autoreis-kinderen-vermaken

Autovakantie met kinderen; 8 tips om een lange autorit te overleven

Met je kinderen en de auto op autovakantie naar het buitenland? Niet iedereen ziet dat zo snel zitten. Want hoe houdt je ze bezig op de achterbank? Toch is een goede voorbereiding het halve werk. Ik schreef voor jullie een blog met 10 tips voor een lange autoreis met kleine kinderen, en ik mag een kortingscode van Bulbby weggeven.

Eerlijk is eerlijk, ik kijk ook een beetje tegen de autoreis in de zomervakantie op. Naar Istrië is het zo’n 14 á 15 uur en heel wat kilometers rijden. Daarom hebben we besloten om op de heen- en terugweg ongeveer halverwege te stoppen en te overnachten in een hotel. Ik ben de koffers al aan het inpakken en de kinderen tellen al af met mijn eigen gemaakte vakantie aftelkalender. Spannend hoor!

Autovakantie met kinderen tips

Kinderen kunnen zich soms al na een half uur vervelen in de auto. Als ze geen klok kunnen kijken hebben ze geen tijdsbesef en vragen ze vaak of we er al bijna zijn of hoelang we nog moeten rijden. Hoe houden we dat vol als we dat al na een half uur rijden moeten horen? Met onderstaande tips overleef je een lange autovakantie met kinderen..

Tip 1: Vertrek ’s avonds of in de nacht tijdens de slaaptijden van je kindje

Breng de kinderen even bij opa en oma of iemand anders op de dag voordat je vertrekt. Zo kun jij in alle rust de koffers nog eens nachecken, je huis nog even poetsen en de laatste wasjes wegwerken. Laat de kinderen lang op en vertrek wanneer ze gaan slapen of moe zijn. ’s Nachts is het vaak minder warm en rustig op de weg. Als de kinderen ook nog eens slapen, dan kun je vaak heerlijk een groot aantal kilometers ongestoord doorrijden. Vergeet niet om elke twee of drie uur even de beentjes te strekken en een beetje frisse lucht te happen zodat je weer oplettend verder kunt rijden.

Tip 2: Houdt het koel in de auto

Laatst klaagde mijn dochter dat het autostoeltje erg heet was toen ik haar erin wilde zetten. Dat gebeurt als de zon de hele dag op de auto staat. Om een heet stoeltje te voorkomen kun je hiervoor een badstof hoes voor het autostoeltje aanschaffen of er een lichtkleurige handdoek in te leggen, ook handig mochten ze wagenziek worden. dan blijft de stoel in ieder geval schoon. Zonneschermpjes aan het raam helpen ook wel een beetje maar bedekken niet alles. Met een beetje creativiteit kun je ook een hydrofiel luier tussen het raam spannen.

Tip 3: Speelkoffertje gevuld met leuke spulletjes en speelgoed

Op de website van Bulbby werd ik verliefd op deze leuke kinderkoffertjes en ik bestelde voor alle drie mijn kinderen een koffertje met naam. Ze zijn bedoeld als logeer- of speelgoedkoffertjes. Leuk voor een logeerpartij bij opa en oma, of om de pyjama en spulletjes van je kindje in te doen voor een tussenstop met overnachting. Ik heb de koffertjes gevuld met speelgoed, boekjes, en wat lekkers voor onderweg. Ik denk dat ik het speelgoed ook nog stuk voor stuk ga inpakken.. zijn de kinderen toch weer even bezig met uitpakken want je moet ze toch bezighouden. Het koffertje heeft verstevigde zijkanten en is 38x27x11 cm. Het leuke is dat je deze koffers kunt personaliseren met een eigen tekst, naam, afbeelding en kleur. Er past aardig wat in en de kinderen vinden ze superleuk!

Speelgoedtips: raamstickers, stickerboek, verrekijker, stressbal, dierenfiguren, auto’tjes, leesboek, stripboek, puzzelboek, magneettafel, fidgetspinner, handventilator.

bulbby-speelkoffer
Bulbby Speelkoffertje gevuld met speelgoed en boekjes voor tijdens een lange autoreis

Tip 4: Tablets of portable dvd-speler meenemen

Loedermoeder of niet? Om de kinderen een beetje rustig te houden op de achterbank als ze uitgespeeld zijn met het speelgoed dan mogen ze op de tablet. De aanbevolen schermtijd letten we dan even niet op. Download op Netflix een paar leuke filmpjes en download wat leuke nieuwe apps, luisterboeken en spelletjes die ook offline werken. Een koptelefoon voor de schermpjes is ook best handig zodat het wat rustiger is achterin.

Lees ook: review Kurio Tab Ultra 2 kindertablet

Tip 5: Spelletjes voor onderweg in de auto

De bekendste en leukste spelletjes voor een autovakantie zijn; autobingo (genoeg free printables op Google te vinden), “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”, raden uit welk land een bepaald kenteken komt en kijken of je er leuke woorden van kunt maken. Veel bordspellen zijn ook in een klein reisformaat verkrijgbaar.

Tip 6: Zoek parkeerplaatsen op met speeltuin attributen

Niet alleen de rijder moet vaak genoeg de benen strekken, ook de bijrijder én de kinderen. Veel parkeerplaatsen langs de snelweg hebben tegenwoordig een speelplaats met schommels, wipkippen of een glijbaan. Kinderen moeten natuurlijk ook even hun energie kwijt. Is er geen speeltuintje tijdens de stop? Verzin dan even een actief spelletje zoals tikkertje, voetballen of rennen.

tips-autoreis-met-kinderen

Tip 7: Zorg voor genoeg proviand

Neem wat brood, drinken, rijstwafels, ontbijtkoeken, fruit en wat lekkers mee voor onderweg. Wat ook een leuk idee is om je kinderen een 2 euro muntstuk te geven waar ze onderweg bijvoorbeeld zelf een ijsje kunnen kopen bij een tankstation.

Lees ook: deze boodschappen uit Nederland nemen we mee op vakantie

Tip 8: Rust..

Probeer rustig te blijven tegen je kinderen als ze ruzie maken of mopperen. Probeer ruzies snel op te lossen want de sfeer kan anders snel verpest worden.

autoreis-met-kinderen

*Voor dit blog heb ik producten ontvangen.

3 thoughts on “Autovakantie met kinderen; 8 tips om een lange autorit te overleven

  1. Dat koffertje heeft Evi ook al een aantal jaar, nu heb ik hem laatst ook gekocht voor mijn newborn nichtje. Heel leuk want inmiddels zijn er nieuwe prints bijgekomen. Wij reden trouwens steeds in de nacht maar m’n man vind dat toch wel moeilijk dus dit jaar gaan we waarschijnlijk overdag rijden en een overnachting erbij doen.

Geef een reactie