salzburg-met-kinderen-tips

Salzburg met kinderen; de 5 leukste tips en uitjes!

Salzburg is een prachtige stad om met kinderen te bezoeken. Salzburg ligt boven in Oostenrijk en net onder de grens van Duitsland. Wij boekten hier een kamer in het Kolpinghaus hotel als tussenstop voor onze reis naar Kroatië. Niet alleen in de winter, ook in de zomer heeft Salzburg veel te bieden aan gezinnen. Daarom deel ik met jullie de leukste tips die ik daar ontdekte!

Salzburg met kinderen

Salzburg is een leuke stad om met kinderen te bezoeken en is vanaf Utrecht zo’n 9 uurtjes rijden. Leuk voor een tussenstop, weekend weg, midweek of zelfs langer. Salzburg is de geboortestad van Mozart en overal vind je winkeltjes waar ze de originele Mozart chocolade Kugeln (soort chocobonbons) verkopen. Dit is één van de vele Oostenrijkse lekkernijen die je eens geprobeerd moet hebben. Je kunt in de regio Salzburgerland op wintersport in de winter of in de zomer allerlei uitjes bezoeken. Wij kwamen er al snel achter dat je Salzburg niet in één dag kunt zien. We zetten de leukste tips en uitstapjes voor jullie op een rijtje.

Salzburg-met-kinderen
Prachtig kasteel nabij Salzburg

Bezoek met je kinderen één van de vele kastelen in Salzburg

Rond Salzburg kom je verschillende kastelen tegen. Kasteel Schloss Hellbrunn is voor kinderen de leukste om te bezoeken. Het kasteel heeft namelijk een prachtige tuin met heel veel sprookjesachtige fonteinen en een fijne speeltuin!

Haus der Natur; museum voor de kleine ontdekkers

Wij zijn er zelf niet geweest, maar als we nog eens terug gaan dan staat dit uitstapje in Salzburg zeker op ons lijstje! Ik denk dat je het museum kunt vergelijken met Nemo waar kinderen op ontdekkingsreis gaan en ook veel zelf mogen doen.

Salzburg Zoo; budget dierentuin uitje met het gezin

Welk kind houdt er niet van de dierentuin? In Nederland betaal je al gauw de hoofdprijs voor een dagje dierentuin om naar aapjes, zebra’s en andere roofdieren en reptielen te kijken. In Salzburg vallen de prijzen gelukkig erg mee. Kinderen van 0 tot 3 jaar zijn zelfs gratis, kinderen van 4 tot 14 jaar betalen € 5,- en vanaf 14 jaar betaal je € 11,50.

Hangar 7, een gratis uitje in Salzburg

Gratis uitje in Salzburg; Red Bull Hangar 7

Speciaal voor de Max Verstappen fans en natuurlijk alle anderen die raceauto’s en vliegtuigjes helemaal te gek vinden, kun je in Salzburg de Redbull races tentoonstelling bekijken. Helemaal gratis en voor niets. De foto’s die je binnen bij de tentoonstelling maakt mag je niet zomaar publiceren. Dus ik ga nog even om toestemming vragen of ik bepaalde foto’s mag gebruiken voor een aparte blog. Het is namelijk wel erg gaaf daar binnen!

Met een skiliftje van de Untersbergbahn genieten van een panoramisch uitzicht

Ten zuiden van Salzburg bij de Untersberg is een skilift die het hele jaar geopend is. Geniet hier met je kinderen van het prachtige uitzicht over de bergen.

Wij hebben alleen de Hangar 7 van Red Bull bezocht en zijn wat door de stad gaan wandelen. Alle foto’s in dit artikel heb ik zelf genomen. Ik hoop zeker nog eens terug te gaan om meer van Salzburg te zien en jullie hierover te informeren.

Salzburg-met-kinderen

Ben jij al eens in Oostenrijk geweest? En zou jij Salzburg ook eens willen bezoeken?

5 thoughts on “Salzburg met kinderen; de 5 leukste tips en uitjes!

Geef een reactie