Picknicken in het stadspark van Nordhorn (Duitsland)

Veel grensbewoners in Overijssel gaan wel eens naar Nordhorn om de dierentuin te bezoeken of om te tanken of boodschappen halen. Wat veel mensen nog niet weten is dat er midden in het centrum een mooi stadspark is vol prachtige bomen en bloemen, allerlei kunstwerken, een korenmolen, een terrasje en een speeltuin!

Bij de Mama Challenge zit ook een picknick opdracht. Ik ging samen met mijn dochter opzoek naar een mooi plekje in het park om te lunchen. Ik wist al dat er een park in het centrum zat omdat ik hier een paar jaar geleden al eens geweest was. Ik kon mij er niet veel meer van herinneren en dat is jammer!

Als je al eens in Nordhorn bent geweest en het park nog niet kent dan snap ik dat. Het ligt namelijk een beetje verstopt maar direct achter de grote winkelstraat. Je kunt het park vinden door de straat na Douglas of Café Extrablatt rechts in te lopen. Bij Toom en Deichmann kun je maximaal 2 uur gratis parkeren. Elders moet je betalen maar het parkeren in Nordhorn is sowieso goedkoop als je het met Nederland vergelijkt.

img_8726

stadtpark nordhorn uitstapje

Het park is mooi groen aangelegd met veel gras, bomen, planten en bloemen. Wat ik erg leuk en verrassend vind is dat je er allerlei kunstwerken tegenkomt in verschillende vormen. Bijvoorbeeld een boom vol gekleurde vogelhuisjes en beelden uit allerlei materialen.

img_8728

img_8737

Ook zagen we er een een plaats om te sporten, een leuke speeltuin en een gezellig terrasje waar je een hapje kunt eten of drinken. Mijn dochter vond de speeltuin erg leuk en klom overal op waar ze bij kon. Er staat wel een hekwerk om de speeltuin maar zonder poortjes. Altijd even opletten dus dat je de kinderen niet uit het oog verliest.

img_8712

img_8732

Na een half uur in de speeltuin gezeten te hebben wandelen we verder door het park opzoek naar een geschikte plek. Omdat het in de ochtend was, was het gras nog erg nat door de dauw en daardoor leek mij dat niet zo fijn om daarop te gaan zitten met ons kleedje. In het park staan genoeg bankjes en zit gelegenheden uit Bentheimer Sandstein. In de verte hoorden we een waterstroming en zagen we een leuk lunchplekje om te gaan picknicken.

https://www.instagram.com/p/BX2gLF6Damx/?taken-by=volgmama

img_8752

Wij hebben heerlijk genoten met zijn tweetjes. <3

Gaan jullie wel eens buitenhuis picknicken?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie