ervaring-puddlejumpers

Veilig zwemmen met de Sevylor Puddle Jumpers

Klaagt je kindje over opblaasbare zwemvleugels die pijn doen? Dan is hij of zij zeker niet de enigste. Mijn peuter trok ze steeds van haar armen af, wat natuurlijk erg gevaarlijk is bij het zwembad. Ik ging opzoek naar alternatieven en vond bij UV-Fashions de Sevylor Puddle Jumpers. Ze zien er leuk uit en ik vertel jullie over onze ervaring hiermee.

“Ik wil géén zwembandjes”.. krijst mijn dochter vaak als we willen zwemmen. Het moet natuurlijk wel van ons en het is de regel in de meeste zwembaden, dat kinderen verplicht zijn om zwemvleugels of een ander zwemhulp te dragen. Ik dacht het vorig jaar nog goed te kunnen maken met roze opblaasbare Hello Kitty zwemvleugels, maar helaas, nog steeds bleef ze klagen en probeerde ze de bandjes van haar armpjes te trekken. Toen ik van UV-Fashions de vraag kreeg of ik iets uit hun webshop wilde reviewen wist ik al vrij snel dat ik een vervanging wilde voor die ellendige opblaasarmbandjes.

Verschillende alternatieven voor (opblaasbare) zwemvleugels

Al zoekende door de webshop van UV-Fashions kwam ik verschillende alternatieven tegen voor de zwemvleugeltjes / zwembandjes en ik heb eerlijk gezegd ook even zitten twijfelen over de keus. Een drijfpakje leek mij wel wat maar de Puddle Jumper ook! Zoals jullie zien heb ik dus voor de Puddle Jumpers gekozen maar er waren genoeg andere mogelijkheden. Ik zette ze allemaal even op een rijtje.

  • Puddle Jumpers
  • Swimpy – drijfhulpmiddel voor peuters 2-3 jaar (lijkt op Puddle Jumpers)
  • Swimpy – zwemvest in verschillende maten
  • Swimfin – een haaienvin op de rug – stimuleert de natuurlijke zwemhouding voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar
  • Drijfpakjes van Beverly Kids
puddle jumpers ervaringen
De Puddle Jumpers zien er leuk uit!

Wat zijn Puddle Jumpers en vanaf welke leeftijd zijn ze geschikt?

Puddle Jumpers zijn verstelbare zwembandjes voor kleine kinderen. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar met een gewicht tussen de 15 en 30 kilo en verstelbaar op de rug in grootte. Ze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende uitvoeringen met leuke motiefjes die kinderen aanspreken; een roze met een dolfijn, een rode met een piratenschip, een gele met een eend, en een groene met een haai erop. Stoer! Ze kosten € 24,99 bij UV-Fashions, waar je trouwens ook terecht kan voor alles wat je nodig hebt voor een dagje strand of zwembad met het hele gezin.

Onze ervaring met de Sevylor Puddle Jumpers

De bestelling werd snel geleverd en toen mijn dochter de Puddle Jumpers zag wilde ze ze meteen aan. De link naar zwemmen was al snel gelegd. Als verrassing zat er ook een leuke strandbal bij. De Puddle Jumpers voelen zacht en comfortabel aan en bestaan volgens mij uit allemaal schuimstukjes. Deze kun je er niet uithalen maar er zit genoeg in om te blijven drijven.

Mijn dochter weegt bijna 13 kilo en dus nog geen 15 kilo wat geadviseerd wordt, maar het past prima bij haar. Ze vind het mooi en paradeert vol trots langs de kleedruimtes en kluisjes richting het zwembad. Iedereen laat ze het zien. Ik kan zwemmen zegt ze! Grapjas 😉

Puddle-jumpers-ervaring
De armbandjes zitten vast aan het borststuk
puddle-jumper-review
Gebruiksaanwijzing Puddle Jumpers en sluiting op de rug

De Puddle Jumpers zijn makkelijk om aan te trekken en de sluiting op de rug krijgt je kindje niet zomaar open. Lijkt me trouwens een hele kunst als je kindje dat wel lukt.. In mijn vriendenkring van moeders vroeg ik of ze de Puddle Jumpers al kenden. Één van de moeders had ze ook voor haar zoon en ze was er heel tevreden mee. Ze gaf mij wel de tip om een zwempak of UV shirt aan te trekken bij mijn dochter, omdat de sluiting wel eens kon schuren op een blote rug.

De bandjes blijven goed op hun plaats en ook in het water. Zelfs in het diepe bleef ze ermee drijven maar dat vond ze niet zo leuk toen ze een keer een slok water in haar kreeg. Qua bewegingsvrijheid heeft mijn meisje ook geen problemen. De plastic opblaasbandjes schuurden daartegen wel eens tegen haar gezicht en lieten krasjes achter maar dat is bij de Puddle Jumpers zeker niet het geval.

veilig-zwemmen

Het is een prima en veilig zwemhulpje maar natuurlijk moet je altijd in de buurt blijven en toezicht houden als je kinderen in het water zitten. Wij gaan hier denk ik nog heel veel plezier van hebben. Een klein minpuntje is natuurlijk wel dat ze meer ruimte in de koffer innemen dan opblaas zwemvleugeltjes als je op vakantie gaat. Ze wegen bijna niks dus dat scheelt dan wel weer. En ze drogen snel weer op!

 

Ken jij de Puddle Jumpers al? Wat gebruiken jullie als zwemhulp?

5 thoughts on “Veilig zwemmen met de Sevylor Puddle Jumpers

Geef een reactie