klaas-de-kat-verdwaalt-met-kerst-prentenboek-recensie-vier-windstreken

Prentenboek: Klaas de kat verdwaalt met Kerst

Kennen jullie het prentenboek Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas al? Wij vinden het een fantastisch boek voor de sinterklaasperiode. Nu is Klaas de kat terug met een gloednieuw avontuur: Klaas de kat verdwaalt met Kerst. Een avontuurlijk kerstprentenboek met sfeervolle warme illustraties van de makers van De Voorleeshoek.

Klaas de Kat verdwaalt met Kerst

Het verhaal

Klaas de kat heeft een heel fijn leven, samen met zijn vriendjes Mila en Max. Maar op een dag moet zijn mand plaatsmaken voor een kerstboom. Klaas voelt zich niet meer welkom, en loopt weg. Per ongeluk raakt hij verdwaald. Hij begint aan een avontuur terug naar huis, langs allerlei plekken waar Kerst gevierd wordt.. Zal hij zijn thuis ooit terugvinden?

Het boek is geschreven en geïllustreerd door Esselink, Last & Overman.

Verdere praktische info:

  • 32 pagina’s
  • Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar
  • Thema’s: Kerst, familie, vriendschap, raadsel, eenzaam voelen
  • ISBN 9789051168300
  • Van de makers van De Voorleeshoek
klaas-de-kat-verdwaalt-met-kerst-prentenboek

Recensie

Tijd voor een nieuw avontuur van Klaas de kat in 2022. Daar hadden we stiekem al een beetje op gehoopt omdat het sinterklaasverhaal zo goed werd opgepakt door de kinderen. En weetje, ik durf ook wel hardop te zeggen dat we hopen op een paasverhaal in de toekomst! Wie is er nou niet gek op Klaas de kat?

Het boek heeft een harde kaft, wat altijd fijn in de hand ligt. Ook de prenten zijn bij dit boek erg mooi en passen goed bij het verhaal. Het verhaal bestaat ook uit raadsels. Terwijl je het boek (voor-)leest, komen er allerlei vragen bij kinderen. Zelfs eentje waar volwassenen vragen bij krijgen. Want snoept Klaas de kat nu stiekem van de tomatensoep of een beetje van de Glühwein? Dat mag je voor zelf invullen als je het boek leest…

Verder komen er typische kersttafereeltjes in voor zoals het versieren van de kerstboom, het samen zijn etc. Een geweldig boek om in de kerststemming te komen!

Klaas de kat verdwaalt met Kerst is verkrijgbaar voor 14,95 in de webshop van De Vier Windstreken, bij boekenwinkels en op Bol.com.

Geef een reactie