oorbellen zonder gaatjes - beste alternatieven

Oorbellen zonder gaatjes voor kinderen; dit zijn de alternatieven

Oorbellen voor kleine meisjes? Mijn dochter vroeg er al een lange tijd om. Toch wilden we zeker weten of ze dit wel echt wilde. Kinderen veranderen namelijk nog weleens van mening. Voordat ze echte oorbellen van ons mocht laten schieten, zochten we daarom eerst naar alternatieven. Oorbelletjes die je kunt dragen zonder gaatjes in je oren.

*Lees altijd de verpakking voor de gebruiksaanwijzing. Vaak zijn oorbellen, in welke vorm dan ook (dus ook oorbellen zonder gaatjes), pas geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder vanwege verstikkingsgevaar.

Clip oorbellen

Clip oorbellen of clip-on oorbellen zijn er voor kinderen die geen gaatjes in hun oren hebben. De oorbel is een soort clip/klemmetje die zich vastdrukt aan de oorlel. Let op: sommige kindjes voelen dit als onprettig. Toch blijft dit soort oorbelletjes het best op zijn plek zitten.

Oorbel stickers of plakoorbellen

Op de foto hierboven draagt mijn dochter oorbel stickers van Souza! Het zijn een soort van kleine plastic diamantjes die je op de oren kunt plakken. Mijn dochter vond ze geweldig. Vaak koop je meerdere sets plakoorbellen op één velletje. Dit is vaak de goedkoopste soort oorbellen in aanschaf, je kunt ze vaak maar 1 of 2 keer gebruiken. Daarna plakken ze niet meer. Ook verlies je ze sneller.

Magneet oorbellen

Dan heb je nog magneet oorbellen die ‘blijven hangen’ door de kracht van magneetjes. Die hebben wij helaas niet kunnen vinden en testen maar ze zien er uit als echte oorbellen! Ik denk dat weinig mensen zullen zien dat het nepperts zijn.

Afgelopen oktober kreeg mijn (toen 6 jarige) dochter echte oorbellen. Als beloning voor haar zwemdiploma en omdat ze ze echt héél graag zelf wilde. Misschien schrijf ik er nog wel een keer een blog over hoe dat ging.

Geef een reactie