geboortetaart-pannenkoekentaart-roze-muisjes-recept-geboorte

Pannenkoekentaart recept; ook leuk en lekker om als geboortetaart te maken

Wie ons blogartikel over de Nationale Pannenkoekendag vorige week heeft gelezen, heeft kunnen zien dat wij een roze pannenkoekentaart hebben gemaakt. Deze roze pannenkoektaart kun je ook maken als geboortetaart in het blauw. Ik vertel je het recept en leg stap voor stap uit hoe je zo’n taart maakt.

Een pannenkoekentaart stond al een tijdje op mijn bak-bucketlist. Maar elke keer kwam het er niet van. Met Nationale Pannenkoekdag in zicht heb ik er toch even tijd voor weten te maken. 😉

Pannenkoekentaart recept

Het recept voor een pannenkoekentaart is heel simpel. Maar het bakken kost best veel tijd. Je kunt voor een pannenkoekentaart kant en klare pannenkoeken kopen (deze kun je helaas niet roze of blauw kleuren), een bakmix zoals die van Koopmans of gewoon je eigen mix maken met een basisrecept voor pannenkoeken. Ik maakte de pannenkoeken in een pan van 20 cm doorsnede met dit makkelijke pannenkoeken recept.

Geboortetaart met gekleurde pannenkoeken

Als je roze of blauwe pannenkoeken wilt maken, bijvoorbeeld voor als je de pannenkoektaart als geboortetaart wilt maken, dan kun je hiervoor voedingskleurstoffen (roze of blauw) aan het pannenkoekendeeg toevoegen. Je koopt de kleurstoffen op de bak-afdeling in de supermarkt of bij de Xenos maar je kunt ze ook online bestellen in verschillende taartenshops.

Pannenkoektaart maken

Als je alle pannenkoeken klaar hebt gebakken laat je ze even een uurtje afkoelen met folie erover in de koelkast. Ze mogen echt niet meer warm zijn als je gaat beginnen met de taart.

Je legt eerst een pannenkoek op een bord of een taartplateau. Daarna kun je op elke pannenkoek een topping smeren en beginnen met stapelen. Dit kan chocopasta zijn maar ook jam, kwark, hüttenkäse of stroop. Wat jij lekker vindt!

Omdat ik voor een roze geboortetaart heb gekozen wilde ik niet al te veel toppings gebruiken. Laag om laag smeerde ik de pannenkoeken in met citroenkwark en aardbeienjam. Dit gaat makkelijk met een lepel.

recept pannenkoekentaart roze pannenkoek taart regenboog unicorn geboortetaart

Op de laatste laag zit weer de frisse citroenkwark. Dit vind ik zelf een heerlijke combinatie met de pannenkoeken en aardbeienjam. 3 mooie Spaanse aardbeien bovenop en wat roze muisjes erover en de taart is klaar.

Met bereiden, bakken en versieren ben ik zo’n 2 tot 2,5 uur bezig geweest. De taart kan als het klaar is in de koelkast maar moet wel binnen 24 uur gegeten worden. De taart kun je aansnijden en in plakjes snijden net als een normale taart. Eet smakelijk!

Geboortetaart-meisje-roze-pannenkoektaart-pannenkoekentaart-maken-recept

4 thoughts on “Pannenkoekentaart recept; ook leuk en lekker om als geboortetaart te maken

  1. Gefeliciteerd Nathalie! En wat een leuke taart!!! Een heel leuk idee. Alleen ben ik wel heel benieuwd hoe het snijden in stukken zal gaan 🙂 Aan de andere kant ziet het er heerlijk uit en is het natuurlijk om op te eten (en in je buik wordt het ook gemixt, hahaha).

  2. Ik heb op Pannenkoekendag ook pannenkoeken gebakken met mijn kleinkinderen.
    Deze lekkere en prachtige taart was er niet bij, maar ga ik zeker een keertje maken.
    Vast heerlijk !!

Geef een reactie