Quarks-app

Quarks van Denksport Junior; gratis app en veel puzzelplezier + winactie!

De Quarks van Denksport Junior zijn een opmerkelijke groep wezentjes. Hoofdpersoon Max, met vriendjes Harry, Bob, Lola en Orbit beleven volop avonturen. Wij hebben de gratis app alvast getest en nemen een leuk rugzakje met een omnibus en kleurblok mee op vakantie! Ook mogen wij zo’n setje weggeven aan één van jullie, geschikt voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar.

Wij vertrekken binnenkort op vakantie en we moeten een lang stuk rijden in de auto. Nu heb ik voor onderweg al hele leuke speelkoffertjes gevuld voor mijn drie kinderen en daar vermaken ze zich vast prima mee, maar puzzelboekjes nemen we ook altijd mee. Ik kreeg laatst een mailtje van Denksport of wij misschien de (gratis) Quarks app en boekjes wilden reviewen. Dat leek mijn zevenjarige zoon erg leuk!

quarks

Wie of wat zijn de Quarks?

De Quarks beleven allerlei avonturen, maar wie zijn ze nou? dat kunnen ze beter zelf vertellen.. “Wij zijn Max, Bob, Lola, Harry en Orbit en samen zijn we De Quarks. Niet dat we echt familie zijn, dat zouden we wel willen. Maar we zijn allemaal een deel van ons hechte vriendenclubje. Samen kunnen we alles aan en beleven we veel avonturen in de Quarks puzzels. We spelen met taal, met getallen en we trekken er op uit!”

 • Hoi, ik ben Max en ik ben de ster. Niet zo gek natuurlijk, kijk maar eens goed naar me! Samen met Bob, Harry, Lola en onze Orbit beleef ik veel puzzelavonturen. Bob is mijn beste vriend en stiekem vind ik Lola wel erg knap en lief. Niet verder verklappen hoor! Ik sta graag vooraan in de groep en maak makkelijk nieuwe vriendjes.
 • Ik ben Bob en ben de beste vriend van Max. Sterker nog, ik ben zijn grootste vriend! En een echte knuffelbeer. Misschien ben ik wel niet zo slim als Max, maar ik ben wel heel trouw en doe altijd flink mijn best.
 • Ik ben Lola en het enige meisje van de groep. Het is heus niet altijd makkelijk tussen de jongens, maar we hebben wel altijd veel lol. Vooral als we samen puzzelen! Stiekem weet ik heus wel dat ik de slimste ben. Maar dat zeg ik maar niet hard op. Jongens zijn zo snel op hun teentjes getrapt! En vooral Max 😉
 • Ik ben Harry en ik zeur graag. Ik zie nou eenmaal snel beren op de weg. Misschien komt dat wel omdat ik de oudste en dus de meest wijze van het stel ben. Al denkt Max natuurlijk altijd dat hij de ster is. In het begin vind ik puzzelen soms best moeilijk en dan mopper ik graag even. Gelukkig kunnen mijn vriendjes me altijd opvrolijken!
 • Joehoe, Orbit hier. Ik hobbel er meestal wat achteraan. Dat krijg je er van als je altijd met zo’n planeetring moet zeulen. Maar mij hoor je niet klagen hoor. Weet je wel hoe handig dat ding kan zijn? Ik heb altijd een tafeltje om op te puzzelen en een plek om mijn glas limonade op te zetten. Daar is Harry volgens mij best jaloers op.
Kleurblok en omnibus

Nieuwe uitgaven van de Quarks

De Quarks kennen nu inmiddels 4 uitgaven; een Quarks puzzelblok (6-8 jaar), Quarks Omnibus (6-8 jaar), Quarks Omnibus (8-10 jaar) en een Quarks kleurblok (6+).

Quarks puzzelblok 6-8 jaar

Het Quarks puzzelblok is een vrolijk scheurblok. Elke pagina is door de perforatierand apart uit te nemen. Hierdoor kan gemakkelijk samen gepuzzeld worden en puzzels gedeeld worden. En er zitten ook nog eens leuke stickers in elke editie! Op de achterkant van elke pagina staat de oplossing. Deze editie verschijnt 4 maal per jaar in een omvang van 72 pagina’s. Op deze titel is een abonnement mogelijk maar is ook los verkrijgbaar voor € 4,75.

Quarks Omnibus 6-8 jaar of 8-10 jaar

De Quarks Omnibus biedt een uitgebreid aanbod van verschillende taal- en rekenpuzzels gericht op kinderen van 6-8 jaar. Op het gebied van taal komen met name spelling, de woordenschat en begrijpend lezen aan bod. Bij rekenen wordt er aandacht besteed aan de deelgebieden: tellen, optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en inzichtelijk rekenen. Deze editie verschijnt 2 maal per jaar in een omvang van 96 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95

Quarks kleurblok 6+

Het Quarks kleurblok is een leuk en vrolijk scheurblok vol met kleurplaten met de Quarks vriendjes. Op de achterkant staat een leuke Max masker! Deze editie verschijnt 2 maal per jaar in een omvang van 80 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95

Quarks kleurblok

Quarks Galaxy app

Ga met de Quarks mee op avontuur en bezoek samen met de vrienden Max, Bob, Lola, Orbit en Harry verrassende planeten en speel verschillende leerzame spelletjes. Met ieder spel verdien je sterren. En wanneer je ook nog alle puzzelstukjes op de planeten verzamelt, krijg je een mooie beloning. Net zoals de puzzels en spelletjes in de Quarks boekjes zijn de spelletjes in de Quarks Galaxy app gericht op plezier maken, avonturen beleven, jezelf ontwikkelen en iets nieuw leren.

De boekjes zijn onder andere te koop in de winkels of via www.denksport.com

Wat vonden wij ervan?

Mijn 7 jarige zoon kon met beide omnibussen (6-8 & 8-10) goed overweg. Dus als je kindje bijna 8 is zou ik denk ik toch eerder voor de 8-10 versie gaan. De Quarks zien er vrolijk uit en zie je op elke bladzijde van de boekjes terug komen. De puzzels en opdrachten zijn heel afwisselend en het is alles behalve saai. Het zijn echt leuke boekjes voor de komende zomervakantie! Ook het kleurblok is erg leuk. Je komt daar kleurplaten tegen die je herkent van beelden uit de nieuwe Quarks Galaxy app. De Quarks stellen zich daar ook voor en vertellen korte verhaaltjes. Op de achterkant kun je een masker uitknippen.

De app is heel motiverend en uitdagend. Je kunt sterren verdienen en je kunt door veel te oefenen levels (planeten) vrijspelen. Ik vind het zeker een app voor kinderen vanaf 6 jaar omdat je bijvoorbeeld soms ook rekensommetjes moet maken. Mijn zoon vind de app erg leuk!

Win een Quarks setje voor kinderen van 6-8 jaar

Namens Denksport mag ik een setje zoals op de foto hierboven weggeven aan één van jullie. Hierin zit een rugtasje, een kleurblok en een omnibus voor kinderen van 6-8 jaar.

Laat hieronder of op Facebook een reactie achter voor wie je meedoet.

Let op: dit is een snelle winactie. De winnaar maak ik dinsdagavond 26 juni bekend.

Kim K..p heeft deze winactie gewonnen. Gefeliciteerd!

34 thoughts on “Quarks van Denksport Junior; gratis app en veel puzzelplezier + winactie!

 1. Dat klinkt superleuk! Ik waag graag een kansje voor onze dochter Hannah (7 jaar). Met de vakantie in het vooruitzicht zal ze dit echt leuk vinden om te doen!

 2. Ja dat zouden we wel leuk vinden. Met een zoon van 6 en een dochter van 8 is dit natuurlijk super leuk voor een dagje in de vakantie als de verveling toeslaat.

 3. Ik doe graag mee voor mijn dochter Jessie (bijna 7)
  Ze vindt puzzelboekjes erg leuk, dus denk dat dit zeker wel in de smaak zal vallen. De app kende ik nog niet, maar ga ik zeker eens opzoeken!

 4. Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje van 7jaar. Hij vindt denksportboekjes, net zoals zijn mama, helemaal geweldig. Elk jaar maak ik een verrassingsdoos klaar. Deze gebruiken we tijdens de lange rit naar onze vakantiebestemming. Wat zou het geweldig zijn om deze prijs te mogen verstoppen in zijn doos.
  Alvast bedankt voor de prachtige actie

 5. Doe heel graag mee voor het dochtertje van mijn huishoudelijke hulpje. Haar moeder staat altijd voor me klaar en helpt me door een hele verdrietige periode heen. Kan ik haar op deze manier eens bedanken!

 6. Leuk voor onze elise van 7 jaar die heel graag in zulke boekjes werkt; of in vakantie-doeboeken of squla; dus dit zou ze ook wel erg leuk vinden voor deze vakantie!

 7. Ik doen nog snel mee, wij hebben ook een lange reis voor de boeg. Die twee boeven van mij kunnen mooi samen aan de slag als we winnen. Dochter wordt op vakantie 6 jaar en broer is 8 dus die kan haar met de moeilijke opgaven wel helpen. Zij kan alles mooi kleuren, dat is niet zijn ding.

 8. Oh superleuk! ik wist niet dat dit bestond! mijn 7 jarige zoon probeert me vaak te helpen met mijn sudoku’s maar dat is nog veel te moeilijk, met een eigen puzzelboek zou hij erg blij zijn! lijkt me heerlijk voor achterin op weg naar Oostenrijk deze zomer, ik waag een kansje 🙂

Geef een reactie