Leukste luisterboeken voor kinderen 2021

Dit zijn de allerleukste luisterboeken voor kinderen

Steeds meer mensen kiezen voor luisterboeken. Dergelijke boeken kun je loskopen op cd of desgewenst in mp3-formaat. Het is zelfs mogelijk om via apps audioboeken te verkrijgen. Nu vraag je je misschien af waarom deze boeken steeds bekender worden. Dit komt doordat het fijn is als er aan je wordt voorgelezen. Vooral jonge kinderen weten hoe fijn het is als er aan hen wordt voorgelezen. Als ouder heb je niet altijd de tijd om aan je kinderen voor te lezen. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn.

Er zijn namelijk ook luisterboeken voor kinderen. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen? Dan kun je op dezelfde manier te werk gaan als wanneer je een fysiek boek uitkiest. Wij helpen je door middel van dit artikel om het beste luisterboek voor kinderen uit te kiezen.

Beste luisterboek voor kinderen van 2021

Tegenwoordig zijn er veel audioboeken oftewel luisterboeken beschikbaar. Hierdoor is het voor velen gemakkelijk om meer boeken te beluisteren. Je hoeft namelijk niet te stoppen met hetgeen je doet om naar deze boeken te luisteren. Zet gewoon het bestand op je smartphone of tablet en je beluistert het boek tijdens het rijden of een andere bezigheid.

Door boeken te beluisteren kun je ook gemakkelijk de tijd doden terwijl je bijvoorbeeld op je beurt wacht. Nu ben je echter op zoek naar het beste luisterboek voor kinderen. Ook voor deze doelgroep zijn er veel luisterboeken beschikbaar. We willen je zoveel mogelijk op weg helpen. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld met zeer populaire luisterboeken. Elk boek wordt apart beschreven, waardoor je gemakkelijk een keuze kunt maken. Vind hier dus gemakkelijk het beste luisterboek voor kinderen van verschillende leeftijden!

1. Pluk – Pluk van de Petteflet

Als je op zoek gaat naar een nieuw (luister)boek voor je kind, dan houd je rekening met verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld handig om te letten op de doelgroep van het boek. Sommige boeken zijn namelijk voor jongere kinderen geschreven, terwijl andere boeken juist ideaal zijn voor tieners. Zoek je naar het beste luisterboek voor kinderen van onder de 10 jaar? Dan kennen we een luisterboek dat je kind vast wel leuk zal vinden. Het boek heet Pluk – Pluk van de Petteflet. Wij vinden dat dit boek het beste luisterboek voor kinderen van onder de 10 jaar is. De personages in het verhaal zijn namelijk herkenbaar voor jonge kinderen. Bovendien heb je wellicht al eerder een verhaal over Pluk voorgelezen aan je kind. De fysieke boeken over deze jongen zijn namelijk ook populair.

In het verhaal Pluk – Pluk van de Petteflet woont Pluk niet alleen in de Petteflet. Zo is er daar ook een nogal wild jongetje, genaamd Spijtebijt. Op een dag zijn de 2 jongens op bezoek in een grote kas. De Weerman experimenteert daarin met allerlei klimaten. Bovendien is de kas net als een reuzegroot Artis, alleen onder glas. Helaas is Spijtebijt lastig. Hierdoor rijdt de Weerman per ongeluk met zijn jeep dwars door een grote ruit, die 2 klimaten scheidt. Zo heb je plotseling pinguïns in de tropen en sneeuwstormen over bibberende olifanten. De verschillende dieren worden ziek. Zal het de Weerman en Pluk lukken om de klimaten op tijd te herstellen?

Goed om te weten:

 • Kinderen vanaf ongeveer 4 jaar kunnen luisteren naar dit verhaal.
 • Dit verhaal gaat over een wijs kereltje, Pluk, die vriendelijk en behulpzaam is.
 • In het verhaal zorgt Spijtebijt ervoor dat de klimaten in de war raken en dieren ziek worden.
 • Dankzij de uitgebreide inhoud van dit luisterboek, zorgt het boek voor urenlang luisterplezier.

2. Jip en Janneke

Als je aan een groep personen van verschillende leeftijden vraagt wie 2 van de beroemdste kinderen uit de Nederlandse literatuur zijn, dan behoren de kleuters Janneke en Jip vast wel tot de antwoorden. Er zijn namelijk al vele jaren boeken over deze buurkinderen geschreven. Bovendien zijn de boeken nog steeds klassiekers, waardoor zowel jong als oud geniet van de verhalen. Is daarom een luisterboek over dit tweetal het beste luisterboek voor kinderen? Dan kun je kiezen voor het luisterboek Jip en Janneke. Wij vinden dat het luisterboek over deze kleuters voor velen het beste luisterboek voor kinderen is. Dit komt doordat de verhalen allemaal leuk zijn en je deze samen met je kinderen kunt beluisteren.

Om te zorgen voor langdurige pret is er bij dit luisterboek gezorgd voor meer dan 75 verhaaltjes. Dat er zoveel verhalen zijn, moet niet verbazingwekkend zijn. De kleuters vermaken zich namelijk al meer dan 60 jaar met allerlei herkenbare avonturen. Doordat er zoveel verhaaltjes worden voorgelezen, past niet alle data op 1 cd. Daarom is er bij het luisterboek Jip en Janneke gezorgd voor een bundeling van 6 cd’s. De verhalen worden voorgelezen door de getalenteerde Flip van Duijn. Hij is bovendien de zoon van de auteur van de Jip en Janneke boeken, Annie M. G. Schmidt. Je kunt dus verwachten dat de verhalen vol passie voorgelezen worden, omdat de voorlezer ook met deze personages is opgevoed. Dit luisterboek heeft een luisterduur van ongeveer 165 minuten.

Goed om te weten:

 • Je geniet van meer dan 75 verhalen over de twee buurkinderen.
 • Elk verhaal op deze cd’s is een afgerond geheel, dat zich afspeelt in de kleuterwereld.
 • De verhalen over de kleuters Janneke en Jip zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Dit luisterboek met zeer herkenbare avonturen voor kleuters heeft een luisterduur van ongeveer 165 minuten.
 • Doordat er bij dit luisterboek enorm veel verhalen worden voorgelezen, is er een bundeling gemaakt op maar liefst zes cd’s.

3. Harry Potter 1 – Harry Potter en de Steen der Wijzen

Sommige volwassenen zijn super fans van de Harry Potter verhalen. Daarom willen ze deze ervaringen zo snel mogelijk met hun kinderen delen. Echter, deze boeken zijn relatief lang. Daarom zijn ze wellicht minder geschikt als voorleesboeken voor het slapengaan. Bovendien willen niet alle kinderen die al kunnen lezen starten met dergelijke dikke boeken. Vind je daarom dat het eerste Harry Potter boek het beste luisterboek voor kinderen is? Dan heb je geluk. Er is namelijk een luisterboek beschikbaar van het eerste verhaal uit deze reeks. Harry Potter 1 – Harry Potter en de Steen der Wijzen is dus volgens jou het beste luisterboek voor kinderen. Dit is niet verbazingwekkend, omdat de verhalen uit deze reeks populair zijn bij zowel kinderen als volwassenen.

In het boek Harry Potter 1 – Harry Potter en de Steen der Wijzen ontdekt Harry dat hij geen alledaagse jongen is. Hij wordt namelijk uitgenodigd om naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus te gaan. Dit klinkt beter dan wonen in de bezemkast onder de trap in het huis van zijn onvriendelijke oom en tante. Op zijn nieuwe school leert Harry van alles over monsters, bezemstelen en toverdranken. Dat klinkt allemaal super spannend toch? Helaas blijkt het toch dat niet alles een pretje is op de school. Harry moet het uiteindelijk namelijk opnemen tegen zijn aartsvijand. Deze vijand is Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar. Kan de kersverse tovenaar de strijd tegen de levensgevaarlijke tovenaar winnen?

Goed om te weten:

 • Dit luisterboek is het eerste deel uit de Harry Potter reeks.
 • Het luisterboek is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar.
 • In dit verhaal wordt Harry uitgenodigd om te gaan naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.
 • Hoewel Harry allerlei unieke en nieuwe dingen leert op de tovenaarsschool, moet hij het uiteindelijk opnemen tegen zijn aartsvijand.

4. Dagboek van een Muts 2 – Dagboek van een Muts – Zoek ’t lekker uit

Niet elk kind ervaart de schooltijd als een leuke tijd. Er zijn namelijk ook kinderen die alles behalve populair zijn. Vaak worden deze kinderen gepest of geplaagd. Zij willen daarom de school niet meer bezoeken. Toch is er een betere en realistischere aanpak. De geplaagde kinderen kunnen namelijk maatregelen treffen. Klinkt een luisterboek over een dergelijk verhaal als het beste luisterboek voor kinderen? Dan kennen wij een boek dat je kind vast wel leuk zal vinden. We verwijzen hier naar het boek Dagboek van een Muts 2 – Dagboek van een Muts – Zoek ’t lekker uit. Aan de hand van de titel kun je concluderen dat het hier gaat om een boek, afkomstig uit een reeks. Dit deel is het tweede verhaal uit de reeks, maar kan ook zelfstandig beluisterd worden.

In dit deel beleeft de onzekere 14-jarige Nikki de ene ramp na de andere. De populaire meiden op school noemen haar bovendien Muts. Elke dag op school is voor haar een nachtmerrie. Nikki blijft echter toch dromen van een beter leven. Ook wil ze graag een huwelijk met hottie Brandon hebben. Vlak voor het grote schoolfeest wordt Nikki door “vriendinnen” voor gek gezet. Daarom besluit ze om drastische maatregelen te treffen. Het komische verhaal, vol zelfspot is geschreven in dagboekvorm. Hierdoor wordt het verhaal nog herkenbaarder voor jonge meisjes die minder populair zijn op school. Ook voor populaire kinderen is dit het beste luisterboek voor kinderen. Zij komen er namelijk achter hoe minder populaire kinderen zich voelen.

Goed om te weten:

 • Door de grappige en herkenbare situaties spreekt dit boek meisjes vanaf ongeveer 11 jaar aan.
 • Het verhaal laat je zien dat je niet bij de pakken moet neerzitten wanneer anderen onaardig tegen je zijn.
 • Dit verhaal gaat over de onzekere 14-jarige Nikki die zich probeert te handhaven op de middelbare school.
 • In dit verhaal wordt Nikki voor gek gezet door “vriendinnen” en treft ze vervolgens drastische maatregelen.

5. Woezel & Pip – Avonturen in de Tovertuin

Als je alle beschrijvingen in dit artikel hebt gelezen, heb je gezien dat we met allerlei leeftijden rekening hebben gehouden. Zo hebben we je verteld over luisterboeken voor jonge kinderen, maar ook voor (bijna) tieners. Je vindt dus voor elk kind een geschikt luisterboek. Heb je een peuter in huis en heb je nog geen luisterboek voor hem/haar gevonden? Geen nood. Wellicht is een ander boek het beste luisterboek voor kinderen van die leeftijd. Wat dacht je van de avonturen van de hondjes Woezel en Pip? Deze verhalen zijn populair onder peuters. Klinkt een luisterboek over deze lieve hondenvriendjes als het beste luisterboek voor kinderen? Dan kies je voor het luisterboek Woezel & Pip – Avonturen in de Tovertuin. Met dit luisterboek in huis wordt je kind gedurende langere tijd aangenaam bezig gehouden.

Woezel & Pip – Avonturen in de Tovertuin is een bundeling van maar liefst negen voorleesverhalen. Elk verhaal gaat over de 2 populaire hondenvriendjes. Het tweetal beleeft samen allerlei kleine avonturen in en rond de Tovertuin. Onderweg leren ze bovendien altijd wel weer wat. Voor hen is het bovendien belangrijk om plezier te hebben. Hierbij kan het gaan om pret met z’n tweeën of met al hun vriendjes in de Tovertuin. Het luisterboek bevat daarom ook verhaaltjes over allerlei situaties. Zo maken de hondjes op Tantedag een bijzondere taart van bloemen, zand en botjes voor Tante Perenboom. Ze vangen tevens tijdens een snuffeltocht een mooi visje. Geniet met volle teugen van de avonturen van deze hondjes!

Goed om te weten:

 • Dit lieve, zoete voorleesboek valt bij veel kleintjes in de smaak.
 • Het luisterboek kun je afspelen voor kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar.
 • De hondjes in deze verhalen maken samen van alles mee in en rond de Tovertuin.
 • Er is voor Woezel en Pip elke dag wat te beleven in de Tovertuin, dus ze vervelen zich niet.
 • Hier gaat het om een bundeling van maar liefst 9 voorleesverhalen over de populaire hondenvriendjes.

Voor meer overzichten als het gaat om kinderboeken, zie www.kinderboekenadvies.nl.

Ook belangrijk! Denk aan de oortjes van je kind als hij of zij een koptelefoon gebruikt voor luisterboeken. Er bestaan speciale kinderkoptelefoons met minder decibel, zoals de JBL JR310. Deze passen beter op kinderoren en zijn tegen gehoorbeschadiging.

Welk luisterboek voor kinderen lijkt jou erg leuk?

2 thoughts on “Dit zijn de allerleukste luisterboeken voor kinderen

Geef een reactie