd wat het op mijn eigen haar doet. Zowel bij mij als bij mijn dochter maken de producten het haar voelbaar zachter en glanzender. Haren kammen is no more drama. Ik ben fan van deze twee producten!

De Bye Bye Tangles set kost 31 euro. Niet bepaald goedkoop maar zoals ik al zei, ik ben er echt blij mee. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de producten los te kopen. Neem ook eens een kijkje bij het hele assortiment van Little Green Cares.

Geef een reactie