prentenboek pasen het paaskuiken recensie

Het paaskuiken; leuk prentenboek voor de aanloop naar Pasen (Recensie)

In aanloop naar Pasen staan er bij ons op de boekenplank altijd een aantal leuke prentenboeken om in de paasstemming te komen. Sommige boekjes zoals “Vrolijk Pasen Ollie” heb ik al zó vaak voorgelezen dat ik ze inmiddels weg kan dromen.

Sinds kort staat er een prachtig boek bij: een recensie-exemplaar van “Het Paaskuiken”. Dit is een vrolijk prentenboek van Géraldine Elschner & Alexandra Junge, en uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken.

Pasen prentenboek

Het is moeilijk te geloven, maar Pasen staat voor de deur! Hoe leuk is het dan om een paar Pasen prentenboeken in huis te halen? Als je een paar leuke en feestelijke paasprentenboeken zoekt om met je kleintjes te lezen, zoek dan niet verder. We hebben hier op Volgmama een mooie lijst Pasen prentenboeken met onze favorieten, die zeker iedereen in de paasstemming zullen brengen! Het Paaskuiken boek van Géraldine Elschner & Alexandra Junge voegen we hier na het schrijven van dit review direct aan toe.

Het Paaskuiken – Boek van Géraldine Elschner & Alexandra Junge

Prentenboeken Pasen Eieren zoeken Paaskuiken Boek

Het verhaal

“Wanneer is het Pasen?

Soms in maart, soms in april. Maar hoe kan dat? Daar wil het hennetje Hilde achter komen. Haar kuiken wil namelijk precies op paaszondag uit het ei komen. Hilde gaat op pad om het geheim van Pasen te zoeken.

En dat is nog niet alles: in elke tekening zit een haas verstopt. Soms kun je hem makkelijk vinden, soms moet je heel goed zoeken. Wie kan alle hazen vinden?”

Overige informatie over Het Paaskuiken boek:

  • uitvoering: gebonden, hardcover  
  • formaat: 21,5 x 28,7 cm 
  • aantal pagina’s: 32 
  • advies leeftijd: vanaf 4 jaar 
  • prijs: 14,99
  • te koop in boekhandels, op Bol.com en in de webshop van De Vier Windstreken
Het paaskuiken boek pasen voorlezen kleuters peuters

Recensie; zo hebben wij Het Paaskuiken prentenboek ervaren

De cover van Het Paaskuiken is een vergrote illustratie van een fragment uit het verhaal. Een kip kijkt naar haar ei en daar steekt een stokje uit. Hoe kan dat nou? De cover lokt in ieder geval interesse vanuit mijn twee jongste kinderen, terwijl zij nog geen idee hebbende wat zij van het boek kunnen verwachten. Mooi!

Het verhaal is duidelijk en makkelijk te begrijpen voor de allerkleinsten. Dit paasboek is daarom ook zeker geschikt om voor te lezen aan peuters en kleuters. De prenten zijn mooi getekend en het lettertype is aangenaam leesbaar. Waarom er een stokje in het ei stak is in het verhaal te lezen, daar ga ik niets over verklappen. Mijn kinderen vonden het in ieder geval erg grappig en vonden het eigenwijze plannetje van het kuikentje erg leuk!

Thema’s als “wanneer is Pasen?”, “volle maan” en “eieren zoeken” komen aan bod in dit boek.

Ik had bewust nog niet van te voren verteld dat er op elke illustratie een haas verstopt zat. Dit omdat ik benieuwd was of het hun zou opvallen. Terwijl ik aan het voorlezen was en zij naast mij zaten en meekeken, hadden ze daar helemaal niets van in de gaten. Zo enorm goed zaten de hazen verstopt! Toen ik na afloop vertelde dat er verstopte hazen in het boek zaten geloofden ze er niets van en gingen we op hazenjacht. Met succes.

Met oprecht vinden wij dit een heel leuk boek in aanloop naar Pasen!

Geef een reactie