prentenboeken-kinderboeken-thema-pasen-paasfeest-2019

Top 10 leukste prentenboeken met thema Pasen & de Paashaas

Nog even en dan is het weer Pasen. Daarom maakten wij voor jullie een top 10 met de leukste prentenboeken in het thema Pasen en de paashaas. Leuk als activiteit voor op de paastafel, thematafel in de klas, bij de gastouder, op de peuterspeelzaal of om thuis voor te lezen aan je kleintje. Lees hier onze kinderboeken tips voor Pasen.

Prentenboeken Pasen

Wij verzamelen graag de leukste kinderboeken tips per thema. Zo hebben wij al eens een lijstje gemaakt met prentenboeken voor Valentijnsdag en dat vonden jullie erg leuk! In aanloop naar het paasfeest delen we daarom de leukste prentenboeken voor Pasen. Leuk om deze paasverhaaltjes / paasboeken voor te lezen aan peuters en kleuters.

1. Vrolijk Pasen Ollie – Oliver Dunrea

De gansjes Gonnie, Gijsje, Bo en Eddie zijn druk bezig met het verven van eieren. Elk eitje krijgt zijn eigen kleurtje en de gansjes verstoppen hun eieren. Ollie had geen ei om te verven en trekt zijn eigen plan. Waar zijn nu toch alle paaseieren gebleven? Een leuk boek met papieren bladzijden en mooie, niet al te drukke printen voor peuters. Een leuk en kort paasverhaaltje.


2. Kaatje viert Pasen – Liesbeth Slegers

Hallo, ik ben Kaatje.
Over enkele dagen is het Pasen.
De juf vertelt dat de paashaas eitjes van chocolade brengt.
We maken er een mandje voor.
O, wat wordt Pasen weer leuk.
Eitjes zoeken en ontbijten bij oma en opa.

Een vrolijk verhaal van schrijfster Liesbeth Slegers voor kleine kinderen over Pasen en de paashaas.


3. Lotta en de Paashaas & Lotta helpt de Paashaas – Rik de Wulf

Lotta en de Paashaas (2013)

Op een mooie lenteochtend vindt Lotta grote, kleurige eieren in het gras. Welke kip legt nu zulke eieren? Dan komt de paashaas aangefietst. In de wei liggen natuurlijk geen gewone eieren, maar paaseitjes van chocola. De paashaas en de kip worden goeie maatjes. Lotta maakt niet alleen de paashaas blij, maar ook de kuikentjes! Een leuk en grappig prentenboek voor Pasen voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lotta helpt de Paashaas (2018)

Lotta is weer terug en beleeft een nieuw paasavontuur. Het is Pasen. Lotta de vrolijke kip staat vroeg op om paaseitjes te zoeken. Maar er zijn nog helemaal geen paaseitjes! De paashaas heeft zich verslapen … Kunnen Lotta en de kuikentjes hem misschien helpen?


4. Meneer Konijn en zijn Chocoladefabriek – Elys Dolan

Meneer Konijn runt een chocolade-eierenfabriek. Als hij almaar wil groeien, komen zijn werkneemsters (de kippen) in opstand. Ze staken en voeren actie. Meneer Konijn komt tot inzicht dat een betere baas zijn beter is voor zijn fabriek, voor de kippen én voor hemzelf.Wil jij weten hoe chocolade-eieren
worden gemaakt? Kom binnen in de chocoladefabriek
van meneer Konijn! Een leuk Pasen prentenboek met zeer veel details.


5. Bij Anna op school, vrolijk Pasen! – Kathleen Amant

Het is Pasen. Maar ojee… de paasmandjes zijn nog leeg! Volgens de juf heeft de paashaas zich vannacht vergist en alle eitjes per ongeluk in het park verstopt. De klas gaat meteen op zoek naar de eieren.


6. Dribbel’s eerste paasfeest – Eric Hill

De paashaas heeft enkele eieren voor Dribbel verstopt. Samen met zijn vriendinnetje Leentje probeert Dribbel de eieren te vinden. Het wordt een echt zoekspelletje. Dribbel, het grappige hondje is hier favoriet bij mijn peuter en dit is wederom een leuk paasprentenboek!


7. Luuk en Lotje, het is Pasen – Ruth Wielockx

Het is Pasen! Luuk en Lotje verkleden zich en nemen een mandje mee naar de boerderij van boer Teun. Ze gaan eieren rapen. Ze zoeken in de wei tussen de lammetjes en in het kippenhok bij de kuikentjes. Zoek je met ze mee?


8. Prentenboek Pasen voor de allerkleinsten – Karen Williamson

Het bijbelse paasverhaal voor de kleinsten. Kleine kinderen leren door te voelen, te luisteren en te kijken. Dit bijbelse boekje over het paasverhaal heeft dat allemaal. Zo zijn er tabs aan elke pagina, speciaal voor de kleine kinderhandjes. Zo komt het verhaal echt tot leven voor kleine lezers! Geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.


9. Eieren zoeken met Dora – Sarah Willson

Het is Pasen. Dora en Boots gaan eieren zoeken. Maar het zijn geen gewone eieren. In elk ei zit een prijs! Help Dora met zoeken en doe de eieren in haar mandje. Maar pas op voor Zwieber de vos! Hij wil de eieren stelen.


10. Rik en de paashaas, zoekboek met stickers plakken – Liesbeth Slegers

Het is bijna Pasen! Rik maakt een paasmandje in de klas en schildert eitjes in mooie kleuren. En dan … komt de paashaas! Hij verstopt paaseitjes en ander lekkers van chocola in de tuin van Rik. Als Rik alles heeft gevonden, is er een groot paasfeest! Ook Sam de poes is van de partij. Maar zoals steeds heeft hij zich goed verstopt. Heb je Sam gevonden? Help Rik dan zoeken naar de verstopte paaseitjes en vergeet de stickers niet te plakken.


11. Het Paaskuiken

Prentenboeken Pasen Eieren zoeken Paaskuiken Boek

“Wanneer is het Pasen?

Soms in maart, soms in april. Maar hoe kan dat? Daar wil het hennetje Hilde achter komen. Haar kuiken wil namelijk precies op paaszondag uit het ei komen. Hilde gaat op pad om het geheim van Pasen te zoeken.

En dat is nog niet alles: in elke tekening zit een haas verstopt. Soms kun je hem makkelijk vinden, soms moet je heel goed zoeken. Wie kan alle hazen vinden?” – lees hier onze recensie van het boek Het Paaskuiken

Opzoek naar meer paasinspiratie voor peuters en kleuters? Lees hier dan onze tips:

pasen-paasfeest-prentenboeken-kinderboeken

Dit blog bevat affiliatie linkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

Geef een reactie