recept-speltbroodje-sweet-chilli-kip

Lunch recept: speltbroodje met warme sweet chilli kip

Vandaag heb ik een lekkere lunchtip voor jullie! Een tijdje geleden ontving ik een perspakketje van Inproba, waar onder andere hun nieuwe sweet chilli saus in zat. Deze bevat 50% minder suiker dan vergelijkbare sweet chilisauzen. Ik werd uitgedaagd om iets met de chilisaus te doen en gebruikte het als marinadebasis en saus voor een speltbroodje met warme kip. Zelfs de kinderen vonden het héérlijk en likten hun vingers erbij af!

Ik ben dol op Aziatisch eten. Vietnamees, Chinees, Thais, Indonesisch.. ik ben overal voor in. In het weekend dan want doordeweeks eet ik koolhydraatarm en dat is bijna onmogelijk met deze gerechten. In het weekend maak ik dan ook dingen die ik echt lekker vindt en dan let ik niet op de kh. 😉

inproba-chilli-saus-recept

Inproba chilisaus met 50 % minder suiker

Wist je dat naast sambal, chilisaus bijna in elk Nederlands keukenkastje of in de koelkast staat? Wij gebruiken de saus meestal voor loempia’s, bij kipgerechten of bij tosti’s. Op de verpakking staat dat je de saus ook kunt gebruiken als smaakmaker in sauzen, salades of marinades. Dat laatste hebben we dus getest!

De suiker in deze chilisaus is voor een groot deel vervangen door stevia, dat gewonnen wordt uit blaadjes van honingkruid. Natuurlijk zoet en minder calorieën. Wij vinden de saus net zo lekker als de normale en hebben de fles alweer bijna leeg!

Recept: speltbroodje met warme sweet chilli kip

Wij hebben het best druk en daarom gaan we thuis vaak voor gerechten die makkelijk en snel te maken zijn. De marinade moet even een half uurtje in trekken maar verder heb je niet veel tijd nodig voor het maken van dit gerechtje.

Ingrediënten voor 4 á 5 broodjes:

 • Speltbroodjes (bijvoorbeeld die van Liefde & Passie, AH)
 • Kipdijfilet 450 gram
 • Milde olijfolie
 • Inproba sweet chilli saus (50% minder suiker)
 • Paprikakruiden
 • Kipkruiden
 • Peper
 • Pittige 45 + kaas geraspt
 • Sla
 • Gele (punt) paprika
 • Bosuitjes

chillisaus-marinade-kip

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven om de speltbroodjes af te bakken. Je kunt als vervanging van het speltbroodje ook Oopsies gebruiken.
 2. Snijdt de kipdijfilet in stukjes.
 3. Maak een marinade met een ongeveer 80 ml sweet chilisaus, een theelepel kipkruiden, een theelepel paprikakruiden en peper naar smaak. Marineer de kipblokjes ermee en laat het minimaal een half uurtje intrekken in de koelkast.
 4. Bak de speltbroodjes af.
 5. Was ondertussen de krop sla, paprika en bosuitjes. Snijdt deze vervolgens.
 6. Wok de gemarineerde kip gaar in een scheutje olijfolie.
 7. Bak daarna even kort de groenten mee.
 8. Nu kun je de broodjes beleggen met sla, het kipmengsel met de groentes, eventueel nog eens sweet chillisaus als saus toevoegen en een beetje pittige geraspte kaas. Eetsmakelijk!

sweet-chilli-speltbroodje-kip-warm-recept

Gebruik jij wel eens chilisaus in de marinade?

Geef een reactie