trap onhandig huis

Wat vind jij het meest onhandige onderdeel van je woning?

Welk deel van jouw woning irriteert jou het meest? En dan niet omdat het niet de kleur heeft die je mooi vindt, of omdat er dringend wat onderhoud gepleegd moet gaan worden. Dat is ook allemaal vervelend, natuurlijk, maar we hebben het nu over de dingen die je vooral heel erg onhandig vindt. Die het wonen in je huis minder prettig maken, die ervoor zorgen dat je loopt te mopperen of die misschien zelfs zorgen voor fysiek ongemak of een gevoel van onveiligheid.

Vroeger ging het prima, nu niet meer

Er zijn van die dingen in huis waar je lange tijd niet bij hebt stilgestaan. Die gewoon bij je huis hoorden, en waar je nooit last van hebt gehad. In de loop der jaren zijn ze je echter meer en meer gaan irriteren. Niet omdat die dingen zelf veranderd zijn, of je zomaar opeens meer op zijn gaan vallen. Nee, meestal ga je je aan dingen in huis ergeren doordat je zelf bent veranderd. Doordat je bijvoorbeeld ouder bent geworden, en daardoor net wat minder soepel en beweeglijk.

Een goed voorbeeld is misschien wel de trap die zich in je huis bevindt. Er was een tijd dat je deze meerdere keren per dag op en weer af ging, zonder daarbij na te denken. Die trap, die was er gewoon, en je liep hem zo vaak als nodig op en af. In de loop der jaren ben je je misschien meer en meer gaan ergeren aan die trap, waarschijnlijk doordat je hem steeds wat lastiger kon bedwingen. Doordat je, misschien wel zonder je daar echt bewust van te zijn, net wat minder mobiel werd, of minder kracht in je benen kreeg. Opeens werd de trap een rotding. Herkenbaar? Erger jij je ook meer en meer aan je trap, en kun je niet anders dan erkennen dat dit waarschijnlijk iets te maken heeft met je eigen verminderde mobiliteit? Weet dan dat je niet de enige bent, maar ook dat je aan dit soort ongemakken vaak heel simpel iets kunt doen.

Baas in eigen huis

Je ergeren, op dagelijkse basis, aan iets dat zich in je eigen huis bevindt, dat is behoorlijk zonde. Je wilt hier met plezier wonen, en obstakels horen daar niet bij. Merk je dus dat je steeds vaker loopt te mopperen op een bepaald onderdeel van je woning, probeer daar dan eens iets aan te doen.

Om terug te komen op het voorbeeld van de trappen: een traplift van Handicare kan in dat geval een groot verschil maken. Trapliften zijn er echt niet alleen voor mensen die helemaal niet meer kunnen traplopen, ze worden steeds vaker juist aangeschaft voor wat extra comfort, of om in ieder geval altijd een keuze te hebben. De trapliften prijzen zijn minder hoog dan je denkt, en je zal zien dat je een stuk minder mopperend door je eigen huis wandelt.

Op dezelfde manier zijn er nog veel meer kleine en grotere aanpassingen die je kunt doen. Zo willen wij in onze waskamer nog heel graag de wasmachine en droger op een verhoogstuk plaatsen, zodat wij er beter bij kunnen en niet bij iedere wasbeurt hoeven te bukken. Je ergeren in je eigen woning is niet nodig en niet de bedoeling; je bent baas in eigen huis, en kan het je dus zo comfortabel maken als je zelf maar wilt.

Geef een reactie