wat-kost-elektrische-auto-prive-leasen

Wat kost het om privé een elektrische auto te leasen?

Omdat elektrische auto’s nog behoorlijk duur zijn, kiezen steeds meer mensen ervoor om zo’n auto te leasen. Je betaalt in dat geval geen groot bedrag in één keer, maar een vast bedrag per maand. Lijkt jou dit ook wel wat? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd wat het kost om privé een elektrische auto te leasen. In deze tekst vertellen we je hoe het zit.

Maandelijkse kosten

Bij leasen betaal je een vast bedrag per maand. Hoeveel je per maand betaalt, kunnen we je helaas niet precies zeggen. De kosten hangen namelijk af van een aantal factoren, waaronder de leasevorm.

Zo is financial lease over het algemeen een stuk duurder dan private lease. Dit komt vooral doordat je bij financial lease vanaf het eerste moment eigenaar bent van de auto en dat is bij private lease niet het geval. Bij private lease blijft de leasemaatschappij namelijk altijd eigenaar van het voertuig.

Waar betaal je precies voor?

Voordat je een auto leaset, is het ook handig om te weten waar je precies voor betaalt. Veel mensen denken dat zij alleen voor de auto betalen. Dit is bij financial lease inderdaad het geval, maar bij private lease zijn er ook andere zaken bij de prijs inbegrepen.

Moet je auto bijvoorbeeld voor reparatie of onderhoud naar de garage? Dan draai je zelf niet op voor de kosten. Dergelijke zaken zijn namelijk bij de prijs inbegrepen. Dit geldt ook voor wegenbelasting en een allrisk autoverzekering.

Er zijn ook zaken die niet bij de prijs zijn inbegrepen, zoals brandstofkosten. Omdat een elektrische auto niet op brandstof rijdt, hoef je niet te tanken. Wel moet je de auto opladen. Stroom kost ook geld, maar aanzienlijk minder dan brandstof. Wek je zelf stroom op en gebruik je dit om je auto op te laden? En krijg je bovendien nooit een boete? Dan zijn er mogelijk helemaal geen bijkomende kosten als je voor private lease elektrisch kiest.

Soort auto dat je leaset

Wie denkt dat alleen de leasevorm van invloed is op de prijs, heeft het mis. Het soort auto bepaalt namelijk ook voor een groot deel hoeveel je per maand betaalt. Lease je bijvoorbeeld één van de nieuwste elektrische auto’s? Dan betaal je een hoger bedrag dan wanneer je voor een ouder model kiest. Dit komt doordat nieuw auto’s een hogere cataloguswaarde hebben en dit is een belangrijke leidraad voor de leaseprijs.

Vergelijk leaseauto’s met elkaar

Heb je een elektrische auto gevonden, maar vind je deze eigenlijk te duur? Kijk dan eens of er leasemaatschappijen zijn waarbij je dezelfde auto voor een lager bedrag per maand kunt leasen. Om jezelf tijd en moeite te besparen, gebruik je hier een vergelijkingssite voor. Je weet zo binnen de kortste keren hoeveel het kost om privé een elektrische auto te leasen.

Ook leuk om te lezen: Elektrische auto’s voor kinderen

Geef een reactie