Anti muggen pleisters stickers review ervaringen - Verschil Squitos en Action Bettys Nature

Review en vergelijking: Squitos en Betty’s anti muggen pleisters/stickers van de Action

Kennen jullie de anti muggen stickers met vrolijke dierenkoppen van het merk Squitos? Ik gebruik ze al twee seizoenen voor mijn kinderen, om die irritante prikbeestjes bij hun weg te houden. Zo’n hip Squitos blikje met anti muggen pleisters koop je onder andere bij Etos en kost 7,95. Een tijdje geleden ontdekte ik soortgelijke pleisters van Betty’s Nature bij de Action, voor slechts 0,99 per pakje. Het prijsverschil van bijna 7 euro maakte mij nieuwsgierig! Wat zijn de verschillen? Welke muggen pleisters zijn de beste? Ik zocht het voor jullie uit.

Hoe werken anti muggen pleisters?

Heb jij ook zo’n hekel aan muggen? Ik vind de jeuk na een muggenbeet altijd zo verschrikkelijk irritant. Brrr. Gelukkig heb je daar wel allerlei middeltjes voor, maar als je muggenbeten kunt voorkomen is dat natuurlijk prettiger.

Anti muggen pleisters zijn patches (in de volksmond eerder anti muggen pleisters, plakkers of stickers genoemd) voorzien van muggenwerende ingrediënten om muggen op afstand te houden. Je kunt ze op kleding, meubels en voorwerpen plakken en ze werken voor ongeveer 72 uur.

Je kunt de intelligente muggenstickers gebruiken door ze zichtbaar of onzichtbaar op kleding plakken, zoals aan de binnenkant van een jurkje of rok. Voor mijn kinderen hoef ik ze niet perse te ‘verstoppen’. Wij plakken ze gewoon op de broek of op een shirt als we naar gebieden gaan waar veel muggen zijn. Ook voor thuis en kamperen zijn ze ideaal. Je plakt ze dan het best aan het hoofdeinde van de bedden, of op de slaapzakken, om zo de muggen bij je hoofd te verjagen.

Het is niet de bedoeling om de stickers direct op de huid te plakken.

Verschil anti muggen pleisters stickers Action en Squitos - Review Ervaringen

Anti muggen pleisters Squitos

Ik zal beginnen met de anti muggen pleisters van Squitos, die ik al wat langer ken en gebruik. Voor 7,95 krijg je 24 ronde stickers met vrolijke dieren. Ze zitten per 6 in 4 gesealde zakjes verpakt. Je krijgt er een handig bewaarblikje bij en in het blikje zit ook een gebruiksaanwijzing.

Op een zijde van de gebruiksaanwijzing stellen alle dieren zich in het Engels voor. Dit is ook leuk om voor te lezen aan je kindje. Zo heb je bijvoorbeeld Billy the Bear, Leo the Lion en Ralph the Racoon. Mijn dochter vind ze erg leuk allemaal!

Review Squitos Anti Muggen Pleisters Stickers
Squitos review ervaringen

Kenmerken anti muggen pleisters Squitos:

 • 100% natuurlijk
 • Houdt muggen 72 uur op afstand
 • Bevat geen DEET
 • Geschikt vanaf 0 maanden, dus ook voor baby’s!
 • Ingrediënten: citronella olie en eucalyptus olie
 • Hip bewaarblik
 • 24 stuks
 • Prijs: 7,95

Anti muggen pleisters Action

De Betty’s Nature (volgens mij eigen merk verzorgingsartikelen van de Action?) anti muggen pleisters zitten in een zakje met ziplock sluiting verpakt. Op de 24 stickers staan leuke en schattige dieren. Volgens mijn kinderen zijn ze even leuk als die van Squitos.

Anti muggen pleisters stickers Action Bettys Nature Review Ervaringen

Kenmerken anti muggen pleisters Action:

 • Sterke geur
 • Houdt muggen 72 uur op afstand
 • Bevat geen DEET
 • Ingrediënten: cymbopogon winterianus herb extract, eugenol, cymbopogon schoenanthus olie, eucalyptus citriodora oil.
 • Let op: kan allergische reactie veroorzaken
 • Bewaren in hersluitbaar ziplock zakje
 • 24 stuks
 • Prijs: 0,99

Verschil Squitos en Action muggen pleisters

Waar zit dan behalve in de prijs, zo’n groot verschil? Mijn eerste logische gedachte was: bij Squitos betaal je extra voor het toffe bewaarblik. De verpakking ziet er luxer uit dan die van de Betty’s Nature Anti Muggen Pleisters van de Action. Zijn de de pleisters op, dan kun je het bakje voor andere doeleinden bewaren.

Toch zijn er nog meer verschillen tussen de antimuggenstickers van de Action en Squitos. Het formaat is quasi hetzelfde, de dieren zijn allemaal leuk, plakken beide goed en zijn na gebruik allebei makkelijk te verwijderen. Maar wat dan zijn dan grote verschillen?

 • De geur. De anti muggen stickers van de Action vinden wij echt heftig ruiken. De geur is bij Squitos veel aangenamer.
 • De ingrediënten. De anti muggen pleisters van de Action bevatten veel meer ingrediënten.
 • De stickers van de Action kunnen (vanwege de ingrediënten) mogelijk een allergische reactie veroorzaken.

Welke anti muggen stickers zijn de beste?

Er zijn genoeg mama’s die met de Action anti muggen stickers tevreden zijn. Net als Squitos worden de Betty’s Nature patches al jaren verkocht. Toch kiezen wij voor Squitos. Die walmen niet zo erg als die van Action (mijn kinderen vinden die van Action stinken!) en er zitten slechts twee ingrediënten in. Bij stickers van de Action kennen wij de helft van de ingrediënten niet en er word op de verpakking gewaarschuwd voor mogelijk allergische reacties. Ook staat hier niet op of de pleisters geschikt zijn voor baby’s. Ik zou het niet eens durven om op de kleertjes van een baby te plakken. Dat zijn voor mij eigenlijk al redenen genoeg om voor Squitos te gaan.

Je kunt natuurlijk altijd nog door muggen geprikt worden, maar wij merken wel dat wij een stuk minder last hebben van muggensteken, indien wij de anti muggen pleisters gebruiken. Hopelijk heeft deze review jullie een beetje geholpen.

Ik ben benieuwd of jullie ook ervaringen met anti muggen pleisters hebben. Laat je een reactie achter?

*Dit artikel is niet gesponsord. De producten voor deze review heb ik zelf gekocht. Wel bevat het blog affiliatelinkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

6 thoughts on “Review en vergelijking: Squitos en Betty’s anti muggen pleisters/stickers van de Action

 1. gezien het op de kleding gaat en niet op de huid halen wij ze bij de action.

  Je kan ze ook onder aan de broek oid plakken. Ik vond het opzich mee vallen en niet meer stinken als sommige sprays die wel op de huid gaan.

 2. Wij gebruiken de stickers van de action plak de stickers altijd op de kleding en nooit direct op de huid.
  mijn kinderen vinden ze niet stinken en worden bijna niet meer geprikt

 3. Nog nooit geprobeerd eigenlijk! Ik zou deze dan meer voor mezelf moeten gebruiken gezien ik degene ben thuis die lekgeprikt wordt. Mijn zoon heeft nooit ergens last van haha. Met dit soort dingen ga ik eigenlijk nooit echt voor de budgetversie, ik heb toch altijd het idee dat deze iets minder grondig getest worden voordat ze de markt op gaan.

Geef een reactie