Nijntje-slaaptrainer-review

Nijntje slaaptrainer review

Nijntje, een lief klein konijntje… Nijn maakt nu al een paar weken dagelijks deel uit van het slaapritueel van mijn vierjarige kleuter. Slapen is hier thuis wel een dingetje. Moeilijk in slaap komen en vroeg op… Zal de nijntje slaaptrainer van Bambolinotoys ons hierbij kunnen helpen? En zal ze hiermee langer in bed blijven liggen?

Slaaptrainer nijntje

Een slaaptrainer is een kinderwekker die je kindje laat zien wanneer het tijd is om op te staan of wanneer het nog te vroeg is om op te staan. Bij de slaaptrainer van nijntje, die door sommigen ook gewoon nijntje wekker genoemd, betekent het dat als de oogjes van nijntje dicht zijn dat het tijd is om te slapen en als de oogjes open zijn mag je kindje uit bed komen. Dit kun je je kindje makkelijk uitleggen met een verhaaltje. Daarnaast heeft de nijntje slaaptrainer meer handige functies.

Gebruiksaanwijzing nijntje slaaptrainer

’s Avonds als ik mijn dochter naar bed breng dan poetsen we eerst samen de tanden, wassen we onze gezichten en handen, trekken we de pyjama aan en lees ik haar een verhaaltje voor. Daarna is het echt wel tijd om te gaan slapen voor de kleine meid. Ik geef haar nog een kus en dan mag ze op de knop van de nijntje slaaptrainer drukken. Dit is de lange zilveren balk aan de rand van het bed waar nijntje in slaapt. In de bijgeleverde gebruiksaanwijzing ontdekte ik meteen een fout. Hierin staat namelijk dat je op de groene knop/balk met drukken en dat heeft alleen het ‘oude model’ van de nijntje wekker… Bij dit ‘nieuwe model’ zit de knop op dezelfde plek maar dan is deze zilver.

Als je een keer op de zilveren balk drukt dan gaat het ronde nachtlampje (aan de voorkant van het bedje, bij de analoge klok) een paar seconden aan. Je kunt het niet aan laten en het gaat vanzelf weer uit. Als je de zilveren balk van de nijntje slaaptrainer langer indrukt dan sluiten de oogjes. Zodra nijntje wakker wordt de volgende ochtend gaan de oogjes weer open en is het tijd om op te staan. Nijntje zingt er dan ook nog eens een vrolijk liedje bij! Zie het filmpje van de nijntje slaaptrainer op ons YouTube kanaal.

De analoge en digitale tijd en de wekkerfunctie zijn aan de onderkant in te stellen met knopjes. Hiervoor moet je eerst even een klepje openmaken.

nijntje-slaaptrainer-review
Nijntje slaaptrainer review

Onze ervaring met de nijntje wekker

Mijn dochter vind de nijntje slaaptrainer nog steeds erg leuk! Toen ze hem voor het eerst zag wist ze niet dat het een wekker was. Dat kende ze nog niet. De klok laten we dan ook voor wat het is. Klok kijken komt later wel. We vertelden haar dat nijntje haar nieuwe slaapvriendinnetje is. We zetten nijntje in haar bedje op het nachtkastje. Het ziet er echt heel leuk uit. Een keer knopje drukken is lampje kort aan, lang indrukken is nijntje goedenacht wensen en gaan slapen. Dat snapt ze heel goed. De eerste twee nachten waren even wennen en ze stond toen weer vroeg aan ons bed (voordat de oogjes open waren). We hebben haar toen terug naar bed gebracht en verteld dat ze pas uit bed mocht komen als nijntje ook wakker was.

Lees ook: ochtendstress met kinderen – tips

De daaropvolgende dagen ging het meteen goed. De nijntje wekker werkt dus voor ons! Het melodietje is erg leuk en als ze een keer wat langer slaapt dan gebruikelijk dan word ze daar ook echt wakker van. Nu de wekker onderdeel is geworden van haar slaapritueel gaat de wekker ook overal mee naar toe op reis of bij logeerpartijtjes.

Voordelen

  • Mooi design
  • Kleuren passen bijna in elke kinderkamer
  • Vrolijke melodie bij het wakker worden (en het geluid hiervan kan hoger of lager ingesteld worden)
  • Batterijvakje af te sluiten met schroef (kinderen kunnen zelf dus niet de batterijen eruit halen)
  • Analoge en digitale klok (handig voor leren klok kijken)

Nadelen

  • De wekker is groot en neemt veel ruimte in
  • Werkt op 3 AA batterijen, deze zijn niet meegeleverd
  • Batterijen moeten tijdig verwisseld worden (hier na 5 weken al)
  • Wekker hoor je tikken

De nijntje slaaptrainer is onder andere te koop bij Wehkamp, Bol.com en Intertoys.


Geef een reactie