outdoorlaarzen dubarry kopen met deze tips gaan ze langer mee

Outdoorlaarzen kopen? Met deze tips heb je er langer plezier van!

Breng je graag tijd buiten door, maar heb je een hekel aan natte en koude voeten? Als dat zo is, dan moet je investeren in een goed paar outdoorlaarzen. Niet alleen houden ze je voeten lekker warm en droog, ze beschermen ze ook om een ruige trail door de natuur te bedwingen. Er is genoeg keuze in stevige boots voor dames, maar waar moet je eigenlijk op letten als je outdoorlaarzen wilt kopen? En hoe kun je ze het beste onderhouden? Met de tips in dit artikel heb jij straks langer plezier van je buitenlaarzen.

Outdoorlaarzen kopen; waarop letten?

De perfecte wandelschoenen vinden, of in dit geval outdoorlaarzen? Maak voordat je ze gaat kopen zeker gebruik van de service van een schoenenspeciaalzaak. Dit kan in een winkel maar veel webshops bieden ook online advies en hulp aan. Het is voor verschillende merken en modellen belangrijk om te weten wanneer je de outdoorlaarzen wilt dragen; in winter, zomer of misschien wel het hele jaar door? Een aantal laarzen zijn bijvoorbeeld heel warm gevoerd en niet zo geschikt voor de zomermaanden. Maar ook is het belangrijk om te weten wat voor soort wandeltochten je in gedachten hebt (denk aan het het profiel en comfort van de laarzen) om de juiste soort buitenlaarzen te bepalen. Het is in ieder geval goed om op te letten of de laarzen waterdicht zijn, veel laarzen hebben Gore-Tex en dat is heel fijn!

Outdoorlaarzen kopen tips zo gaan ze langer mee - review waarom dubarry laarzen

Waarom voor Dubarry laarzen kiezen?

…Is een vraag die mijn schoonvader als “eigenaar van een paar Dubarry laarzen” regelmatig krijgt. De laarzen hebben immers een stevig prijskaartje, dus dan zal daar wel iets bijzonders aan zijn. Ik vroeg het aan hem! Het antwoord: “Dubarry laarzen zijn perfect voor iedereen die stijlvolle en hoogwaardige outdoorlaarzen zoekt. Ze zijn met de grootste precisie en zorg gemaakt, en hun klassieke ontwerp betekent dat ze nooit uit de mode zullen raken. Dubarry laarzen zijn ook ongelooflijk duurzaam, wat betekent dat je ze nog jarenlang kunt dragen”.

Mijn schoonvader woont op het platteland en heeft een hele fijne ervaring met zijn Dubarry laarzen. Hij draagt ze al ruim 7 jaar en ze hebben in die tijd natuurlijk wel enige gebruikerssporen zoals krasjes, maar wind- en waterdicht zijn ze nog steeds! Door zijn ervaring en enthousiasme over dit “Ierse merk” ben ik om en heb ik mijzelf getrakteerd op een paar gave Dubarry outdoorlaarzen. Ze zijn helaas niet standaard in iedere schoenenwinkel te koop, maar bij Omoda heb ik online mijn lievelingspaar gevonden! Ze zitten echt heerlijk aan mijn voeten en ik verwacht er jaren plezier van te hebben. De laarzen zijn niet goedkoop in aanschaf maar als ze jaren meegaan, is het wel de moeite waard om te investeren in een paar goede outdoorlaarzen van Dubarry.

Outdoorlaarzen onderhouden voor langer plezier

Je outdoorlaarzen onderhouden is belangrijk om ze in goede staat te houden en langer te laten meegaan. Er zijn verschillende dingen die je regelmatig kunt doen om je laarzen er goed uit te laten zien en goed te laten functioneren. Afhankelijk van het materiaal van de laarzen kun je verschillende producten gebruiken.

Zo weet ik dat Dubarry ook een eigen onderhoudsset verkoopt om hun soort laarzen langer mee te laten gaan en bij mijn nieuwe laarzen zat er een onderhoudsboekje met tips voor schoonmaken bij. Je kunt helaas niet elk schoenverzorgingsproduct op een willekeurige laars gebruiken, dus vraag altijd een verkoper of lees je in bij het merk buitenlaarzen dat je hebt gekocht. Verder is het verstandig om modderresten na het dragen direct af te spoelen met water en eventueel een borstel. Goed laten drogen maar niet pal in de zon.

Veel plezier met je outdoorlaarzen!

Lees ook:

Geef een reactie