koffer-efficient-inpakken-tips-packing-cubes

Koffers en reisbagage efficiënt inpakken met Packing Cubes

Koffers efficiënt en handig inpakken voor de vakantie? Meestal pakken wij onze reisbagage pas op het laatste moment in. Vaak is het dan chaotisch als je iets terug moet vinden op je vakantiebestemming en ligt alles in de koffer overhoop. Is dit voor jullie ook zo herkenbaar? Dat kan natuurlijk allemaal veel beter met de tips die we jullie geven om je bagage zo efficiënt en slim mogelijk in te pakken. Ook hebben wij de Packing Cubes van Sunflake getest. Ik vertel jullie graag meer over deze travelgadget.

Reisbagage en koffers efficiënt en slim inpakken

Een tijdje geleden schreef ik over mijn ervaring met de Sinin koffer die we bijna drie weken meenamen op vakantie naar Istrië. Het is dezelfde grote koffer als hieronder op de foto alleen valt één ding meteen op. De koffer is nu veel efficiënter ingepakt waardoor ik veel meer ruimte en overzicht in de koffer heb. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de Packing Cubes van Sunflake. Een handige lifehack voor het inpakken van je vakantiebagage!

Wat zijn Packing Cubes?

Packing Cubes worden ook wel Travel Cubes of koffer organizers genoemd en zijn een musthave voor reizigers en vakantiegangers. Of je nu alleen een weekend weg bent of meerdere weken met je gezin op vakantie gaat, je kunt je koffer, trolley of backpack hiermee altijd op een goed georganiseerde manier inpakken. Hierdoor heb je een beter overzicht in je bagage en je kunt nog meer spullen meenemen op reis. Ook beschermen de Packing Cubes tegen kreuken in je kleding. Tijd om ze te testen..

packing-cubes-sunflake
Ruimtebesparende organizers voor in de koffer en ze zien er nog leuk uit ook!
packing-cubes-travel-gadget
Met een handig handvat en ook als hoofdkussen te gebruiken als je er kleren of handdoeken in stopt 😉

Mijn ervaring met de koffer organizers van Sunflake

In de webshop van Sunflake verkopen ze handige reisgadgets zoals deze Packing Cubes. Ze worden verkocht als setjes met drie verschillende afmetingen. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren. Stiekem wilde ik de organizers wel in het roze.. Omdat mijn man ook regelmatig voor werk een paar nachten weg moet wilde ik hem dat niet aan doen en daarom heb ik voor een neutraal neongroen kleurtje gekozen zodat hij ze ook kan gebruiken. Een beetje zo’n kleur als een geel/groene neon textmarker. Een vrolijke kleur voor iedereen. Ik bestelde ze en kreeg ze snel binnen.

Afmetingen van de ruimtebesparende Packing Cubes

Lengte x breedte x hoogte
Groot: 45 x 32 x 8 cm
Middel: 35 x 26 x 7 cm
Klein: 27 x 18 x 6.5 cm

De maten vind ik ideaal. Ik krijg alle drie de organizers + een toilettas in de kleine trolley. Ik heb de cubes ingepakt met kleding, zwemkleding + handdoek voor een weekend weg met twee volwassen personen. Dat betekent dus dat als ik een weekend weg zou gaan met mijn man, moeder of een vriendin, dat we maar 1 kleine trolley nodig hebben! Ideaal! Ik denk dat ik er toch nog een roze set bij koop voor mijzelf. Voor als we langer op vakantie gaan. Dan heeft ieder zijn eigen kleur koffer organizers en heb je makkelijk je eigen spullen bij de hand. In de grote koffer passen namelijk meerdere setjes.

Tot slot

De Packing Cubes wegen bijna niets, je hoeft dus niet bang te zijn voor extra gewicht in je reisbagage. Omdat de kleding netjes op zijn plek blijft liggen komen er ook minder snel kreukels en vouwen in. Zelf heb ik de kleding in het middelste tasje opgerold. Zo vind ik het nog overzichtelijker en makkelijker om de kleding eruit te pakken. Ik vind de Packing Cubes erg makkelijk en ik hoop dat ze veel reisjes mee mogen gaan.

De Packing Cubes van Sunflake zijn tijdelijk afgeprijsd als setje van 3 voor € 22,99

koffer-ruimtebesparend-inpakken
Inclusief toilettas passen alle drie de Packing Cubes in mijn trolley, even aandrukken maar het gaat!
Gelukt!

Meer handige tips voor het inpakken van een koffer of trolley

  • Plaats de organizers of de reisartikelen die het meest wegen onderin de koffer bij de wieltjes. Als je deze aan de bovenkant plaatst valt de koffer sneller om.
  • Neem een vuilniszak mee voor de vieze was. Zo houdt je eventuele geuren van de vieze was gescheiden voor de terugreis.
  • Doe een extra zakje om de vloeibare producten zoals shampoo, zonnebrand.. zo’n dopje wil soms wel eens losschieten zonder dat je het door hebt. En uit ervaring weet ik dat dat niet grappig is dat je kleding en alles eronder zit.

Heb jij nog meer handige tips voor het inpakken van de reisbagage? En zouden de Packing Cubes ook een uitkomst voor jou zijn?

8 thoughts on “Koffers en reisbagage efficiënt inpakken met Packing Cubes

  1. Ik gebruik vaak van die ziplock zakjes voor in mijn toilettas. Om mijn toilettas heen gaat nog een pedaalemmerzak (better safe than sorry). Onderbroekjes gaan apart in een ziplock zakje. De rest van de kleding groepeer ik zo gunstig mogelijk (zwaar onder, licht boven). De laatste tijd experimenteer ik met het maken van rolletjes. Zeker met mijn kwetsbare jurkjes die ik kreukvrij wil houden. Deze cubes zien er trouwens wel heel mooi uit!

Geef een reactie