paaseieren-schilderen-voorbeelden-tips

Paaseieren schilderen; tips en leuke voorbeelden

Eieren schilderen voor Pasen is een leuke activiteit voor jong en oud. Je kunt je creativiteit erop los laten. Hoewel het beschilderen van paaseieren een traditie is waar veel mensen van genieten, kan het soms moeilijk zijn te weten waar te beginnen. Deze blogpost geeft een paar handige tips en voorbeelden voor iedereen die een persoonlijk tintje wil geven aan zijn paaseieren ontwerpen. We hebben het hier over eieren schilderen met verf en een kwastje, wat vaak een stuk minder rommeliger is dan de overige eier-verftechnieken. Wij zijn benieuwd welke voorbeelden van paaseieren schilderen jullie het meest aanspreken, en deel gerust ook je eigen creaties met ons via social media om anderen te inspireren...

Eieren schilderen

Heb jij al zin gekregen om aan de slag te gaan met paaseieren schilderen? Hier kun je allerlei soorten eieren voor gebruiken maar de voorkeur gaat naar witte eieren. Op bruine of gekleurde eieren pakt de verfkleur soms anders uit. met dit stappenplan kun jij meteen beginnen.

Stap 1: eieren uitblazen of koken

Als je paaseieren wilt schilderen is eieren uitblazen een mogelijkheid. De inhoud van de eieren kun je opbakken of voor een pannenkoekenmix gebruiken, de buitenkant kun je mooi schilderen. Het voordeel van eieren uitblazen is dat je langer van je versierde eieren kunt genieten. Je kunt natuurlijk ook eerst de eitjes koken voordat je met je verfspullen aan de slag gaat. Wil je de eieren opeten na het verven? Dan is het verstandig om alleen verf van natuurlijke kleurstoffen te gebruiken.

Stap 2: plaats het ei in een houder

Heb je ooit geprobeerd een ei te beschilderen en ondervonden dat het moeilijk is het ei vast te houden zonder verf op je handen te krijgen? Ik heb een tip om eieren te beschilderen zonder je handen smerig te maken. Alles wat je nodig hebt is een lege wc-rol, eierdop of eierverfmolen. Zet het ei eenvoudig in de houder en gebruik dan de verfkwast om het te beschilderen.

Stap 3: schilderen van paaseieren

Heb je verf, keukenpapier, een houder en eieren klaar liggen? Misschien is een verfschort nog handig voor kinderen. Dan kun je nu beginnen met paaseieren schilderen. Bekijk de voorbeelden in dit blog, kijk op Pinterest of gebruik je fantasie. Ook simpele motieven zoals strepen en stipjes zien er vrolijk uit! Voor kleine details kun je eventueel (verf)stiften gebruiken.

Stap 4: eieren laten drogen

Laat de eieren tussendoor goed drogen als je meerdere lagen over elkaar wilt schilderen. Ben je klaar met schilderen dan moeten ze natuurlijk ook nog even drogen voordat je ze tentoon stelt. Eventueel kun je de eieren nog mooier maken met stickers, veertjes, glitters, noem maar op…

Eieren schilderen – Pasen voorbeelden

Nu Pasen voor de deur staat, is het de perfecte tijd om te gaan bedenken hoe je je eieren gaat versieren. Als je wat inspiratie zoekt, kijk dan eens naar onderstaande voorbeelden van eieren schilderen met Pasen. Van eenvoudige tot leuke en feestelijke, er is voor elk wat wils met deze voorbeelden. En wie weet, misschien bedenk je wel je eigen unieke ontwerp!

Paaseieren schilderen met tekst

eieren-schilderen-tekst
paaseieren-schilderen-voorbeeld-tekst

Paaseieren met stipjes of streepjes

Eieren-schilderen-voorbeelden

Paaseieren met gezichten

paaseieren-schilderen-gezichten-foto-van-voorbeelden

Veel plezier met paaseieren schilderen!

Geef een reactie