recensie-wat-een-beestenbende

Kinderboeken tip: Wat een beestenbende! – Susanna Isern & Rocio Bonilla

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier bij ons thuis is het regelmatig een bende. En dan met name in de speelkamer en de kinderkamers. Spelen en rommel maken vinden onze kinderen leuk, maar opruimen.. ho maar, daar hebben de kinderen haast nooit zin in. Het prentenboek ‘Wat een beestenbende’ van Susanna Isern en Rocio Bonilla speelt hier leuk op in. Kleine Pien zit in de NEE fase en luistert lekker niet haar ouders, en dan gebeurt er iets..

Vorige week ontving ik van één van mijn favoriete uitgevers, Vier Windstreken, een klein stapeltje nieuwe boeken ter recensie. Misschien hebben jullie dit prentenboek al op de foto’s zien staan, in de blog waarin ik tips voor een knus en gezellig leeshoekje voor kinderen deelde.

De NEE fase – Ik ben twee en ik zeg NEE!

Na het voorwoord van Susanna en Rocio aan hun kinderen, een deugniet en een druktemakertje, begint het verhaal met nee, nee en nog eens nee. De hoofdrolspeelster in dit prentenboek is het kleine meisje Pien, en zegt overal nee op. Bijna elke ouder krijgt ermee te maken, de NEE fase! Met name peuters of kleuters kunnen zo’n periode hebben waarop je op bijna elke vraag het antwoord ‘nee’ krijgt. Bijvoorbeeld met tandenpoetsen, opruimen, naar de opvang. Dit is voor mij als moeder zo herkenbaar en mijn dochter en ik moesten hier allebei een beetje om lachen. Toch is het in sommige gevallen ook niet verkeerd om af en toe een keer nee te zeggen. Dat hoort erbij.

Recensie – Wat een beestenbende!

De modern geïllustreerde cover van het boek sprak ons meteen aan. Het meisje Pien heeft een haarstrikje en draagt een tutu. Ze staat midden in de jungle. De prenten zie je over de hele pagina en ze zitten vol met kleine en leuke details. Hierdoor duurt het voorlezen aan mijn peuter iets langer. Mijn dochter onderbrak mij een aantal keer en vroeg “Wat doet het meisje nu? Meisje is een beetje stout” en “Nee mama dat kan niet, een beest in bad”. Haar huis veranderd in een jungle. Mijn dochter en ik genieten er samen van en grinniken heel wat af.

Het is een avontuurlijk en grappig boek over de thema’s: “nee” zeggen, opruimen, ongehoorzaam zijn. Heel herkenbaar voor ouders met kinderen tot een jaar of 7.

Het boek leest fijn en verveelt niet door de prachtige prenten. Soms kom je van die boeken tegen die je iedereen wilt laten zien. Nou, dit is er één van! Wat een mooi prentenboek!

Wat een beestenbende! is online te bestellen bij de Vier Windstreken voor 14,95.

Geef een reactie