orbeez-sensory-bottle-fles-knutselen-diy-maken

Orbeez sensory bottle maken voor kinderen (DIY)

Het maken van een sensorische fles met Orbeez, ook wel bekend als een ‘sensory bottle’ of ‘calm down bottle’, is een eenvoudig en leuk knutselproject dat zowel visueel aantrekkelijk als rustgevend kan zijn voor zowel volwassenen als kinderen.

Wij maakten er eentje in het thema “Valentijnsdag”, met onder andere roze Orbeez, hartjes-kralen en neppe rozenblaadjes. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van een Orbeez sensorische bottle:

valentijnsdag-knutselen-orbeez-sensory-bottle-fles-maken-diy

Benodigdheden

 1. Een doorzichtige plastic fles met deksel (bijvoorbeeld een lege water- of frisdrankfles)
 2. Orbeez (waterparels) in verschillende kleuren of glow-in-the-dark voor een speciaal effect
 3. Water of transparante glycerine
 4. Optioneel: glitter, kleine plastic figuurtjes, kralen of andere decoratieve items
 5. Sterke lijm of hete lijmpistool (optioneel, voor het verzegelen van het deksel)
valentijn-knutselen-diy-sensory-bottle-maken-met-orbeez-knutselen-maken

DIY: Orbeez Sensory Bottle – Stappenplan voor zelf maken

 1. Voorbereiding van de Orbeez:
  • Laat de Orbeez weken volgens de instructies op de verpakking. Meestal moeten ze enkele uren in water worden geplaatst om op te zwellen.
 2. Vullen van de fles:
  • Nadat de Orbeez zijn opgezwollen, giet je ze voorzichtig in de lege plastic fles. Je kunt verschillende kleuren Orbeez combineren voor een levendig effect.
 3. Toevoegen van water of glycerine:
  • Vul de fles met water of transparante glycerine, zodat de Orbeez vrij kunnen bewegen. Hierdoor ontstaat een fascinerend visueel effect wanneer je de fles schudt.
 4. Optionele decoratie:
  • Voeg glitter, kleine plastic figuurtjes of andere decoratieve items toe aan de fles voor extra visuele stimulatie. Zorg ervoor dat deze items niet te groot zijn om door de opening van de fles te passen.
 5. Afdichten van de fles:
  • Schroef het deksel stevig op de fles. Als je wilt voorkomen dat kinderen de fles openen en de inhoud eruit halen, kun je het deksel verzegelen met sterke lijm of een hete lijmpistool.
 6. Goed schudden:
  • Nadat de fles is afgedicht, schud deze dan voorzichtig om de Orbeez te laten bewegen en te zien hoe ze door het water zweven.

Deze zelfgemaakte sensorische fles met Orbeez is niet alleen leuk om naar te kijken, maar kan ook een kalmerend effect hebben. Het is een geweldige manier om kinderen en volwassenen te helpen ontspannen en tot rust te komen.

Ook leuk: wascokrijtjes smelten in de oven

Geef een reactie