hoe-kies-je-de-juiste-douche-uit-tips

Nieuwe douche kopen; hoe kies je de juiste douche uit?

Ben je op zoek naar een nieuwe douche, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! We helpen je graag op weg met het maken van de juiste keuze. In dit artikel delen we alles over verschillende soorten douches en verschillende soorten doucheafscheidingen. Daarnaast ontdek je welke verschillende soorten kranen er beschikbaar zijn voor jouw nieuwe douche.

Verschillende soorten douches

Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten douches. Namelijk de inloopdouche, de douchebak en de douchecabine. Om de keuze wat eenvoudiger te maken, hebben we de kenmerken van deze verschillende soorten douches voor je op een rijtje gezet:

De inloopdouche

De inloopdouche is een douche zonder opstaande drempel. Vaak wordt deze afgeschermd met een douchewand of een nis. Omdat er geen opstaande rand of drempel is, vormt de douche een geheel met de rest van de badkamer. Dit zorgt voor een moderne en ruimtelijke uitstraling.

De douchebak

In plaats van een douchevloer zonder opstaande drempel of rand, kun je er ook voor kiezen om alleen een douchebak te plaatsen. Deze kun je eenvoudig afschermen met douchewanden of een douchegordijn. Douchebakken zijn beschikbaar in verschillende materialen. Denk hierbij aan acryl, composiet of staal.

Douchecabine

Een douchecabine is een geheel bestaande uit een douchebak en douchewanden. Dit geheel vormt samen een gesloten cabine. Voor elke soort badkamer is er wel een douchecabine te vinden. Ze zijn namelijk beschikbaar in vormen zoals halfrond, kwartrond, rechthoekig en vierkant. Heb je liever een cabine met een unieke vorm? Bij Tegeldepot vind je ook douchecabines in u-vorm en vijfhoekige douchecabines.

Verschillende soorten doucheafscheidingen

Wie graag geniet van privacy tijdens het douchen en wie de badkamer graag droog houdt, kiest voor een doucheafscheiding. Waar we vroeger vaak douchegordijnen als afscheiding zagen, zien we tegenwoordig vaak glazen wanden, kunststof wanden of een nis. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je inloopdouche af te sluiten met een douchedeur.

Douchecabines worden standaard afgesloten met een douchedeur. Er zijn verschillende soorten douchedeuren beschikbaar. Denk hierbij aan schuifdeuren, klapdeuren, draaideuren of vouwdeuren. Let bij de aanschaf van een douchecabine goed op welke kant de deur opdraait. Je wilt natuurlijk niet dat de nieuwe douchedeur de ingang van de badkamer blokkeert of tegen de meubels aankomt wanneer je deze opent.

De juiste kraan voor jouw nieuwe douche

Een kraan kan uiteraard niet ontbreken in een nieuwe douche. In veel badkamers zien we nog standaard douchekoppen terug. Deze douchekop is geschikt voor elk type douche en verkrijgbaar in de normale variant of waterbesparende variant.

Beschikt je woning over voldoende waterdruk en wil je een douche creëren waar je helemaal tot rust komt? Kies dan voor een regendouche en geniet van een warme, geïmiteerde regenbui.

Lees ook:

Kalk in de badkamer voorkomen

Geef een reactie