Nachtje weg met kind

5 tips voor een nachtje weg met kind

Moeder-en-kind en vader-en-kind nachtjes weg worden steeds populairder. Even een nachtje weg met kind, zonder broertjes of zusjes en andere gezinsleden. Waarvoor? Voor extra 1 op 1 aandacht, om samen te ontspannen (bijvoorbeeld na een stressvolle periode) én om leuke herinneringen te maken.

Wij snappen deze trend voor quality-time heel goed. Kinderen vinden het fijn om de volle aandacht van papa of mama te krijgen en een nachtje weg werkt vaak ontspannend. Ben jij opzoek naar een originele of goedkope overnachting voor jullie tweetjes? In dit blog delen we maar liefst 5 fijne tips voor een onvergetelijk nachtje weg met je kind.

1. Klim samen de boom in tijdens een boomhutovernachting

Hoe stoer en uniek is het, om samen met je kind, hoog in een boom te slapen? Dat kan tegenwoordig bij verschillende campings en vakantieparken. Zelf kom ik maar wat graag op camping de Buytenplaets Suydersee in Lelystad. Hier ben ik al drie keer met mijn kinderen geweest en ik heb er al eens een blog over geschreven. De camping is mooi groen, rustig en niet zo massaal. Op de Buytenplaets Suydersee hebben ze hele gave boomhutten om in te slapen, voor zowel 2 als 4 personen, en tijdens je verblijf mag je zwemmen bij zwembad De Koploper. Er staan nog meer bijzondere accommodaties op de camping zoals gipsywagens, een zeecontainer en rioolbuizen.

De alpaca’s en konijntjes in de dierenweide zijn super schattig en de sfeer op de camping is heel gemoedelijk. Boek je hier een accommodatie, dan wordt het gegarandeerd een nachtje weg met kind, die je niet snel zult vergeten!

2. Thema hotelkamer voor kinderen

In het Efteling hotel, naast het gelijknamige pretpark, heb je thema hotelkamers met verschillende sprookjes. Superleuk voor kinderen! De hotelkamers zijn dan van top tot teen aangekleed en voorzien in een bepaald thema. Combineer het nachtje weg met een leuk dagje uit en vergeet je fototoestel niet. Het kost wel wat maar dan heb je ook wat.

3. Nachtje weg op de Pipowagen Camping

Ervaar samen met je kindje het buiten- en zigeunerleven op de Pipowagen Camping in Someren, midden tussen de Brabantse natuur. Er staan 5 mooie gerestaureerde pipowagens met elk een eigen naam en een andere inrichting. En als je dan toch op deze camping bent, dan is een dagje uit naar museum Klok en Peel in Asten erg leuk!

4. Overnachten in een Jungle Cabana

Wakker worden in de jungle? Dat is mogelijk tijdens een nachtje weg voor twee in een ‘Jungle Cabana’ bij Center Parcs Het Heijderbos. Even Back to basic en avontuurlijk tegelijkertijd! De Jungle Cabana’s hebben ieder een uniek thema en liggen aan de rand van het indoor speelwereld Jungle Dome. De sanitaire voorzieningen deel je met andere Jungle Cabana gasten en overdag neem je een plons in het subtropische zwembad!

5. Goedkoop overnachten met kind

Goedkoop overnachten met kind? Ook dat kan. Geloof het of niet, ik ben laatst een nachtje weg geweest met mijn zoon voor maar 35 euro! In een drie sterren hotel nog wel. Oké, er zat geen ontbijt, lunch of avondeten bij maar daar kun je ook zelf voor zorgen als je het goedkoop wilt houden. Dit was overigens een Fletcher hotel met binnenzwembad en wellness. Door middel van bieden op vakantieveilingen.nl bepaal je zelf je prijs en is het hopen dat jij met je hoogste bod de veiling wint.

Heb jij al zin gekregen in een nachtje weg met je kind?

*De uitgelichte foto van nachtje weg met kind is van Syda – Shutterstock

Geef een reactie