Pasen raamversiering raamdecoratie zelf maken diy

Leuke raamversiering ideeën voor Pasen

Met raamversiering voor Pasen maak je het gezellig en knus in huis. Afgelopen weekend heb ik een mooie paaskrijttekening gemaakt op het raam naast onze voordeur. Een leuke paasgroet voor de postbode en voor iedereen die langs ons huis wandelt…

Om raamversiering inspiratie voor de paasdagen op te doen, heb ik een aantal leuke ideeën verzameld. Van een gluur paashaas tot eierslinger.

Pasen raamstickers plakken

Kant en klare raamstickers kopen en plakken is misschien wel de makkelijkste en snelste manier om je ramen te versieren voor Pasen. Je kunt ze er ook makkelijk weer afhalen en kinderen helpen graag een handje mee. De meeste paasstickers voor op het raam zijn kleurrijk, wat ook wel weer een beetje bij Pasen hoort.

Gluurhaasje op het raam

De bekende (coronaproof) gluurpietjes speurtocht tijdens de sinterklaasperiode van 2020 heeft een vervolg. Daarna kwamen er kerstfiguren en ook de gluur-paashaas is er weer!

Raamtekening of geschreven paasquote

Met afwasbare raamstiften kun je een mooie paastekening tekenen of een paasquote op het raam schrijven. Hier kun je kant en klare sjablonen voor kopen die je alleen nog maar hoeft uit te printen en op te plakken, om ze daarna zelf over te trekken. Heb je kleine ramen thuis? Dan kun je ook een gratis paaskleurplaat uitprinten, overtrekken op het raam en eventueel inkleuren met gekleurde raamstiften.

Kijk voor meer inspiratie naar deze korte & leuke paasquotes.

Creëer een paasdorp in de vensterbank

Een kerstdorpje kennen we allemaal maar je kunt ook een leuk tafereeltje maken in aanloop naar het paasfeest! Met kunstgrasmatjes, wat plastic eieren, lente- of paasfiguren kun je een leuk paasdorp in je vensterbank maken. Kinderen spelen er graag mee en het is erg leuk om te zien!

Paasslinger knutselen

Leg 10 gekleurde vouwblaadjes op elkaar en knip hier een paashaas of ei uit. Maak er gaatjes in met een perforator en rijg de paasfiguren aan een stuk touw of lint. Leuke raamversiering voor Pasen!

Hang een paaskrans voor het raam

Paaskransen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze ook zelf maken met een kleine hoepel. Hang er een trosje droogbloemen of neppeieren aan om het unieker te maken.

Welke raamversiering voor Pasen spreekt jou het meeste aan?

One thought on “Leuke raamversiering ideeën voor Pasen

Geef een reactie