papabloggers-nederland

De leukste papablogs en papabloggers uit Nederland en België

Waar zijn de papabloggers uit Nederland en België? Ik ken wel honderden mamabloggers, maar de papabloggers uit de Benelux zijn maar op twee handen te tellen. Maarten van Papa’s wereld is er daar één van. Als ik hem op een bloggersevent tref dan voelt hij zich vaak de haan in het kippenhok. Ik kan die humor wel waarderen, jullie ook? Ik maakte een overzicht met de leukste papablogs die ik online kon vinden.

Nederlandstalige papabloggers zijn schaars en waarom dat zo is weet ik eigenlijk ook niet. Het moet je liggen, je moet er tijd voor hebben en het leuk vinden. Mijn man vind het leuk dat ik blog maar zelf bloggen lijkt hem helemaal niets. Ik volg zelf ook een aantal papablogs en de mannen schrijven toch anders dan vrouwen. Ze hebben naast het opvoeden (hebben ze toch nóg iets gemeen met de mamabloggers) vaak hele andere interesses. Bier, bbq, eten en een flinke dosis humor. De papa’s hebben vaak een andere blik (meestal erg nuchter) over opvoeden en dat is ook wel eens leuk om te lezen. Vrouwen komen van venus, mannen komen van mars. Een keer wat anders dan de zoveelste mamablog. Vandaag zet ik de mannen even in het zonnetje en wie weet ontdekken jullie ook nog een paar leuke papablogs om te volgen. 😉

Papa’s wereld

Maarten is de papa achter Papa’s wereld. Ik heb hem al eens ontmoet bij de bloggerstour op de Negenmaandenbeurs dit jaar. Als je even in een dip zit moet je zijn blog eens openen. Ik ga helemaal stuk over hoe hij soms zijn blogs presenteert. Positief bedoeld uiteraard.. Neem deze bijvoorbeeld over de nieuwe Squishy speelgoedtrend; “Squishy: hondenspeeltjes voor je kind”. Nou ik had het niet meer. Dat is namelijk waarom wij ze hier ook nog niet in huis hebben. Raap mij maar op haha.

Tips voor papa’s

Niels van Tips voor papa’s wil bij zijn blogartikelen een boodschap overbrengen. Hij hoopt alle vaders en vaders to be het leven makkelijker te maken met zijn tips. Moeders zijn natuurlijk ook welkom op zijn site!

Vaders op reis

Edwin en Roger hebben twee dingen met elkaar gemeen, ze zijn papa’s en ze houden van reizen. Het is dan ook meer een reisblog dan een papablog maar toch is het leuk om deze twee vaders van Vaders op reis te volgen. Kei leuk die mannen!

De flopvader

#Projectbierbuik #mamabloggerzondertieten.. De flopvader is een blog van een Belgische papa vol leuke columns en video’s. Nu helaas even offline maar ik hoop dat hij snel weer terugkomt!

Papatoch

Thijs is papa van 2 zoontjes. Hij schrijft niet zo vaak op Papatoch maar wel hele leuke en persoonlijke blogs met een frisse kijk en een flinke dosis humor.

Vaderklap

Vaderklap is een online platform opgericht door Dimitri en Pieter. Ik vind hun foto’s die ze voor de blog maken heel stijlvol. Check ook hun receptjes even.. lekker!!! Zover ik weet hebben ze ook al een boek uitgegeven. Cool!

VDRS

VDRS is een stichting en online platform met een bloggersteam van alleen maar vaders. Deze kende ik nog niet en kwam ik tijdens mijn zoektocht tegen.

Blogpapa

Arno van Blogpapa is vader van een tweeling en schrijft regelmatig reviews en herkenbare blogs. Na enige tijd blogervaring op de blog van zijn vrouw, is hij zijn eigen blog begonnen vanuit het papa-perspectief!

Coole Suggesties

Op Coole Suggesties, een online magazine, kun je alles vinden wat jongens en mannen aanspreekt. Hier kun je veel reviews lezen over bijvoorbeeld de nieuwste films en boeken en ook is er bijna elke week wat te winnen.

Papablogger

Rob is op Valentijnsdag 2018 voor het eerst vader geworden en schrijft op Papablogger voornamelijk blogs over hoe hij het leven als vader ervaart. Ook lees je hier regelmatig reviews, tips en trucks of een lekker recept.

Welke van bovenstaande papabloggers volg jij al?

Papabloggers in Nederland & België

De uitgelichte afbeelding is van LightField Studios – Shutterstock.

22 thoughts on “De leukste papablogs en papabloggers uit Nederland en België

 1. Bedankt voor het opnemen van mijn blog in dit eigenlijk nog veel te korte lijstje! Er mogen wat mij betreft veel meer vaders aan het bloggen gaan. Maandag gaat mijn blog na een week lang onderhoud weer online. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden

 2. Ook wel eens leuk om te zien dat de emancipatie anders om is, al moet ik zeggen als papa en blogger, dat er ook niet tussen te komen is… Mama’s rule the blogs!
  Geen frustratie hier, want ik blog voor mij/onszelf, en ik merk dat meer en meer mama’s het bloggen als werk zien en meer acties en tips doen dan bloggen over het mama-schap of de kids. Goed dat ze zelf geld verdienen, maar wel jammer voor het publiek dat op mama’s verhalen af kwam.
  Ik hoop dat ik met mijn bijdrage als papa (in onze blogs gaat het niet om mij, maar om de kids) er voor zorg dat je nu toch op z’n minst 3 handen nodig hebt om het aantal papa’s te tellen dat blogt. Ik doe m’n best in ieder geval met meer dan 1100 blogs, te lezen op http://www.delcour.nl/kids of reallifeblog.nl of realityblog.nl of…. Ach, het zijn allemaal dezelfde verhalen over het leven van Chloé en Sylvain bezien vanuit hun eigen perspectief.
  Ik houd onze blog aanbevolen om op te nemen bij de magische lijst van papa-blogs in de Benelux ;o)
  Groet,
  Miguel Delcour

 3. Wat een mooi en gevarieerd overzicht dit! Zelf volg ik ze bijna allemaal 🙂

  Zelf ben ik sinds kort ook een blog over vaderschap gestart: VADER Magazine. Op deze website deel ik persoonlijke blogs, interviews met andere vaders en verdiepende informatie over vaderschap. Dit vanuit de overtuiging dat iedereen wint bij betrokken vaderschap. Vaders en kinderen, maar zeker ook moeders 🙂 Mocht je het leuk vinden om http://www.vadermagazine.nl toe te voegen aan de lijst: voel je vrij en natuurlijk alvast hartelijk bedankt! Hoe meer vaders we kunnen inspireren, hoe beter.

Geef een reactie