Muggen op afstand houden

Muggen op afstand houden

Muggen, ze zijn er weer! Maar hoe houden we deze irritante, prikkende én zoemende beestjes uit onze buurt vandaan? Of je nou op de camping staat, thuis bent of met je kinderen een wandeling in de natuur maakt… wij delen in dit blog een paar handige tips om die vervelende muggen op afstand te houden.

Een muggenbeet is niet alleen erg vervelend, maar wist je dat een mug ook ziekten zoals malaria, knokkelkoorts (dengue) en gele koorts kan overbrengen? Dat is natuurlijk het laatste wat we willen…

Toch zijn muggenbeten helaas niet altijd te voorkomen. Wel kun je zelf maatregelen nemen om je deze zomer tegen muggen te bewapenen.

Insecten horren plaatsen

Het is een beste investering om je huis van horren te voorzien maar het blijkt goed te werken. Je kunt ze via diverse sites zelfs op maat laten maken. Als je ze goed plaatst is de kans nog klein dat er muggen en vliegen naar binnen komen.

Producten met DEET

De drogisterijschappen liggen vol met DEET producten. Anti-insecten producten met het stofje DEET werken goed bij het bestrijden van muggen- en tekenbeten.

Belangrijk om te weten: niet alle anti-insecten producten (met of zonder DEET) zijn geschikt en veilig voor baby en kind!!! Lees voor gebruik de verpakking en gebruiksaanwijzing of vraag een gediplomeerd apotheker of drogist om advies.

Citronella kaarsen

Citronella kaarsen worden ook wel anti muggen kaarsen genoemd en herken je meteen aan hun geur. Ze ruiken sterk naar citroen en houden daarmee muggen op afstand. Tegenwoordig heb je de kaarsen in allerlei formaten en vormen. Van terracotta schalen tot gekleurde lowboys. Zo staan ze nog eens hip op de tuintafel of op je balkon!

Ventilator of airco aan

Ventilatoren en airco’s hebben twee hele fijne voordelen en zijn nu nog volop verkrijgbaar. Ze houden je (slaap)kamer koel en je houdt hiermee de muggen op afstand. Het geeft niet de volledige bescherming maar de meeste muggen hebben een hekel aan de sterke luchtstroom en blijven daarom uit de buurt.

Planten die muggen weghouden
Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

Planten die muggen weghouden

Het is over het algemeen bekend dat de planten Lavendel, Rozemarijn, Munt, Kattenkruid, Citroengras en Goudsbloem muggen weghouden. Aanraders om in je tuin te planten als je niet tegen muggen kan. Een aantal van deze planten worden ook als ingrediënt voor anti-insectenmiddelen gebruikt. Zo heb ik voor ons kampeeravontuur armbandjes met Citroengras-olie gekocht. Of ze daadwerkelijk muggen afweren, dat gaan we volgende maand op de camping ervaren. 😉

Wat gebruik jij het liefst om muggen op afstand te houden?

Lees ook:

*De uitgelichte foto van de jongen met muggen is van ElizaVeta – Shutterstock

2 thoughts on “Muggen op afstand houden

Geef een reactie