Elektrische kinderauto 2020 - De beste, tips aanschaffen en ervaringen

Elektrische auto’s voor kinderen

Een Mercedes GT4, Audi TT of BMW X6 voor je eigen mini-me kopen? Met zo’n groot cadeau laat je kinderoogjes stralen tijdens de feestdagen. Deze elektrische kinderauto’s om in te rijden zijn erg populair en wij snappen heel goed waarom. In dit blog delen wij onze ervaring met een Mercedes AMG voor kinderen en een checklist waarop je moet letten bij het aanschaffen van zo’n elektroauto.

Waarom een elektrische kinderauto kopen?

De meeste kinderen interesseren zich net als volwassenen in elektrisch aangedreven speelgoed. Toch kunnen zij zich ook prima vermaken met een loopauto, een step, een traptrekker of ander buitenspeelgoed. Buiten spelen en bewegen is gezond maar vaak vergeten wij dat je ook met elektrische voertuigen een hoop plezier kunt hebben! Het maakt dan niet uit of het om een elektrische kinderauto, een kinderquad of kinderscooter gaat.

Er is echt van alles te koop en sommige elektrische accuvoertuigen zijn compleet met lampjes, toeters en bellen voorzien. Dat trekt natuurlijk ook de nodige aandacht van andere kinderen en volwassenen als je kindje met zo’n auto een rondje door de buurt rijdt.

Onze ervaring met een Mercedes AMG elektrokinderauto

Wij hebben zelf niet zo’n toffe kinderauto… Maar opa en oma hebben sinds afgelopen zomer een heuse Mercedes AMG elektroauto bij hun thuis staan, voor als hun kleinkinderen op bezoek komen. Elke keer dat de kindjes op bezoek komen mogen ze een ritje maken, en ik kan niets anders zeggen dan dat ze dit erg leuk vinden! De deurtjes kunnen open, er zit een afstandsbediening bij zodat je als (groot)ouder de auto zelf kunt besturen, of ingrijpen indien het nodig is, en via MP3 kun je in de auto allerlei muziek laten afspelen.

De elektrische Mercedes AMG kinderauto is voor kinderen tot en met 6 jaar. Kinderen kunnen natuurlijk ook zelf gaan sturen als ze daar groot genoeg voor zijn. Ze leren bepaalde rijhandelingen zoals remmen, gas geven en sturen. Ik herinner mij nog goed dat mijn dochter tijdens haar eerste rijles bij opa en oma direct haar rijkunsten aan ons wilde laten zien. Vroem vroem!

Als de accu vol is dan kan ze er maximaal ongeveer een uur mee rijden. Dat is ook voldoende.

Elektrische kinderauto Mercedes AMG voor kinderen
Een rondje rijden in de Mercedes AMG kinderauto

Waarop letten bij het aanschaffen van een elektrische kinderauto?

Wat de beste elektrische kinderauto van 2020 is, is lastig te zeggen. Allemaal hebben ze andere functies en specificaties. De Consumentenbond heeft hier nog geen onderzoek naar gedaan. Wel zag ik op andere sites en forums dat Mercedes auto’s de meest populaire en bestverkochte elektrische kinderauto’s zijn. En dat vind ik stiekem best leuk want wij rijden al jaren in een ‘echte’ Mercedes.

Bij het aanschaffen van een elektrokinderauto is het verstandig om op onderstaande punten te letten. Bij de koop telt immers niet alleen het design van de elektrische kinderauto maar ook de veiligheid, het accuvermogen en overige functies.

  • Bij goedkope modellen (zoals de exemplaren die af en toe bij de blauw/witte koopjesdiscounter verkocht worden) gaan de accu’s vaak sneller defect. Dit is over het algemeen wel bekend. Voor 50 euro kun je immers niet veel van een elektroauto verwachten.
  • Let bij het aanschaffen van een elektrokinderauto op het aanbevolen leeftijdsadvies. Zo heb je bijvoorbeeld auto’s voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar maar er zijn ook auto’s die tot 8 jaar kunnen.
  • Wil je een 1 of 2 zitter auto?
  • Het verschil tussen 6 of 12 v auto’s is groot. Dit zit hem voornamelijk in de snelheid en kracht. Een 12 v elektrische kinderauto is sneller.
  • Optimaal bij kleine kinderen is een auto met afstandbediening. Ouders kunnen dan op afstand sturen als het kindje er nog niet aan toe is om zelf te sturen.
  • Bij al het rijplezier moet veiligheid voorop staan. Ook als de auto langzaam rijdt heeft een gordel zin. Ouders kunnen met een afstandbediening eventueel grijpen als het nodig is. En auto’s zouden zowel voor- als achteruit moeten kunnen.

2 thoughts on “Elektrische auto’s voor kinderen

  1. Wij hebben hier ook 1 in de garage staan, maar Tyler was er veel te wild mee dus die mocht alleen als papa er was. Hij blijft nu staan want Tyler is er te oud voor, maar ik hoop dat Colin er over een paar jaar nog plezier van kan hebben

Geef een reactie