zeilvakantie-met-kinderen

Met je kinderen op zeilvakantie: een goed idee?

Veel gezinnen met kinderen vieren vakantie in een hotel, appartementencomplex of op een camping. In plaats daarvan kun je ook met je kinderen op zeilvakantie gaan.

Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, vraag jij je mogelijk af of je kinderen dit wel leuk vinden.

In deze tekst vertellen wij je wat meer over zeilvakanties. Hopelijk helpt dit jou om te bepalen of een zeilvakantie met kinderen een goed idee is.

Hoe ziet een zeilvakantie eruit?

Om te bepalen of een zeilvakantie met kinderen een goed idee is, wil je uiteraard eerst weten hoe zo’n vakantie eruitziet. Allereerst reizen jullie af naar de plaats van waaruit de zeiljacht of catamaran vertrekt. Eenmaal aangekomen stappen jullie aan boord van de boot en begint de vakantie.

De boot legt een uitgestippelde route af, waardoor geen dag hetzelfde is. Je vaart langs de mooiste baaien en bezoekt de gezelligste dorpjes. Uiteraard blijf je niet de hele vakantie op de boot, want je krijgt ook de mogelijkheid om het vasteland te bezoeken om bijvoorbeeld bezienswaardigheden te bekijken, lekker te winkelen of op een terrasje neer te ploffen.

zeilen met kinderen

Vanaf welke bestemmingen kan ik vertrekken?

Nu je in grote lijnen weet hoe een zeilvakantie eruitziet, ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar de bestemmingen waarvandaan deze vakanties vertrekken. Dit zijn er ontzettend veel en de locaties bevinden zich bovendien over de hele wereld. Binnen Europa kun je bijvoorbeeld een boot huren Griekenland, maar ook vertrekken vanuit IJsland, Zweden, Ibiza, Mallorca, Sicilie, Split, Dubrovnik of Lefkas.

Zoals we hierboven al aangaven, vertrekken zeilvakanties niet alleen vanuit Europa. Je kunt nagenoeg overal ter wereld aan boord stappen van een zeiljacht of catamaran. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens vakantie willen vieren op de Malediven? Dan kun je hier aan boord stappen van een zeilboot. Andere landen vanuit waar je kunt vertrekken op zeilvakantie zijn: Thailand, de Verenigde Staten, de Seychellen, Mexico, Maleisië en Panama.

Is er voldoende te doen voor kinderen?

Als je in een hotel, appartementencomplex of camping verblijft, is er vaak van alles te doen voor kinderen. Aan boord van een zeilboot is dit niet het geval, waardoor je zelf voor voldoende vermaak moet zorgen. Heb je jonge kinderen? Neem dan voldoende speelgoed mee. Als je kinderen al wat ouder zijn, worden ze zoveel mogelijk betrokken bij het zeilen. Op deze manier is de vakantie voor hen niet alleen leuk, maar ook nog eens bijzonder leerzaam.

Wat kost een zeilvakantie met kinderen?

Voordat je de knoop doorhakt om met je kinderen op zeilvakantie te gaan, wil je ook nog weten hoeveel zo’n vakantie je kost. Dit kunnen we je op voorhand alleen niet zeggen, want de kosten hangen grotendeels af van de keuzes die je zelf maakt. Zo kost het vertrek vanaf de ene bestemming bijvoorbeeld meer dan vertrek vanaf de andere bestemming. Ook de gekozen boot en de periode zijn van invloed op de prijs. Gelukkig kun je op Tubber makkelijk en snel zien hoeveel je in totaal kwijt bent aan een zeilvakantie met kinderen.

Lees ook:

Zeilkamp op de Friese meren

Geef een reactie