review-greentom-kinderwagen

Onze ervaring met de groenste kinderwagen ter wereld: GreenTom!

Hi! Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben de moeder van een tiener (Noah), een peuter (Eli) en een kleine dreumes (Filou). Met ons gezin van 5 proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Dat betekent duurzaam wonen & leven, maar hoe doe je dat met kinderen? Op mijn blog Een Goed Verhaal geef ik regelmatig tips. Over energie besparen, afval verminderen en over welke bewuste keuzes wij maken. Bijvoorbeeld met een duurzame aanschaf, zoals onze groene kinderwagen: GreenTom!

Over GreenTom

Stiekem ben ik best een beetje trots als wij rondrijden met onze groene kinderwagen. Hij is namelijk niet alleen groen qua uiterlijk, maar hij is ook nog eens hartstikke groen geproduceerd!

De GreenTom is gemaakt van 100% gerecycled plastic en bioplastic. En het is Dutch design! Het matrasje in het wiegje is gemaakt van Texels schapenwol en wanneer deze duurzame kinderwagen echt niet meer kan, kun je hem terugsturen en wordt hij helemaal opnieuw gerecycled. Tof toch?

Dat de wagen gemaakt is van plastic, wil niet zeggen dat het niet comfortabel aanvoelt. Integendeel! Het frame is heel stevig en de voetenzak voelt juist weer heel zacht en soepel aan. Terwijl beide toch echt gemaakt zijn van gebruikte PET-flessen.

ervaring-greentom-groene-kinderwagen

greentom-review-blog

Ervaring met GreenTom kinderwagen

Wij zijn heel blij met deze kinderwagen. Hij is ontzettend licht en wendbaar. Een compleet verschil met onze vorige kinderwagen, de Mutsy Evo Urban Nomad, die juist heel zwaar en log was. Ook al wisten we dat ik destijds in verwachting was van een meisje, kozen we toch voor een zwart frame en een groene stof. Het moest namelijk wel een stoere kinderwagen zijn waar de grote broers ook achter zouden willen lopen.

ervaring-greentom-kinderwagen

Wij kozen voor de GreenTom 3-in-1 kinderwagen. Hiermee hebben we een carrycot, reversible kinderwagen en classic buggy in 1x in huis. De carrycot hebben we ruim een half jaar gebruikt. Toen Filou op haar buik over de rand probeerde te klimmen hebben we de wagen meteen omgebouwd tot reversible. Tot 2 maanden geleden keek ze nog gezellig naar ons, maar sinds kort zit Filou met haar snoetje naar voren en kan ze beter om zich heen kijken. We gebruiken nu de classic en zit ze helemaal rechtop. Als het straks weer wat kouder wordt gebruiken wij de bijpassende “footmuff”. Dat is een zachte gevoerde slaapzak, ook weer gemaakt van gerecycled plastic.

De GreenTom kinderwagen tover je snel om in een buggy en hij is makkelijk heel klein op te vouwen. Een ideale buggy voor op vakantie dus. Dat was voor ons een groot +punt om over te stappen op een andere kinderwagen, want de buggy staat bij ons in de hal en we wilde hem wel makkelijk kunnen opbergen. Het idee was om hem steeds ingeklapt onder de trap te zetten, maar hij staat eigenlijk altijd ready to go in de hal. Maar omdat hij niet zo groot is, staat hij niet in de weg.

ervaring-greentom-kinderwagen

Nadelen aan de GreenTom

Het enige nadeel vind ik de beperkte opbergruimte onder de kinderwagen. Ik hang nu de boodschappen achter de buggy, maar dan moet ik er wel op letten dat het niet topzwaar wordt, want dan valt de kinderwagen om. Er is een aparte shopper verkrijgbaar die je onder de wagen aan het frame  kunt bevestigen. Die staat dan ook op mijn verlanglijstje voor de feestdagen.

Tot slot

Deze duurzame kinderwagen is eigenlijk heel simpel qua design. Er zijn niet heel veel verstelbare onderdelen, wat de wagen aan de ene kant heel stevig maakt, maar aan de andere kant niet heel veelzijdig. De duwstang is bijvoorbeeld niet in hoogte verstelbaar. Het is dus wel belangrijk dat alle gebruikers een oefenrondje maken met de kinderwagen, voor je hem aanschaft.

Kortom: Ik kan de GreenTom zeker aanraden!

De GreenTom Upp 3 in 1 kinderwagen is in verschillende kleuren te bestellen vanaf €599,- via de webshop van GreenTom of bij BabyPark.

review-greentom-kinderwagen

Wil je meer tips hoe je milieubewustere keuzes kunt maken met je gezin, zonder meteen geitenwollensokken te dragen? Volg mij dan op Instagram @mirjam_hart en check mijn blog! Ik deelde bijvoorbeeld al eerder onze ervaring met wasbare luiers en mijn favoriete duurzame kindermodemerken.

greenttom-duurzame-kinderwagen

3 thoughts on “Onze ervaring met de groenste kinderwagen ter wereld: GreenTom!

  1. Mag ik vragen hoe groot jullie zijn?
    Op dit moment is de greentom nergens in de buurt te zien (ook omdat hij tijdelijk is uitverkocht). Ik ben niet zo groot dus voor mij is de hoogte vast prima maar mijn vriend is 1,82.

    Ik zie dat dit best een oude review is dus ik hoop dat je nog vragen beantwoordt 🙂

Geef een reactie