zwangerschap-vastleggen-ideeen

Zwangerschap vastleggen; check deze 4 originele manieren!

Wat een prachtige tijd in je leven – je bent zwanger! Terwijl je door deze komende negen maanden reist, zijn er zoveel dingen om vast te leggen en te onthouden. Je wilt het liefst je zwangerschap zo bewust mogelijk meemaken. Want, niets is mooier dan dat! Maar hoe kun je al deze verschillende momenten en gevoelens het beste vast leggen? We denken graag met je mee.

#1 Maak een timelapse

Met een timelapse kun je je buik zien groeien als een opgeblazen ballon, hoe gaaf is dat! Fotografeer jezelf vanaf het begin van de zwangerschap tot vlak voor de geboorte, dagelijks of om de paar dagen voor één achtergrond terwijl je door alle foto’s heen gelijksoortige poses aanhoudt – dit helpt om een beter beeld te creëren. Je kunt tenslotte van al deze gave foto’s een fotoboek maken, waardoor je deze herinneringen kunt blijven koesteren. Ook na de zwangerschap.

#2 Houd een dagboek bij

Een gekke droom, een favoriete craving óf die ene lieve opmerking van de buurvrouw die je maar niet kunt vergeten? Tijd om al deze mooie momenten te bundelen in je eigen zwangerschapsdagboek. En nee, je hoeft niet iedere dag uren alles op te schrijven, maar ook korte tekstjes kunnen een goed beeld van je zwangerschap geven.

#3 Kies voor videografie

Het wordt tegenwoordig steeds populairder om jezelf te filmen. We plaatsen dit volop op onze social media kanalen waardoor we een kijkje in het leven van een ander kunnen krijgen. Maar, je kunt er ook voor kiezen om dit privé te houden en als een manier te gebruiken om je prachtige zwangerschap vast te leggen. En nee, het zal niet allemaal perfect verlopen, maar juist deze ups en downs zijn mooi om te filmen. Wellicht kun je wat inspiratie halen uit oude beelden van vroeger. Je kunt tegenwoordig ook videobanden digitaliseren, waardoor je deze gemakkelijk op je eigen laptop terug kunt kijken.

#4 Buik laten beschilderen

Hate it or love it! Het beschilderen van je buik kan zo eenvoudig of ingewikkeld als je zelf wilt zijn, maar ook creatief en cool. Het hangt er maar van af wat je wilt! Op het internet kun je heel veel verschillende voorbeelden vinden, zoals bijvoorbeeld henna, een vissenkom of een voetbal. Het is goed om te beseffen dat je er graag een mooie herinnering aan wilt overhouden. Een vissenkom is leuk op het moment zelf, maar wordt je daar ook gelukkig van als je er jaren later nog op terugkijkt? Juist ja!

Lees ook:

Geef een reactie