oostenrijk-zomer-vakantie-kinderen-tips

Oostenrijk in de zomervakantie; bergen, zomerrodelen en leuke uitstapjes met kinderen

Gastblog door Yvonne – De mensen die mij kennen weten dat ik echt van het voorjaar en de zomer hou. Hoe warmer hoe beter en hoe zonniger hoe fijner! In deze tijd van het jaar ben ik echt op mijn best. Gezellige avondjes in de tuin, op het terras of op het strand kunnen mij echt al heel gelukkig maken.

Helaas zijn de zomers in Nederland altijd erg onvoorspelbaar. Het ene jaar regent het veel en het andere jaar is het weer zo heet dat iedereen smeekt om een beetje verkoeling in de vorm van regen. Daarom gaan wij elke zomer op vakantie met mijn gezin. Zekerheid op mooi weer heb je nooit, maar de landen rond de Middellandse Zee hebben vrijwel altijd mooie zomers.

Oostenrijk als tussenstop

Dit jaar hebben wij voor het eerst eens iets anders gedaan. We zijn naar Oostenrijk geweest. Echt niet een vakantieland waarbij je aan zon, zee, strand denkt. Maar toch, eerlijk is eerlijk, dit land heeft mijn hart gestolen! En niet zo’n beetje ook.

Onze reis ging dit jaar naar Italië, maar we hadden een tussenstop geregeld in Oostenrijk. Al jaren rijden wij er doorheen met als doel zo snel mogelijk in Italië aan te komen. Ik laat manlief altijd door Oostenrijk rijden zodat ik lekker om me heen kan kijken. Ik vind het prachtig die bergen en de mooie uitzichten. Daarom besloten we dit jaar er te stoppen en die bergen eens op te gaan.

Zomerrodelen in de bergen

Het hotel alleen al was prachtig. Een prachtige locatie tegen de bergen aan en een geweldige tuin waar onze kinderen naar hartenlust konden spelen. We hebben allerlei tripjes gemaakt die we van te voren uitgezocht hadden.
Zo zijn we in Fieberbrunn de berg op gegaan en hebben boven op een berg gespeeld, geklommen, gewandeld en gerodeld. Dat rodelen was echt fantastisch! Vlak langs de berg waarbij je honderden meters naar beneden kon kijken terwijl je in volle vaart naar beneden gaat. Onze kinderen hebben echt genoten, en wij trouwens ook! Dit rodelen hebben we bij Timoks Alm gedaan. Echt een aanrader voor alle leeftijden. Manlief en ik vonden het ook prachtig. Kinderen onder de 8 kunnen nog met hun ouders mee in het bakje. Je zit netjes vast met een gordel en je kunt je snelheid zelf bepalen. Als we er nog eens terug komen gaan we dit zeker weten nog een keer doen. Ook was er hier in de bossen een heel klimparcours uitgezet. Ook erg leuk voor kinderen en stoere papa’s en mama’s.

Nog meer leuke uitjes voor kinderen in Oostenrijk

In Waidring zijn we met de gondel omhoog gegaan. Er leek geen eind te komen aan de tocht naar boven. Maar eenmaal boven vonden we daar Triassic Park. Een dinosaurus park waar heel veel dingen voor kinderen te doen zijn. Zo hebben we gegraven en gezocht naar botten, speciale diamanten (gekleurde steentjes) gezocht, op vlotten gestaan, dino’s uit het water zien komen, een speurtocht gedaan en in de vele speeltuintjes gespeeld. Dit park is echt een aanrader met kinderen. Je kunt er de hele dag zoet zijn. Het uitzicht was er werkelijk adembenemend! Wat is Oostenrijk een prachtig land!

triassic-park-oostenrijk-dinopark-review

Zee en strand kom je niet tegen. Maar de zon heeft zich zeker laten zien. Want ook in Oostenrijk kan het echt wel warm zijn. Dat hebben we inmiddels zelf ervaren. En wanneer het een dagje bewolkt is is dat ook helemaal niet erg, want er is genoeg te doen.

Lees ook: Top 5 leukste uitjes in Salzburg met kinderen.

Wat ons betreft was deze stop voor herhaling vatbaar.  Het land heeft nog zoveel meer te bieden en elke regio heeft weer zijn eigen charmes. In de winter laat het land een heel ander uiterlijk zien. Iets wat me (nog) niet zo trekt. Maar wie weet kom ik daar ooit ook nog eens van terug. Maar wat betreft mijn wensen voor een zomervakantie staat Oostenrijk zeker weten hoog op het lijstje.

Kom jij in de zomer ook wel eens in Oostenrijk? En heb je leuke tips voor uitjes, hotels etc. dan hoor ik die graag. We kunnen jullie inspiratie voor volgend jaar goed gebruiken 😉

5 thoughts on “Oostenrijk in de zomervakantie; bergen, zomerrodelen en leuke uitstapjes met kinderen

  1. Wij gaan al jaren in de zomer naar oostenrijk. Saalbach -hinterglemm om precies te zijn. Super mooi en zeer veel te beleven en ook voor kindere’n. Zoals speurtochten in de bergen waterspeeltuinen in bergbeekjes abseilen rodelen. Super. In saalbach hinterglemm heb je ook nog eens veel kabelbanen in de zomer in gebruik. En je krijgt van de meeste hotels pensions een jokerkaart. Kun je ook nog eens helemaal gratis in de kabelbanen zo vaak je maar wilt. Met deze kaart is nog veel meer gratis of met korting. Super leuke plaats en vakanties daar gehad. Het is te merken dat ze ook meer voor de zomer organiseren en dat oosten rijk niet meer alleen een wintersport land is.

Geef een reactie