Tip: de Pepernotenfabriek Van Delft in Enschede

Dan koop je anders even een zak peperdure pepernoten.. Ik was gisteren aan het shoppen in Enschede en zag daar de Pepernotenfabriek Van Delft. Dat er een winkel bestaat die werkelijk alleen maar pepernoten verkoopt trok mijn nieuwsgierigheid. En natuurlijk heb ik wel het een en ander geproefd!

Sinterklaas is nog niet eens in Nederland maar de pepernoten en chocoladeletters liggen alweer een tijdje in de schappen. Als ik boodschappen deed liep ik er altijd omheen want ik had er echt nog geen trek in. Tot de dag van gisteren toen ik de Pepernotenfabriek in liep.

pepernotenfabriek-enschede-van-delft
Pepernotenfabriek Van Delft aan het Van Heekplein in Enschede

Ik heb een zwak voor chocola. In België word ik dan ook helemaal warm van die kleine pandjes die alleen maar luxe dure bonbons of macarons verkopen. Ik voel me dan net een klein kind in een snoepwinkel die voor een maximaal bedrag iets uit mag zoeken.

De Pepernotenfabriek kende ik nog niet maar ik kon er niet omheen. Het is toch bijzonder dat ze in een winkelpand alleen maar pepernoten verkopen?

pepernotenfabriek-enschede-van-delft-proeven
Als je wilt proeven moet je dat vragen en krijg je een pepernootje op je hand via het schepje..

Ik nam eerst een kijkje langs de schappen en zag bijzondere smaken. Gember-Kaneel, Truffel-Kaneel, Irish Coffee, Limoncetto, Stroopwafel, Zure matten, Caramel-Zeezout en meer.. Elk zakje koste € 4,-

Gelukkig stond er in het midden van de winkel een tafel met bakjes en potjes waar je de pepernoten (of moet ik kruidnoten zeggen?) mocht proeven. Je mag ze niet zelf pakken, dus moet je het even vragen. Dan komt er een lieve medewerkster die met een schepje een pepernoot schept in de smaak die je graag wilt proeven. Ik heb de smaken Stroopwafel en Caramel-Zeezout geprobeerd en vond ze beiden erg lekker.

pepernotenfabriek-enschede-van-delft-assorti

Elk zakje kost in de winkel € 4,- en volgens mij is er een aanbieding als je meerdere zakken koopt. Ik wilde eerst Limoncetto of Irish Coffee pepernoten kopen maar bedacht mij al snel dat dat niets voor de kinderen was. Ik koos uiteindelijk voor een zak Stroopwafel pepernootjes.

Ze zijn verrukkelijk! Als ik weer een keer ga shoppen in Enschede dan koop ik toch de Irish Coffee smaak. De Van Delft Pepernotenfabriek heeft meerdere vestigingen in Nederland en ook kun je de pepernoten online bestellen. Neem voor meer info een kijkje op de website van de Pepernotenfabriek.

Adres: Van Delft – De Pepernotenfabriek, Van Heekplein 104, 7511 HN Enschede

Heb jij wel eens luxe pepernoten of chocolade gegeten?

*Niet gesponsord. Deze ervaring is gewoon te leuk om te delen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sint 2020Sint 2020

4 thoughts on “Tip: de Pepernotenfabriek Van Delft in Enschede

Geef een reactie