Review: Bambo Nature babyluiers

Kennen jullie de Bambo Nature luiers? Wij hebben deze luiers onder de loep genomen en ze zijn superfijn! Ze zijn lekker zacht aan de billetjes en ze hebben een hoog absorptievermogen. Bovendien zijn de luiers dermatologisch getest en beschikken ze over een aantal milieukeurmerken. Namens Abena.nl mogen wij 5 lezers blij maken met 2 pakken Bambo Nature babyluiers in een maat naar keuze, maar lees eerst even ons review.

Toen ik de vraag kreeg of ik deze luiers wilde testen kon ik natuurlijk geen nee zeggen. De een zweert altijd bij één soort luiers, de ander probeert wel eens iets nieuws uit. Zelf wissel ik regelmatig van luiermerk om zo de verschillen te ervaren. Interessant en leuk om te doen. Dit merk is totaal nieuw voor mij en inmiddels hebben wij de luiers hier thuis al weer op, dus tijd voor een review.

bambo3

Deze foto deelde ik van de week op Facebook en Instagram. Mijn dochter zit dagelijks op haar loopfietsje en vaak moet een popje mee aan het stuur of een pak luiers. Het is belangrijk dat een peuter ook goed kan bewegen in een luiers, daarom is het fijn dat de luiers zacht aanvoelen.

Ik vroeg ook aan jullie of jullie wel eens online luiers bestelden. De antwoorden waren heel divers. Sommige moeders kopen de luiers altijd online, anderen alleen als ze in de aanbieding zijn en met gratis verzendkosten, de ander koopt ze nooit online en de ander gebruikt alleen maar wasbare luiers.

bambo5

Over de Bambo Nature babyluiers

Bambo Nature babyluiers en trainingpants zijn de enige babyluiers met het Scandinavisch milieukeurmerk Nordic Ecolabel, Europees Ecolabel (EU Flower) én FSC-keurmerk. De luiers komen ook als beste uit de test in Zweden en Denemarken. De babyluiers zijn dermatologisch getest en hebben een hoog absorptievermogen, flexibele tapes en een maximaal ademende buitenzijde die ervoor zorgt dat de warmte de luier kan verlaten, maar de urine niet. Dit voorkomt rode billetjes en huidirritatie. De luiers zijn er vanaf maat 0 prematuur tot en met maat 6 voor de iets grotere kindjes.

De Bambo Nature babyluiers zijn milieubewust want..

 • Er wordt geen PVC, optische witmakers, hydraterende lotion of parfum gebruikt.
 • Er wordt gebruik gemaakt van herbruikbare grondstoffen.
 • Er is gedacht aan de vermindering van de hoeveelheid afval tijdens het productieproces.
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van parfum, oliën, geurneutralisators.
 • De luiers bevatten geen Phthalate, Formaldehyde (HCHO), Chlorine (CI), PVC of andere stoffen waarvan bekend is dat deze ongezond, schadelijk voor het milieu of allergeen zijn.

In de absorberende kern zit een hoog percentage zetmeel, dat van nature super absorberend en biologisch afbreekbaar is. De houtpulp die gebruikt wordt, komt uit Scandinavische duurzame bossen. Hier worden meer bomen geplant dan omgehakt.

Over Abena

Toen ik voor het eerst op de website van Abena kwam dacht ik in eerste instantie niet aan babyluiers. Op de homepage staat het een en ander over incontinentie en daarbij kon ik de link niet meteen leggen met baby’s. De Bambo Nature babyluiers die ze verkopen zijn dermatologisch getest, beschikken over een aantal milieu keurmerken en hebben een hoog absorptievermogen. Dat verklaard natuurlijk al een hoop en daarmee zijn de luiers voor elk kindje verantwoord. Abena is een familiebedrijf dat topproducten verkoopt aan instellingen, verpleeghuizen en aan de mensen thuis.

Review Bambo Nature babyluiers

bambo4

Ik ontving een pak Bambo Nature babyluiers in maat 4, geschikt voor kinderen van 7 tot 18 kilo. Hier zaten 30 stuks in. De luiers hebben 1 printje en in deze maat is het een teddybeer. Je kunt duidelijk aan de afbeelding zien wat de voor- en achterkant is van de luier. De luiers voelen superzacht aan en zijn dun. De plakstrips blijven prima op hun plek. De achterkant is bij deze luiers niet elastisch dus aan die kant niet rekbaar. Dat ben ik bij andere luiers wel gewend. De zijkanten zijn daar in tegen wel elastisch en daarom sluiten de luiers goed aan. Zowel overdag als ’s nachts neemt de luier veel vocht op. Wij hebben slechts eenmalig een klein ongelukje gehad dat de luier lekte na een lange nacht. Verder zijn we erg tevreden en het voelt goed om op deze manier een steentje bij te dragen aan de natuur.

Voordelen

 • Milieuvriendelijk en duurzaam: Scandinavisch milieukeurmerk Nordic Ecolabel, Europees Ecolabel (EU Flower) én FSC-keurmerk.
 • Hoog absorptievermogen.
 • Dermatologisch getest.
 • Ook voor ’s nachts geschikt.
 • Dun en zacht.
 • Ook in grootverpakkingen verkrijgbaar. In maat 4 betaal je voor 60 stuks slechts 19,99.
 • Ook luiers voor premature baby’s.

Nadelen

 • Niet overal verkrijgbaar in de winkels. (Wel online te bestellen op Abena.nl)

Gratis proefpakketje

bambo6

Ik ontving naast de luiers ook een proefpakketje met luierbroekjes in maat 5. De luierbroekjes wil mijn dochter helaas niet aan maar ik kan mij voorstellen dat ze handig zijn wanneer je met de zindelijkheidstraining begint. Je trekt de luier aan als een onderbroekje en daarmee is het handig om snel aan en uit te doen. Wil jij de luiers of luierbroekjes ook proberen? Dan kun je via deze link een gratis en geheel vrijblijvend proefpakketje aanvragen.

Win 2 pakken luiers in een maat naar keuze!

Ben jij na het lezen van dit blog ook enthousiast geworden en wil jij 2 pakken luiers winnen? Namens Abena mag ik 5 lezers gelukkig maken met 2 pakken luiers in een maat naar keuze. Wat moet je daar voor doen?

 • Laat hieronder of op onze Facebooksite weten welke luiermaat je kindje draagt.
 • Deel deze winactie openbaar op Facebook of Twitter.

De winnaars maken we op 25 februari bekend.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

19 thoughts on “Review: Bambo Nature babyluiers

Geef een reactie