met-een-leaseauto-op-vakantie-tips

Op vakantie met een leaseauto

De vakantieperiode is in aantocht en dat betekent misschien ook wel een verblijf in een zonnig buitenland. Nu vliegen minder populair wordt, is de auto een goed alternatief. Ga je op vakantie met je private leaseauto? Ga dan goed voorbereid op weg. In principe zijn er weinig beperkingen, maar wel een aantal punten waar je goed aan doet om rekening mee te houden.

De vakantiebestemming

In je leasecontract staat in welke landen je met de auto mag rijden. Check dit dus even voordat je de ultieme vakantiebestemming kiest. Houd daarbij ook rekening met je groene kaart: in welke landen is je leaseauto verzekerd?

Het aantal kilometers

Wanneer je een autoreis naar het buitenland maakt, zul je in één keer een stuk meer kilometers maken dan dat je gemiddeld in een jaar rijdt. Controleer dus altijd even hoeveel kilometer er in je leasecontract staat. Kilometers die over de afgesproken hoeveelheid heengaan, moet je namelijk extra betalen.

Aanhangwagen of caravan

Ga je kamperen? Controleer dan van tevoren of het met jouw leasecontract is toegestaan bijvoorbeeld een caravan mee te nemen. In sommige landen geldt dat je een extra groene kaart moet hebben wanneer je met een aanhangwagen of caravan achter je auto rijdt.

De juiste leaseauto

Heb je de juiste leaseauto nog niet gevonden of sta je op het punt een private leasecontract af te sluiten? Houd dan ook rekening met je vakantieplannen. Kies bijvoorbeeld voor een auto met veel ruimte voor bagage, of een auto die prettig zit. Wanneer je straks uren achter elkaar in de auto zit, wil je natuurlijk graag zo comfortabel mogelijk reizen. Denk bijvoorbeeld aan een volkswagen occasion lease of opel private lease occasion.

De vakantieauto

Bij sommige leasecontracten kun je je auto voor een vakantie zelfs tijdelijk omruilen voor een zogenaamde vakantieauto. Wanneer je auto niet zo groot is, is het omruilen voor een groter exemplaar geen overbodige luxe. Dat wat normaal gesproken iets is om rekening mee te houden is in dit geval hét grote voordeel: je hebt de auto zelf niet in bezit, dus je auto tijdelijk ruilen voor een ander exemplaar is geen enkel probleem. 

Op vakantie met een private leaseauto is een prima optie. Wanneer je rekening houdt met de vakantiebestemming, het aantal kilometers dat je rijdt en de regels rondom het meenemen van bijvoorbeeld een caravan, zit je goed en kun je optimaal genieten van je autovakantie.

Lees ook: Tips voor een autovakantie met kinderen

Geef een reactie