outdooractiviteiten-met-kinderen-gezin

Top 10 leuke outdooractiviteiten voor kinderen

Heerlijk om buiten te zijn met kinderen. Vooral met onze jongste twee. Zij kunnen de hele dag wel buiten spelen in de natuur. Hutten bouwen, kastanjes zoeken, eikels ploffen.. Een survivalkamp of een kampeervakantie in de Ardennen zouden zij ook zeker kunnen waarderen. In Nederland zijn er genoeg leuke en spannende outdooractiviteiten te bedenken voor het hele gezin. We zetten een top 10 aan outdoor activiteiten voor kinderen op een rij. 

Leukste outdooractiviteiten met kinderen

De frisse buitenlucht doet ons allemaal goed en zorgt voor extra vitamientjes, een betere weerstand en natuurbeleving. Bij kinderen prikkelt het hun zintuigen en het is goed voor de motoriek om de natuur te ontdekken. Wij gaan regelmatig met onze kinderen in het bos wandelen. Dat is voor ons slechts een paar honderd meter lopen. Ben jij een echte outdoorfamilie of ook gewoon graag buiten met je gezin? Check dan snel deze leuke en spannende buitenactiviteiten met kinderen.

Basic kamperen of vrij kamperen in Nederland

Nu in de herfst is het misschien wat te koud maar als het mooi weer is, is het een leuk idee om met je kinderen te gaan kamperen in een tentje. Dit kan bijvoorbeeld op een van de vele natuurcampings of vrij kamperen bij een van de 17 paalkampeerplekken van Staatbosbeheer. Let op; je mag in Nederland niet zomaar overal wildkamperen. Als je betrapt wordt kun je hier een flinke boete voor krijgen. Omdat de eerste keer best spannend is voor (kleine) kinderen zou je dit ook een keer in je eigen achtertuin kunnen doen.

manana-festival

Marshmallows roosteren of stokbroodjes bakken boven een vuurtje

Van vrienden hebben we een keer een mooie vuurkorf gekregen. Hier maken we ook veel gebruik van. Het is heel gezellig en romantisch om ’s avonds als het schemerig wordt samen marshmallows te roosteren of broodjes aan een stok te bakken boven het vuur. Echt, dit zijn de momenten die de kinderen zich later nog zullen herinneren als ze ouder zijn. Zo leuk! En natuurlijk brand er wel eens een broodje of marshmallow zwart maar dat hoort erbij. Je moet de stokken ook weer niet te dicht in het vuur houden.

Wandelen op de bonnefooi door een natuurgebied

Dit is een gratis outdooractiviteit en zeker ook leuk voor kinderen. Neem een rugzak met proviand mee voor onderweg en zoek een leuke plek op waar je nog niet bent geweest. De Veluwe is een prachtig wandelgebied waar je ook wild tegen kunt komen. Spannend! Vergeet je verrekijker en vergrootglas niet en trek een paar goede wandelschoenen aan.

bos-hutten-bouwen-bomen-klimmen-outdoor-activiteiten-kinderen

Hutten bouwen in het bos

Een van de favoriete outdooractiviteiten van mijn jongens zijn hutten bouwen en in bomen klimmen. En waar kan dat beter dan in een bos of in een natuurpark? Pak wel takken die al op de grond zijn gevallen en trek ze niet van bomen af. Het Natuurpark Lelystad is zeker de moeite waard om eens te bezoeken met kinderen.

Kastelenroute fietsen of mountainbiken langs heuvels

In Limburg kun je de kastelenroute fietsen. Dit rondje is 35 kilometer fietsen en je komt langs verschillende kastelen. Voor ons helaas een beetje ver weg maar als we er eens in de buurt zijn zullen we dit zeker overwegen. Sowieso is het Limburgse landschap al een pareltje!

Klimmen en zippen in een klimbos of klimpark

Een erg leuke outdoor activiteit voor kinderen is een klimbos of klimpark. Je vind ze overal in Nederland. Er is alleen één maar, je moet geen hoogtevrees hebben. Dit is er echt eentje om op je outdoor bucketlist te zetten. Gewoon een keer doen!

Wadlopen op de Noordzee

Eb en vloed, dat blijft bijzonder om te zien. Wadlopen is een leuke outdooractiviteit voor het hele gezin met kinderen vanaf 6 jaar. Ik kan je wel aanraden om dit niet op eigen houtje te doen en met een gids mee te gaan. Je weet maar nooit wanneer het weer vloed wordt en een gids leert je er alles over en weet bovendien de mooiste plekjes te vinden. Regenlaarzen aan en gaan!

strand

Kanoën of raften met het gezin

Mijn man en oudste zoon hebben al eens met een kano over een rivier in Duitsland gevaren en dit outdoor uitje was erg geslaagd! Het is wel verstandig om dit pas met je kinderen te doen wanneer ze hun zwemdiploma’s A en B in de pocket hebben. Veiligheid boven alles. Een spannend outdoor uitje met kinderen is het zeker.

Outdoor lasergamen

Er zijn in Nederland plekken waar je lasergamespullen kunt huren. Het is natuurlijk wel het leukst om dit met een groep te doen. Hesje aan en lasergun in de hand rennend door het bos en schuilen achter de bosjes en bomen. Coole activiteit voor tieners.

Geocachen met je telefoon

Overal ter wereld kun je meedoen aan geocachen. Je hebt hier wel een telefoon voor nodig met GPS ontvanger. Je gaat op zoek naar verstopplekken. Hier laten mensen die hier eerder zijn geweest een voorwerp of een boodschapje op een briefje achter en vermelden dit op internet. Het is niet de bedoeling om deze gevonden schatten mee te nemen. Soms zit er een logboekje bij waar je je naam op achter kunt laten. Zeker een leuke outdoor activiteit met iets oudere kinderen en je ontdekt nieuwe en leuke plekken in eigen land.

outdooractiviteiten-met-kinderen

Woutlander; shoppen voor jouw outdoor avonturen met kinderen

woutlander-outdoor-artikelen-tips-outdoor-activiteiten-met-kinderenVan de webshop Woutlander kreeg ik een klein pakketje opgestuurd met echte outdoorspullen! Hier zat een leuke unisex muts in van Pinewood (fijne pasvorm, stof en toffe print), Coolmax comfortabele Quick Dry sokken, Spork’n Straw (handig milieubewust herbruikbaar bestekje met vork, lepel en rietje voor onderweg) en een mooie beukenhouten Scandinavische mok voor warme dranken. Hier zit een handige haak aan waardoor je hem makkelijk aan je gordel of een rugzak kunt hangen. Naast deze producten kun je bij Woutlander.nl ook terecht voor outdoor(kinder)kleding, (kinder)rugzakken, zaklampen, verrekijkers en meer. Zo wordt je outdoor avontuur met kinderen nog leuker!

Met de code VOLGMAMA15 krijg je 15% korting op je bestelling bij Woutlander.

Wat is jouw favoriete outdooractiviteit met kinderen?

*De uitgelichte afbeelding van de jongen met kaart is van Vitalli Nesterchuck – Shutterstock

7 thoughts on “Top 10 leuke outdooractiviteiten voor kinderen

Geef een reactie