Review Center Parcs Park Eifel met kinderen

Review: Center Parcs Park Eifel

Onze eerste vakantie voor dit jaar was een weekendje weg met familie naar Center Parcs Park Eifel in Gunderath, Duitsland. De kinderen hadden gehoopt op een beetje sneeuw in januari maar dat lag er niet. Gelukkig is er zonder sneeuw ook genoeg in de Eifel te doen. 😉

Herinneringen maken…

…dat vinden niet alleen ‘wij’ belangrijk want onze familie denkt daar net zo over. Zo gaan we al een aantal jaren jaarlijks (soms wel 2 x in een jaar) met 4 generaties een weekendje samen weg, vaak op uitnodiging van opa en oma. Wat zijn we toch geluksvogels!

Na jarenlang eindelijk weer een keer op vakantie naar Center Parcs. Ja, echt waar. Dit komt omdat een Center Parcs vakantie nou niet bepaald goedkoop (maar wel heel luxe) is. Wij keken er heel erg naar uit en telden de dagen af in januari…

Park Eifel met kinderen

Ervaring Center Parcs Park Eifel

Park Eifel heeft een subtropisch Aqua Mundo zwembad en Kids Factory speelparadijs. Kinderen hoeven zich hier niet te vervelen. Het bungalowpark ligt in een mooie heuvelachtige omgeving, in de buurt van de Moezel. Plaatsjes als Nürburg, Cochem en Traben Trabach zijn leuke bezienswaardigheden in de buurt.

Accommodatie

Wij verbleven in een 6 persoons Premium Cottage. De meeste accommodaties op Park Eifel zijn aaneengeschakelde woningen en er zijn ook speciale kinderhuisjes. De serie huisjes waar wij in zaten hebben een bontgekleurde gevel en dat vonden de kinderen best grappig.

Onze vakantiewoning had beneden een ouderslaapkamer en boven twee aparte slaapkamers. Het huisje was van alle gemakken voorzien en het had zelfs een ligbad waar de jongste graag gebruik van maakte. We hebben er heerlijk geslapen en het uitzicht vanuit ons slaapkamer was adembenemend!

Park Eifel Center Parcs met kind
Center Parcs Park Eifel Ervaring

Aqua Mundo

Wij zijn één dagje wezen zwemmen tijdens ons verblijf, op de dag van vertrek. Op deze maandag was het best rustig in het subtropische zwembad en dit komt waarschijnlijk omdat veel gasten met schoolgaande kinderen al op zondag vertrekken. Wij vonden het heerlijk! Ik wilde een foto maken van mijn kinderen maar toen ik de telefoon wilde pakken werd er op mijn schouders getikt met de mededeling dat fotograferen in Aqua Mundo niet gewenst was. Duitsland is wat dat betreft toch iets strenger met betrekking tot de privacywet hoewel ik alleen een foto van de kinderen wilde maken. Wel heb ik een persfoto van het zwembad geplaatst zodat jullie toch een beetje een beeld hebben hoe het er ongeveer uit ziet.

Het water was lekker warm en het zwembad heeft twee glijbanen, een bubbelbad, baby- en peuterbadje, buitenbad, stroomversnellingen en een bar waar je eten en drinken kunt bestellen. Voor de kinderen zonder zwemdiploma hangen er oranje zwemvestjes waar je gratis gebruik van kunt maken.

Aqua Mundo Zwembad Park Eifel Center Parcs Review

Kids Factory

De Kids Factory (gebouw is te herkennen aan een toren langs de hoofdstraat) is één groot speelparadijs voor kinderen. Kinderen kunnen hier rennen en spelen in het klimparcours. Ook is hier een theater, een bouwhoek en kun je tegen betaling een ritje maken op een Animal Riding dier, knutselen of trampolines. Liever buiten spelen? Dat kan ook want voor de Kids Factory is een houten speeltuin en verdeeld over het park kom je meerdere speeltuinen tegen. Een Kids Safari is ook erg leuk bij droog weer!

Indoorspeeltuin Park Eifel Center Parcs met kinderen

Market Dome

De Market Dome is een centrale ontmoetingsplek. Rondom de Market Dome ligt de receptie en een supermarkt. Binnen is het erg gezellig aangekleed en de vijver met vissen en schildpadden zijn in trek.

Het zwembad, een pub, bowlingbanen, horeca gelegenheden, winkeltjes en een podium, dat is hier allemaal te vinden. Ook zijn er regelmatig dingen te doen in de Market Dome zoals Waxhanden maken, een familie bingo of voorlezen met Orry. Het complete programma kun je online checken of via de Center Parcs app.

Market Dome Park Eifel
Orry Center Parcs Voorlezen Activiteiten Park Eifel

Leuke uitjes in de buurt

Ons favoriete uitje tijdens deze vakantie was een bezoek aan het belevenispark Ringwerk in Nürburg. Echt de moeite waard, leuk voor jong en oud en betaalbaar.

Andere uitjes in de omgeving van Park Eifel:

  • Eifelpark (pretpark en dierentuin)
  • Wildpark Daun (grootste wilde dierenpark van Duistsland)
  • Rijksburcht in Cochem
  • Kasteel in Nürburg

Review; onze ervaring op Center Parcs Park Eifel

Wij hebben een fijn verblijf gehad op Center Parcs Park Eifel. De inboedel van ons vakantiehuisje oogt wat gedateerd maar dat zijn we gewend op vakantieparken en hotels in Duitsland. Een beetje oudbollig maar alles functioneert. Het vakantiepark op zich is een mooi park en er is genoeg te doen. Het zwembad is mooi en schoon. De jongste van 5 jaar is helemaal fan geworden van Orry en in de Market Dome hebben wij ons prima vermaakt.

Het park zelf is heuvelachtig en je kunt er heerlijk wandelen. Voor mensen die slecht ter been zijn is dit park iets minder geschikt. Toen het tijd was om naar huis te gaan vonden de kinderen het erg jammer. Wanneer gaan we weer op vakantie naar Orry en zijn vrienden?

Lees ook: review over Center Parcs Parc Sandur.

Heb jij al eens een Center Parcs vakantiepark bezocht?

8 thoughts on “Review: Center Parcs Park Eifel

Geef een reactie