tips-kinderkamer-laten-meegroeien

3 tips om de kinderkamer mee te laten groeien met je kleintje

Het moment is aangebroken! Het is tijd om aan de babykamer te beginnen. Een ontzettend mooi en memorabel moment natuurlijk. Zie je de inrichting al helemaal voor je en loop je al maanden te knutselen aan een moodboard? En is jouw motto: ‘Een goede voorbereiding is het halve werk?’ Of maak je juist de beslissingen gaandeweg en leg je gauw nog even de laatste hand aan de kamer, vlak voordat je moet bevallen? De rest zie je daarna wel.

Hoe en wanneer je je babykamer inricht, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Als je voor een duurzame kamer wilt gaan, richt dan de babykamer slim in. Zo kan de kamer door de jaren heen gewoon meegroeien met je kleintje. Lees hier de 3 tips om de overgang van babykamer naar kinderkamer makkelijker te maken.

Een goede vloer

De basis van de kamer is het belangrijkste. Het hebben van een goede vloer die lang mee gaat, is daarbij essentieel. PVC vloeren zijn een hele goede optie als mooie duurzame vloer voor de babykamer. Een PVC vloer is namelijk ontzettend sterk en stevig, maar voelt zacht aan je voeten.

Heel fijn dus voor die kleine blote voetjes die vaak door het kamertje rondrennen. Daarnaast is een PVC vloer heel makkelijk schoon te maken en daarom ideaal voor een kinderkamer. PVC is in veel verschillende stijlen verkrijgbaar en je vind daarom sowieso een passende vloer bij de inrichting van de kamer die jij voor ogen hebt.

Neutrale kleuren op de muur

Het gebruik van neutrale kleuren in de babykamer hoeft niet te betekenen dat de kamer saai en kleurloos hoeft te zijn. Je geeft de kamer kleur door leuke accessoires aan de muur te hangen. Accessoires zijn makkelijk te verplaatsen en kunnen ook weer aangepast worden, als jouw kindje wat groter is.

De kleuren die je het beste kan gebruiken voor een goede neutrale basis zijn kleuren zoals: beige, ecru, zand, lichtgrijs en licht taupe. Deze kleuren gaan makkelijk samen met kleurenthema’s als oudroze, lichtblauw, mintgroen of okergeel. Dat zorgt uiteindelijk voor de perfecte kleuren combinatie.

En wil je toch graag een iets groter oppervlakte meer kleur geven? Dan kun je een muur schilderen, maar je kan de muur natuurlijk ook behangen. De keuze in leuk baby behang is ontzettend groot. Gezellige kleuren, leuke prints er zit altijd wel iets tussen voor jouw babykamer. En als het tijd is om de kamer om te toveren, dan kun je het behang eraf halen of er overheen schilderen.

Meegroei meubels

Onderzoek goed wat er allemaal mogelijk is op het gebied van meegroei meubels. Zo kan een verstelbaar babybedje een hele goede keuze zijn, omdat je kleintje daar ook in kan slapen als hij of zij iets groter is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een meegroei-kinderstoel. Die kun je makkelijk ombouwen van hoge babystoel naar laag kinderstoeltje.

Er zijn natuurlijk ook hele handige multifunctionele meubelstukken. Zoals een co-sleeper die je kan ombouwen naar commode en later zelfs tot kinderbureau! Meegroei meubels zijn een hele duurzame keuze én op de lange termijn zul je blij verrast zijn, want je hoeft geen nieuwe meubels te kopen.

Lees ook:

One thought on “3 tips om de kinderkamer mee te laten groeien met je kleintje

Geef een reactie