Review XT Luis - Luizen behandelen bij kinderen - Ervaringen

Luizen bij kinderen, zo kom je er snel vanaf!

“Wij hebben luizen” hangt er op een blaadje bij de schoolingang. IEUW! Zodra ik het woord ‘luizen’ lees begint het al snel op mijn hoofd te kriebelen… Bij mijn kinderen op school zijn er geen luizenmoeders die luizen pluizen, elke ouder dient thuis zijn eigen kinderen te checken (en te behandelen indien nodig). Gelukkig bestaat er XT luis Once, daarmee ben je in 1 behandeling van die gemene jeukbeestjes af.

Vorige week ontving ik een perspakketje met 2 XT luis producten, bestaande uit een XT luis Protect & Go Spray en een XT luis 1 X Once Liquid Gel. Lekker op tijd want in augustus en september schijnt er een luizenpiek te zijn! Dit zijn dus de maanden om je kindje iets vaker te controleren op hoofdluis. Wil je weten of er op dit moment bij jou in de regio veel luizen zijn? Op Luizenalarm vind hierover up to date info.

Tot nu toe zijn wij steeds de dans ontsprongen, maar het is superfijn om alvast XT luis in huis te hebben voor als – het leed dat luizen hebben heet – losbreekt.

Regelmatig spreek ik andere ouders, maar het thema ‘luizen’ schijnt toch wel een beetje een taboe te zijn om over te praten. Men praat er schijnbaar niet graag over in het openbaar. Een moeder op de kleuterschool wist erover te vertellen dat de oorzaak van luizen zou komen door een slechte hygiëne, en de haren te weinig wassen. Luizen zouden niet in schoon haar komen zei ze… Volgens een andere moeder springen luizen van jas naar jas bij de garderobe. Wat hier waar van is weet ik niet. Ik weet alleen dat het mij niet fijn lijkt om luizen te hebben. Brrrr kriebelbeestjes!

Luizen herkennen

Neten zijn de eitjes van luizen en luizen zijn best klein. Toch kan je ze goed met het blote oog zien. Wil je weten hoe je neten en luizen kunt herkennen? Zie hier de foto’s van een luis op ware grote.

Ervaring XT Luis Once - Luizen behandelen en voorkomen

Luizen voorkomen met XT luis Protect en Go Spray

XT luis Protect & Go (op waterbasis) is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, werkt preventief om luizen te voorkomen en het haar met een anti-klit formule te verzorgen. Regelmatig gebruik van dit product zou beschermen tegen hoofdluis. XT luis Protect en Go bevat de volgende bestandsdelen; Octaan-1,2-diol 1 % g/g (Activdiol), PEG-6 capryl/caprine glyceriden, PEG -12 dimeticon, carbomeer, natriumhydroxide en water.

De spray is klinisch bewezen en doodt hoofdluizen voordat er een besmetting plaats kan vinden. Je sprayt het in nat of droog haar en laat het inwerken. Uitspoelen hoeft niet en er zit bijna geen geur aan, niemand op school die er iets van merkt…

Luizen behandelen met XT luis Once Liquid Gel

XT luis Once Liquid Gel is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, en is een soort van shampoo om luizen mee te behandelen. Echter het verschil met een andere luizenshampoo is dat Liquid Gel in 1 behandeling van 15 minuten vaak al genoeg is, om van je luizen af te komen. In een keer van je luizen en neten af? Dat klinkt toch super?! Er zit ook een gratis luizenkammetje in de verpakking. Die pak ik regelmatig even om de kinderen te checken.

XT luis Once bevat de volgende bestandsdelen; Dimeticon, Nerolidol, PEG/PPG Dimeticon co-polymeer, Silica Silylate.

*XT luis is een medisch hulpmiddel. Lees daarom voor gebruik altijd eerst goed de verpakking en de bijsluiter of vraag advies aan de apotheker. Kijk voor meer info over de producten op de website van XT luis. De producten zijn zonder recept te koop bij apotheken en drogisterijen.

Wij zijn bewapend tegen luizen, en jij?

Geef een reactie