Een grote hap lucht halen, eieren uitblazen en daarna versieren. Je eigen versiering maken voor in de paastakken of voor in een paasstukje is natuurlijk hartstikke leuk. Maar hoe blaas je een ei nou veilig en op de juiste manier uit?
Om eieren uit te blazen heb je niet veel nodig. Eieren, een lange satéprikker of een ander schoon scherp voorwerp waar je kleine gaatjes mee kunt prikken, een lange teug adem en schone eieren. Salmonella bacteriën kunnen namelijk ook op eierschalen voorkomen en daarom is het belangrijk dat je de eieren eerst even afwast met een beetje warm water en klein beetje afwasmiddel.
Na het schoonmaken van eieren ga je zo te werk:
- De eieren met een schone prikker aan de top en aan de onderkant van een gaatje voorzien.
- De eieren indien mogelijk niet direct met de mond maar met een rietje uitblazen om eventuele Salmonella infecties te voorkomen.
- Blaas de eieren uit boven een schaaltje dan kun je er daarna nog een omelet mee bakken.
- Voor het verven of versieren nog een keer afspoelen met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel.
- En dan versieren maar.
Lees meer over paaseieren zoeken, prentenboeken voor Pasen en knutselen met eierdozen, en lege eierschalen hergebruiken.