Sinterklaas Bucketlist: lijstje met 10 activiteiten

Er komen weer spannende dagen aan want Sinterklaas komt zaterdag in Nederland aan. Veel kinderen zitten elke dag klaar voor het Sinterklaasjournaal en kunnen niet wachten om hun schoentje te zetten. Ik maakte een bucketlist met sinterklaas activiteiten en ik ben benieuwd wat jullie extra aan deze periode doen.

1. Naar een Sinterklaas intocht

Mits het niet bakken regent anders kijken we voor de buis. Ik denk dat als het weer goed blijft dat we in Coevorden gaan kijken hoe de sint en pieten aankomen. V

2. Schoentje zetten (bij opa en oma)

Dit jaar doen wij thuis niet aan schoentje zetten. Misschien één keer met een chocoladeletter of zoiets. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat ze al veel hebben en we pakjesavond uitbundiger doen. Bij opa en oma mogen ze elk jaar een keer hun schoen zetten en dan krijgen ze een ‘klein’ cadeautje. V

3. Andere gezinnen blij maken die het financieel niet breed hebben

December betekent feestmaand dus veel cadeautjes. Omdat ik uit ervaring weet dat niet iedereen het breed heeft en sinterklaas kan vieren zoeken wij elk jaar wat speelgoed uit waar mijn kinderen niet mee spelen. Dit schenken wij dan een goed doel. Aan de voedselbank, tienermoeders of de Goedzak van Albert Heijn. V

4. Iets maken uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Vorig jaar mochten wij Het Grote Sinterklaas Kookboek reviewen. Man, man, man, alleen al tijdens het doorbladeren loopt het water mij in de mond. Van pepernoot recepten tot warme maaltijden. We gaan er snel weer iets uit maken.

sinterklaaskookboek1

5. Iets knutselen

Wat weet ik nog niet precies. Mijn kinderen knutselen graag en het lijkt me leuk om iets met hun te maken. Een pepernoten deurkrans, pietjes uit papier of een leuke slinger. V

6. Naar een Sinterklaasfeest buiten de deur

Overal worden leuke Sinterklaasfeesten georganiseerd. In de dierentuin, in een pretpark, vakantiepark, een pepernoten concert of een feest van de kerk uit. Allemaal hartstikke leuk! Ik ga nog even nadenken wat wij precies gaan doen.

7.  Sinterklaas boeken voorlezen

Wij hebben geloof ik ergens nog een paar voorleesboeken liggen die we eens bij een spaaractie in de supermarkt kregen en anders gaan we opzoek naar een nieuw boek. Hebben jullie leuke boekentips voor ons met Sint thema?

8. Mijn peuter een Sinterklaas liedje leren

Mijn dochter is nog jong en leerde met Sint Maarten ook een liedje. Ze kwam niet verder dan drie zinnen maar het klonk zo schattig. Kijken of we een leuk kort liedje kunnen vinden.

9. Een Sinterklaas film kijken

Dat kan natuurlijk in de bioscoop maar ook thuis op de bank. Dvd’tje, Netflix of een filmpje via internet. Schaaltje pepernoten erbij en smullen maar.

10. Verkleden als Sint of pietje

Vorig jaar kocht ik leuke pietenjurkjes voor mijn dochter en een mijter en cape hebben we ook. Misschien leuk om te combineren met de intocht.

sinterklaas-bucketlist-met-10-activiteiten
Sinterklaas Bucketlist: Plaatje om te pinnen op Pinterest 🙂
*Het plaatje van Pinterest heb ik op Shutterstock gemaakt.

Bewaren

13 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl november 16, 2017 at 9:52 am

  Sinterklaasjournaal zitten ze vol spanning naar te kijken en natuurlijk bij opa en oma sinterklaas vieren mét Sinterklaas. Ben benieuwd wat je gaat maken uit het Sinterklaasboek. Hoor ik weer een high tea ??

 • Reply Els november 16, 2017 at 12:58 pm

  Dit lijkt erg op mijn lijstje? schoen zetten doen we wel maar niet vaker dan 3 keer

 • Reply Malou november 16, 2017 at 2:39 pm

  Wat goed dat je anderen ook blij maakt! En leuk lijstje 🙂

 • Reply Nicole november 16, 2017 at 6:22 pm

  Dit is zo’n fijne tijd samen he! Ik geniet er echt van..

 • Reply Melissa krijns november 16, 2017 at 7:02 pm

  Er zoveel om te doen rond Sinterklaas. Wat ik wel erg jammer vind is dat ik vele sinterklaas nummers niet meer helemaal weet

 • Reply Merel november 16, 2017 at 7:14 pm

  Dat jullie speelgoed doneren vind ik een heel mooie. Die ga ik onthouden voor onszelf.

 • Reply Nicole Orriëns november 17, 2017 at 11:48 am

  Leuke bucket list. Zo heb je een handig overzicht met ideeën die je kunt doen rondom Sinterklaas!

 • Reply Judith november 17, 2017 at 2:40 pm

  Die liedjes probeert mijn dochter te leren aan de kleinste, maar helaas

 • Reply MamaPlaneet november 18, 2017 at 8:31 pm

  Dit lijkt verdomd veel op mijn lijstje 🙂 Wij zijn vandaag niet naar de intocht geweest. Gezellig van de bank op de buis gezien. Ook leuk hoor. De verkleedpakjes heb ik in huis. De schoen is gezet. Volgende week gaan we naar een Sinterklaas feest. Ik hou ervan, de gezellige drukte.

 • Reply Rinette - GeldVoorNop november 19, 2017 at 10:28 am

  Wat een leuk lijstje en wat is de sinterklaastijd toch een leuke en gezellige tijd! De recepten uit het grote sinterklaas kookboek zien er heerlijk uit. Misschien moet ik het kookboek maar op mijn verlanglijstje zetten en wie weet krijg ik die dan wel met pakjesavond!

 • Reply Astrid november 19, 2017 at 2:22 pm

  Wat een leuke bucketlist! Vooral iets geven aan een goed doel vind ik een mooi idee. Ik kende de Sinterklaasbank wel maar niet de initiatieven die jij noemt.

 • Reply Maaike november 21, 2017 at 9:29 am

  Leuke lijst! Een deel er van gaan wij ook doen, we hebben alleen de intocht wel overgeslagen.

 • Reply DIY: een pepernoten krans maken voor Sinterklaas - VolgMama.nl november 30, 2017 at 10:41 pm

  […] van de dingen die op mijn Sinterklaas Bucketlist staan, is iets knutselen met sint thema. Ik maakte een pepernoten krans voor sinterklaas. Leuk voor […]

 • Leave a Reply