recensie-fabeltjeskrant-grote-dierenbos-spelen-2018-2019

Recensie: De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen

Meneer de Uil is terug van weggeweest! Sinds 19 december zijn er weer gloednieuwe avonturen van De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen te zien, en nog wel in de bioscoop. Voor ons een stukje jeugdsentiment want wij keken vroeger al naar deze dierenvrienden. Wat cool dat we onze kinderen nu op het grote doek kunnen laten zien wat wij vroeger op televisie keken voor het slapen gaan. “Oogjes dicht en snaveltjes toe”…

Fabeltjeskrant 50 jaar

Na 50 jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug in een gloednieuwe Fabeltjeskrant-film. Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever tijdens hun strijd in de Grote Dierenbos-spelen. De film is met grote liefde voor de originele tv-serie gemaakt en er is hard gewerkt om alle personages zo goed mogelijk tot leven te brengen. Bekijk onderstaande trailer maar eens om te zien hoe mooi de film geanimeerd is. Leuk voor kinderen én voor ouders en opa’s en oma’s, al is het maar uit jeugdsentiment…


Het verhaal

De film van De fabeltjeskrant bestaat uit drie aparte delen. In het eerste deel is er in het Grote Dierenbos weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen.

Daarnaast viert Stoffel de Schildpad in het tweede deel zijn verjaardag en hij heeft wel een heel bijzondere wens: hij wil leren vliegen. En dat mislukt keer op keer. Hoe kan een schildpad nou vliegen? Daar weten Ed & Willem Bever wel wat op… ze bouwen een vliegmachine!

In het derde deel is het tijd voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Meneer de Raaf van Team Zwart zet letterlijk alles op alles om nu eens te winnen, maar zal dat hem lukken?

recensie-fabeltjeskrant-2018-2019-grote-dierenbos-spelen
Gekleed als een dierenbos bewoner (vosje) naar de film. We hebben er zin in!

Onze ervaring

Wij waren uitgenodigd om in december aanwezig te zijn bij de première in Amsterdam. Helaas waren wij deze dag verhinderd. Gelukkig draait de film ook in andere bioscopen. Voor ons als ouders is De Fabeltjeskrant pure nostalgie en we waren heel benieuwd of onze kinderen het net zo leuk zouden vinden als wij vroeger.

Dus zo gingen wij in de kerstvakantie met het gezin naar een Kinepolis bioscoop om naar de Fabeltjeskrant film te kijken. De film duurde 83 minuten en er was nog een ‘plaspauze’. Bij elkaar waren we dus ongeveer anderhalf uur zoet en elk deel duurde ongeveer 30 minuten. Onze kinderen vonden het supertof. Zelf moest ik even wennen omdat de Fabeltjeskrant in deze film wat meer dimensie heeft gekregen. Het tweede deel met de wens van Stoffel om te leren vliegen vonden de kinderen hilarisch. De pogingen van Stoffel die leerde vliegen leverde veel lachmomenten op. Het laatste deel was eigenlijk net te veel. Mijn dochter begon het aandacht voor de film te verliezen. Ze is dan ook nét 4 jaar dus heel begrijpelijk. Het is ook best een lange zit voor een kleuter van net vier. Wij vonden het erg leuk maar onze kinderen genoten nog het meest.

review-fabeltjeskrant-2018-2019

Win 5 filmtickets voor de Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen

Wij ontvingen de tickets dubbel en daarom gun ik één van onze lezers ook de fun om deze film te zien. Je kunt 5 kaarten winnen, dus als je gezin uit minder bestaat, kun je misschien opa en oma of vriendjes en vriendinnetjes meenemen.

Komende maandag 7 januari maak ik de winnaar bekend. Een snelle winactie dus. Like het bericht op Facebook en tag een of meer vrienden die waarschijnlijk vroeger ook naar De Fabeltjeskrant keken. Succes!

Danielle Loonen heeft gewonnen. Je mag ons een pb’tje sturen op Facebook!

3 thoughts on “Recensie: De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen

Geef een reactie