BBQ- en pizza time combineren? Jawohl! De laatste tijd vinden we het heerlijk om met recepten te experimenteren. Wij hebben het Napolitaanse pizzadeeg recept van Rutgerbakt gebruikt om pizza’s te bakken (met een pizzasteen) op onze Weber barbecue. Een leuke ervaring op zich. De kinderen mochten hun pizza’s zelf beleggen en ze smaakten echt super lekker!
Weber Kettle Premium
Whiskey, lappen vlees en fikkies stoken. De droom van elke man zou je zeggen… Sinds drie jaar zijn wij trotse eigenaar van een Weber Kettle Premium 57 cm. Met verjaardagsgeld kocht mijn man deze houtskool bbq voor zijn verjaardag en we gebruiken hem drie jaar later nog steeds met veel plezier. Weber staat bekend om zijn kwaliteit barbecues en met houtskool en briketten smaakt het eten toch net wat beter dan op een elektro of gas barbecue.
Napolitaans pizzadeeg recept
Na een online zoektocht kwamen we deze recepten voor pizzadeeg tegen op Rutgerbakt.nl en hebben we er voor gekozen om het 4-uurs recept voor Napoltiaanse pizza te proberen. In plaats van ‘Bloem 00’ gebruikten wij Pizza Mehl van het Duitse merk Aurora.


Pizzadeeg maken voor de barbecue
Om pizzadeeg te maken heb je een paar flinke armspieren nodig. Het kneden moet goed gebeuren en dit is zwaar werk. Dit laten we daarom aan een volwassene over. Nadat we de pizzabollen hebben gemaakt, hebben we hier een tijdje een natte theedoek over gelegd en later zonder de theedoek, met plasticfolie erover laten rijzen.

Weber tips voor de perfecte pizza
Voor het maken van een pizza op de barbecue heb je een pizzasteen nodig. Deze zijn er in verschillende soorten. Heb je deze nog niet? Misschien is het een leuk cadeau voor Vaderdag. 😉
Op de Weber website vonden we een paar handige pizza tips. Zo raadden zij aan dat de barbecue goed warm moet zijn voordat je een pizza gaat bakken, op zo’n 250 tot 300 graden. Het fijne aan onze Weber Kettle Premium barbecue is dat hier een geïntegreerde temperatuurmeter op de deksel zit. Ook zou je maismeel op de pizzasteen kunnen strooien om te voorkomen dat de pizza aan de steen blijft plakken. Met gewone bloem gebeurd dit namelijk sneller.
Onze ervaring met pizza bakken op de Weber bbq
Het was een goed idee dat we meerdere pizzadeeg bolletjes gemaakt hebben. Wij hebben al eens eerder pizza’s op de Weber barbecue gemaakt en weten uit ervaring dat er soms wel eentje vast blijft plakken op de pizzasteen, en er is zelfs al eens een pizza gevallen toen we deze van de steen af wilde halen. Dus onze tip: maak iets meer deeg dan nodig om teleurstelling te voorkomen.
Zorg dat de barbecue goed op temperatuur is voordat je de pizza op de pizzasteen plaatst en dat je er iets op hebt gestrooid om het vastplakken van de pizza te voorkomen.

De eerste pizza duurt vaak wat langer, daarna gaat het wat sneller. Het werkt op iedere barbecue en met elk deeg anders dus blijf je pizza’s tijdens het bakken in de gaten houden. Wij hebben van die kleine luchtluikjes op het deksel van onze Weber barbecue waar we regelmatig even door keken tijdens het bakken. Probeer de deksel zo min mogelijk te openen. De temperatuur zakt dan weer en dat is niet de bedoeling.
Iets fris als bijgerecht? Probeer dan eens het heerlijke coleslaw recept van Jungja.
Eet smakelijk!

Heb jij ook al zin gekregen om een pizza op de Weber bbq te maken?
*Dit blogartikel bevat affiliatie linkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.
Oooh zo lekker! Krijg hier gelijk zin in op de vroege ochtend haha.
Het ziet er lekker uit. Ik zou nu gewoon pizza willen maken door je blog.