review-elly-terapy

Review: Terapy Elly zitzak

Elly is onze nieuwe roommate. Ehh nee.. ik heb het niet over je vriendin, je schoonmoeder of iemand uit verweggistan. Ik heb het namelijk over de stijlvolle en beste zitzak van Terapy die geschikt is voor het hele gezin. Dat is fijn hè? Met Elly kun je heerlijk chillen en tot rust komen. Wij hebben het mogen testen en we zouden Elly voor geen goud willen omruilen voor een ander merk zitzak. Zelfs de kinderen zijn dol op haar! Ze mag blijven hoor. 😉

Zitzak kopen; kies een kleur die bij je interieur past

Een zitzak kopen is niet zo gemakkelijk als ik dacht. Een zitzak of ligzak moet natuurlijk lekker zitten maar de kleur en de zitzak vulling zijn ook belangrijk. Na de zomervakantie dit jaar heb ik namelijk een vakantiefoto op een grote zitzak laten bedrukken. Wat een misser! Hij is cool hoor, daar niet van, maar niet voor het doel wat ik in gedachten had. Naast de kleurige foto is de rest van de zitzak gifgroen en daar heb ik achteraf een beetje spijt van. Tijdens het ontwerpen dacht ik niet echt na over de kleuren maar keek ik alleen naar wat ik mooi vond. Zo jammer.. want het paste helemaal niet bij het totaalplaatje van ons interieur in de woonkamer! Het ding vloekte enorm. Dat is de reden waarom de kinderen deze zak in hun speelkamer mogen gebruiken om mee te spelen. Ik wil dat ding dus echt niet in de woonkamer zien, terwijl ik hem wel voor die bestemming in gedachten had.

Toen ik door Terapy werd benaderd met de vraag of Elly bij ons mocht komen wonen, hoefde ik daarom niet lang na te denken. Nu heb ik er ein-de-lijk één gevonden die helemaal in ons interieur past. Eentje in natuurtinten en die niet saai is. Joepie! Welkom Elly!

Ergonomische verantwoorde zitzakken voor een betere houding

Een goede lichaamshouding is belangrijk. De zitzakken van Terapy passen zich aan je lichaam aan. Hierdoor wordt je lichaamsgewicht verdeeld en wordt de druk op je wervelkolom verlicht. Dat is nog eens ontspannen! In de zitzak van Terapy kun je heerlijk ontspannen, maar het is dus tegelijkertijd ook nog eens goed voor je houding. En het zit echt heerlijk. Als de kinderen naar school zijn en ik het rijk voor mij alleen heb dan zit ik er ook regelmatig op. Vaak als ik even een pauze inlas tijdens het werken (ik kan mij namelijk niet voor langere tijd concentreren) dan plof ik even heerlijk op Elly neer. Nu kun je ook een soort druppel stoel van de zitzak maken. De druppel werkt als volgt; je zet de zitzak rechtop, duwt een uiteinde naar binnen. Je gaat dan op die deuk zitten en Elly past zich aan naar jouw lichaam. Het filmpje hieronder laat beter zien wat ik bedoel.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=voXpyxTdIks[/embedyt]

Ervaring met de Therapy zitzak Elly

Dit keer ging ik dus echt kijken naar de kleur die bij ons interieur past. En dat zijn dus natuurtinten. Grote dingen zoals meubels en zitzakken met een opvallende kleur (groen, roze of blauw) zouden hier echt in de woonkamer vloeken. Even twijfelde ik of ik voor een effen kleur zitzak wilde gaan, bijvoorbeeld de zand of bruine Elly. Toch ben ik blij met de ‘Rainbow Classic’ keuze. Het mag dan wel weer een beetje opvallen maar ook niet té. Ik zal je vertellen over mijn ervaringen met de Elly zitzak.

Elly Rainbow Classic

Al snel stond de postbode met een grote doos in de achtertuin. Dat was eigenlijk niet de bedoeling.. Maar goed, ik ben al blij dat ik die joekel van een doos niet bij het postkantoor op hoef te halen. Bovendien betwijfel ik of de doos in mijn auto zou passen. De doos is wel heel leuk om te hergebruiken als speelhuisje of tijdmachine. Door de grote doos en een plastic zak over de zitzak kan de zitzak bijna onmogelijk door het transport beschadigen. De regenboog kleuren van de zitzak zijn mooi en niet te bont.

terapy-elly-review

Vulling zitzak

Wat mij na het uitpakken meteen opviel was hoe zacht Elly is. Vanwege de compacte vulling, bestaande uit superzachte EPS parels, in combinatie met rekbaar katoen zijn Terapy zitzakken comfortabeler dan andere zitzakken. De zitzakken zijn ergonomisch vormgegeven en daardoor helemaal verantwoord. Doordat er minder lucht in de parels zit, verliest de zitzak minder snel zijn volume en blijft de vorm behouden. Terwijl de binnenhoes ervoor zorgt dat de EPS parels niet kunnen ontsnappen, kan de buitenhoes eenvoudig op 30 graden gewassen worden. Daar scoor je bij mij echt bonuspunten mee. Zeker bij gezinnen met jonge kinderen. Overal kom ik plakhandjes tegen van mijn peuter. Dus dat de hoes van de zitzak wasbaar moet zijn, is eigenlijk wel een must.

Tot slot

Je kunt de Elly zitzak op verschillende manieren gebruiken. In druppelvorm (erg stijlvol en comfortabel), gewoon erop zitten of erop gaan liggen. Kan allemaal. Wat ik ook merk in vergelijking met de andere zitzak, is dat er in de Terapy zitzak Elly veel meer vulling zit. De Elly Therapy bijvullen met korreltjes is te doen omdat je de binnenzak ook kunt openritsen. Ik denk alleen niet dat dit snel nodig zou zijn want de zitzak is echt tot de top gevuld. Ik geniet er nu nog even van voordat de kinderen straks weer uit school komen. Straks mogen de kids weer op Elly liggen. Het is ook een fijne chillplek om boekjes voor te lezen. Wij zijn er blij mee! Dankjewel Terapy.

terapy-elly-ergonomische-zitzak

De ergonomische Terapy zitzakken zijn in veel verschillende kleuren en typen verkrijgbaar. De meest populaire zitzak van Terapy is de ‘Elly’ die wij mochten testen voor een eerlijke review, (adviesprijzen zijn € 129-159). Ook is er de mogelijkheid om voor een grote zitzak of kinder zitzak te kiezen. Elly is verkrijgbaar in 15 standaardkleuren, twee regenboogdessins twee keer een art design. Mocht je een zitzak van Terapy voor de feestdagen als cadeau willen kopen, dan zou ik de zitzak voor 5 december bestellen. De zitzakken van Terapy zijn nu scherp geprijsd en hebben kortingen tot 50%.

Zou een Terapy zitzak iets voor jou zijn?

2 thoughts on “Review: Terapy Elly zitzak

Geef een reactie