Nerf-infinus-review

Review: Nerf N-Strike Elite Infinus

Cool! De nieuwe Nerf Infinus blaster is de gaafste uit onze Nerf verzameling. Mijn jongens battelen vaak samen met hun blasters en nu heeft deze mama er eindelijk ook één. Ik mocht namelijk de Nerf N-Strike Elite Infinus reviewen en vertel jullie er graag meer over. Voordat de kinderen deze Nerf zagen en mee mochten spelen, hebben papa en mama er ’s avonds een berg lol mee gehad…

Als ik ergens een review over schrijf voor mijn blog, dan test ik de producten of diensten alleen, samen met mijn kinderen of met het hele gezin uit. Het ligt er maar net aan wat het is. Ik kreeg de vraag of mijn zoontjes van 8 en 10 jaar nog gek waren op Nerf. Dat zijn ze zeker nog steeds! We hebben er nu een stuk of zes, waarvan een hele grote Raptorstrike, een boog (kom even niet op de naam) en een paar kleinere Nerf blasters waar maar 1 dart per keer in kan. De Nerf Infinus hebben we met alle plezier eerst zonder onze kinderen getest. Dat was lachen joh! Het leven is al serieus genoeg en papa en mama mogen ook wel eens lol hebben (met Nerf blasters). Dat is eens een keer wat anders dan ’s avonds met elkaar filmseries bingewatchen of gamen. 😉

ner-infinus-review
Achter zo’n zitzak heb je natuurlijk een mooie dekking!

Nerf N-Strike Elite Infinus; hoe werkt het?

Deze Nerf blaster is volledig geautomatiseerd met een ruime voorraad van 30 darts in het enorme, volautomatische magazijn dat onder de blaster hangt. Dankzij de snel-laad technologie kan je het magazijn gewoon vullen terwijl je in volle actie bent: je legt de darts bovenin in de blaster en je Infinus zuigt ze op en plaatst ze automatisch in het magazijn. Je kunt dus strijden en laden tegelijk! Hoe handig is dat? Zo heb je geen tijd te verliezen tijdens een battle.

De Nerf N-Strike Elite Infinus werkt op dikke 4 D 1,5 V LR20 batterijen. Deze zitten er niet bij en moet je zelf aanschaffen. Dit vonden we wel jammer want die hadden we niet in huis toen we de Nerf ontvingen. Ik kocht twee verpakkingen met twee D 1,5 V LR20 batterijen in de supermarkt en was hiervoor ongeveer 9 euro kwijt. Toch handig om te weten als je de Nerf Infinus blaster cadeau wilt doen. Zonder batterijen werkt deze Nerf blaster niet…

review-nerf-infinus
De darts worden automatisch opgezogen.

Voor welke leeftijd is de Nerf Infinus blaster geschikt?

Op de verpakking staat aangegeven dat de Nerf N-Strike Elite Infinus geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor zowel jongens als meisjes is dit leuk speelgoed voor buiten en binnen. Je kunt er heel goed alleen mee spelen maar ook battelen met je vriendjes en vriendinnetjes.

Is Nerf veilig?

Ik kan mij goed voorstellen dat sommige ouders twijfels hebben bij het kopen van Nerf blasters en vragen hebben zoals; “is het verantwoord speelgoed voor mijn kindje en is het veilig?”. Ik vind dat de verantwoording in de omgang met de blasters bij de ouders ligt. Het is handig om voorafgaand aan het spelen een paar huisregels in acht te nemen. Een goed voorbeeld doet volgen. Laat kinderen nooit op dieren en in het gezicht van anderen schieten. Je kunt voor het battelen ook speciale veiligheidsbrillen van Nerf aanschaffen om de kinderogen te beschermen. De darts zijn gemaakt van een soort schuim en voelen erg zacht aan. Het doet daarom niet snel zeer als je van een afstand geraakt wordt.

review-nerf-infinus

Onze ervaring met de Nerf N-Strike Elite Infinus

Ja en nu is het de vraag, wat vinden wij nou van de nieuwe Nerf N-Strike Elite Infinus? Wij vinden hem allemaal te gek en we spelen er om de beurt mee. Als we tijdens een battle gaan kiezen dan wil iedereen de Nerf Infinus. De darts worden mega-snel opgezogen en je hoeft de battle niet te onderbreken om de darts bij te vullen.

De Nerf blaster is makkelijk in gebruik, magazijn en darts erin en je bent er klaar voor. Als het LED lampje bovenin groen brand is de Nerf klaar voor gebruik. Je kunt de darts snel achter elkaar schieten maar daarvoor moet je wel tegelijkertijd twee handelingen uitvoeren. Als het lampje oranje gaat branden dan zijn de darts op. Aan de zijkant zit een klepje die je open kunt doen om te zien of er een dart in zit. Als je dit klepje open doet dan brand het lampje rood. Je kunt dan niet schieten.

De Nerf is van stevig en degelijk materiaal en zal niet snel kapot gaan. Toch wil ik nog iets kwijt over het leeftijdsadvies voor de Nerf N-Strike Elite Infinus blaster. Deze blaster is voor mijn 8 jarige zoon te zwaar om een hele tijd mee rond te lopen. De Nerf Infinus heeft met batterijen een gewicht van ongeveer 2,5 kilo. Als hij de blaster ergens bovenop zet gaat het prima maar rondlopen ermee is lastig. Mijn 10 jarige zoon heeft hier geen problemen mee. Om deze reden zal ik de Nerf N-Strike Elite Infinus eerder aanraden voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Een 8 jarige kan beter met de Raporstrike of kleinere blasters overweg.

De Nerf N-Strike Elite Infinus is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €95,95 maar ik heb deze bij zowel Bol.com als bij Intertoys al veel goedkoper in prijs gezien.

Is deze coole Nerf blaster iets voor jullie?

review-nerf-infinus

Geef een reactie