Review The Body Shop Sleep Wellness Lijn Lavender Lavendel Vetiver

Heerlijk: ontspannen voor het slapengaan met de SLEEP Lavendel & Vetiver producten van The Body Shop

Wij mama’s, weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is! Maar soms kan het moeilijk zijn om voor het slapengaan tot rust te komen en te ontspannen. Hier zijn allerlei tips voor: van yoga oefeningen of slaapliedjes luisteren, tot een avondroutine met fijne verzorgingsproducten die ontspannend werken…

The Body Shop heeft nu een nieuwe Wellness-lijn. De lavendel & vetiver producten uit de Sleep-serie kunnen je helpen ontspannen, waardoor je beter zult slapen. Klinkt goed hè?! Ik ontving een perspakketje en deel mijn ervaringen met deze vier vegan verzorgingsproducten in dit blog.

Wellness-collectie van The Body Shop

De nieuwe Wellness-collectie van The Body Shop is geïnspireerd door de natuur, ontwikkeld door experts, en bestaat uit drie verschillende routines: Sleep, Boost en Breathe. Deze producten zijn elk gebaseerd op krachtige essentiële oliën en gecombineerd tot drie unieke melanges, die dagelijkse routines transformeren tot momenten van mindfulness. Ook over de verpakkingen is nagedacht: met duurzaam materiaalgebruik, veel stijlvol glas en aluminium.

Beter slapen met lavendel

Als je een manier zoekt om je op een natuurlijke manier te ontspannen voor het slapengaan, overweeg dan wat lavendel aan je avondroutine toe te voegen. Dit geurige kruid wordt al eeuwenlang gebruikt om de slaap te bevorderen en de geest te kalmeren, en het is bewezen dat de geur zowel ontspannend als kalmerend werkt. Of je nou verse lavendel aan je badwater of etherische lavendelolie aan je diffuser toevoegt, het kan je helpen om een betere nachtrust te krijgen. Zelf ben ik niet met een diffuser of oliën bezig, dus daar kan ik mijn ervaringen (nog) niet over delen, maar wél over de nieuwe Lavender & Retiver wellness-collectie van The Body Shop: Sleep.

Review Sleep: nieuwe wellness-verzorgingsproducten van The Body Shop

Van The Body Shop ontving ik onderstaande producten:

  • Hair & Body Wash Lavender & Vetiver 200 ml
  • Body Cream Lavender & Vetiver 200 ml
  • Sleep Calming Pillow Mist Lavender & Vetiver 100 ml
  • Bedtime Balm Lavender & Vetiver 30 g

Naast de producten van deze routine bevat de lijn nog: Sleep Rejuvenating Body Scrub-in-Oil, Sleep Relaxing Massage Oil en Sleep Bedtime Balm. Alle producten bevatten alleen de nodige ingredienten en geen onnodige troep. De producten zijn niet op dieren getest en hebben een recyclebare verpakking. Hieronder deel ik in welke volgorde je de producten het best kunt gebruiken en vertel ik over mijn ervaringen tot nu toe.

Sleep Hair & Body Wash Lavender & Vetiver

Sleep lavender lavendel the body shop review shampoo
The Body Shop – Sleep (kleurloze) hair & body wash

Stap 1: Spoel de dag van je af met Sleep relaxing Hair & Body Wash, geschikt voor huid en haar.

Ik gebruik deze zelf vooral als shampoo, wanneer ik douche voor het slapengaan. Het flesje heeft een schroefdop en een ruime opening. Hierdoor moet je wel even oppassen met (over)doseren. Er is namelijk niet veel Sleep Hair & Body wash nodig om je hele haar te doen schuimen. Het geeft mij echt een fris gevoel en ik geniet elke keer weer van de aanwezige geur tijdens het douchen. Wanneer ik mijn haren droog föhn dan ruik ik de geur nog heel lichtjes in mijn haren. Wel lekker!

Sleep Balmy Body Cream Lavender & Vetiver

The body shop lavender lavendel sleep wellness balmy body cream
The Body Shop – Sleep body crème voor je lichaam

Stap 2: Help een druk hoofd leeg te maken door Sleep Balmy Body cream rustig in je Huid te masseren.

Deze body cream is alleen bedoeld voor het lichaam en niet voor je gezicht. De kleur is wit en heeft qua structuur wat weg van een body butter. De crème laat zich makkelijk verdelen en smeert goed uit. Mijn huid voelt daarna zacht en glad. Ook zeer aan te raden voor de warme dagen, de crème voelt bij het aanbrengen even koel aan en wist je ook dat lavendel muggen op afstand houdt? Genoeg redenen om je lichaam hiermee in te smeren.

Sleep Calming Pillow Mist Lavender & Vetiver

The body shop lavender lavendel mist welness bedtime routine
The Body Shop – Sleep lavendel mist spray voor op je hoofdkussen

Stap 3: Spray voor je onder de wol kruipt je kussen in met Sleep Calming Pillow mist voor extra ontspanning.

De spray verstuift netjes zonder te lekken. Twee keer sprayen boven je kussen is voldoende vind ik. Bij mijn zevenjarige dochter spray ik ook elke avond even voor het slapengaan op haar kussen. Ook zij vind het heerlijk en kan daardoor beter ontspannen. Of het toeval is weet ik niet omdat ik de spray nog niet zo heel lang gebruik, maar ze valt wel sneller in slaap de laatste dagen.

Sleep Bedtime Balm Lavender & Vetiver 30 g

bedtime lavendel olie balm slapen gaan the body shop
The Body Shop – Sleep bedtime balm als finish van je avond routine

Stap 4: Breng een Paar druppels Sleep Essential Oil Blend aan op je polsen, achter je oren en/of in je hals. Ook deze melange van essentiële oliën heeft een ontspannende geur en helpt om je geestelijk voor
te bereiden op het slapengaan.

De balm smeert goed uit en na alle vier producten gebruikt te hebben ben ik echt wel ontspannen. Of ik hier sneller door in slaap val dan anders durf ik niet te zeggen. Ik lig zelden lang wakker in bed. Wel vind ik het heerlijk om al deze Sleep producten als vaste avondroutine te gebruiken. Het ontspannen gevoel wat je daardoor krijt is echt zálig!

Hoe ziet jouw avondroutine eruit?

Geef een reactie