meer-sfeer-in-huis-tips

Meer sfeer in huis? Probeer deze tips!

Sfeer en gezelligheid is altijd welkom in huis. In de woonkamer bijvoorbeeld, maar net zo goed in andere ruimtes van de woning. Door er een knus en warm geheel van te maken, voel je je helemaal thuis. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? We delen handige interieurtips.

Kunst

Haal mooie kunst in huis! Dit voegt namelijk direct karakter toe aan je interieur. En voordat je direct verder scrolt: kunst in huis halen is makkelijker dan je misschien denkt. Je hoeft namelijk niet direct aan ingewikkelde schilderijen te denken, maar kunt op zoek gaan naar werken die helemaal bij jouw stijl passen. Wat je stijl ook is!

Bij Gallerix heb je veel keuze uit kunstwerken en illustraties, waarmee je bijvoorbeeld een complete fotowand samenstelt. Van realistisch tot abstract, van klassiek tot modern: de keuze voor kunst is heel persoonlijk. En dat is nu juist zo leuk! Je maakt je interieur er namelijk echt eigen mee, en je laat een stukje van jouw stijl zien in huis.

Muurdecoratie

De muur is een ideaal oppervlak in huis om sfeer aan te laten zien. Hier kun je immers altijd nog wel decoratiestukken aan kwijt! Boven de bank of de eettafel: met mooie posters bestellen maak je er gezellige hoekjes van.

Hang een enkele poster op of ga juist voor een collage van meerdere posters naast elkaar – het is maar net wat je mooi vindt.

En je kunt nog meer kwijt aan de muur. Een klok kan bijvoorbeeld ook een sfeervolle toevoeging zijn aan de kamer, als je maar goed nadenkt over de keuze voor het design. Of hang een plank op aan de muur, waar je fotolijstjes, kaarsen en een plant op neerzet. Dat staat toch veel beter dan een lege muur?

Verlichting en kaarsen

De verlichting in huis doet veel voor de sfeer. Toch denken we hier vaak niet echt kritisch over na, en hangen we gewoon een simpele lamp aan het plafond.

Maak liever een lichtplan voor de kamer, waarbij je voor een sfeervolle lichtbron zorgt in ieder hoekje. Een grote hanglamp boven de eettafel, een staande lamp naast de bank, een wandlampje bij het tv-meubel: laat het licht op meerdere plekken een rol spelen. Zo kun je er ook voor kiezen om gericht het licht aan te doen, op basis van de plek waar je zit in de kamer.

Met kaarsen zorg je natuurlijk ook voor gezelligheid om je heen en dat kan zelfs met LED-kaarsen. Plaats daarom op allerlei plekken in de kamer kaarsen. Op de eettafel, op de bijzettafel, in de vensterbank: hoe meer kaarsen, hoe gezelliger. Wissel ook af met het type kaars. Dinerkaarsen, stompkaarsen en waxinelichtjes, ze zien er allemaal weer anders uit. En die afwisseling maakt het nu juist zo knus in huis!

Kamerplanten

Kamerplanten zorgen voor een heleboel levendigheid in je interieur. Haal er daarom zeker een paar in huis. Geen groene vingers? Dat is eigenlijk geen probleem, want er zijn genoeg makkelijk te onderhouden kamerplanten te vinden. Een vetplant of een cactus bijvoorbeeld, daar hoef je nauwelijks naar om te kijken.

Zet planten ook weer op verschillende plekjes neer in huis. Op een krukje naast de bank, in een hoek van de eettafel of bovenop een kast, het is maar net waar je er ruimte voor hebt. Planten om je heen maken je rustig en zorgen tegelijkertijd voor sfeer. Dat niet alleen: als je luchtzuiverende planten in huis haalt, is dat ook nog eens gezond.

Warme kleuren

Tot slot: let goed op het kleurgebruik in je interieur. Warme kleuren mogen de hoofdrol spelen, zoals bruin, oranje, groen en geel. Verf gerust een van je muren in zo’n kleur, om af te stappen van de klinische, witkleurige inrichting. Maar je kunt warme kleuren natuurlijk ook naar voren laten komen in de meubels en accessoires. Pak lekker uit!

Met de juiste aanpassingen zorg je al gauw voor meer sfeer in huis. Of je nu voor nieuwe accessoires kiest of een compleet lichtplan opstelt, het telt allemaal mee.

Geef een reactie