lego-movie-2-game-spel-nintendo-switch

Review: The LEGO Movie 2 Videogame

LEGO fans opgelet! Begin februari 2019 ging de film The LEGO Movie 2 in première en aan het eind van die maand kwam The LEGO Movie 2 videogame uit voor de Nintendo Switch, Playstation 4, de Xbox One-reeks inclusief de Xbox One X en PC. Wij hebben de nieuwste LEGO videogame nu een paar weken met op Nintendo Switch console getest, en mijn kinderen vinden het een fantastisch spel! In een kort filmpje vertellen ze er zelf ook wat over…

Wij spelen graag videogames op onze Nintendo Switch en als de schermtijd voorbij is, dan spelen mijn jongens regelmatig met een bak LEGO. Toen ik de jongens vertelde dat ze het videospel LEGO Movie 2 kregen maakten ze meteen een vreugdedansje. 🙂

Met ons gezin hebben wij samen de films The LEGO Movie 1 & The LEGO Movie 2 tijdens het Kinepolis Kidsweekend in de bioscoop gezien en dat waren beide erg leuke films. Zo tof dat er nu dus ook een videogame over de film(s) is.

Over The LEGO Movie 2 Videogame

Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en de LEGO Groep hebben dit toffe spel gelanceerd op 27 februari 2019. De videogame is gebaseerd op het nieuwe animatiefilmavontuur The LEGO Movie 2: The Second Part van Warner Bros. Pictures, die in de bioscoop te zien is.

Het verhaal begint in de verlaten woestenij van Apocalypsstad, waar buitenaardse indringers Steenstad in puin hebben achtergelaten! Emmet, Lucy en hun fantastische metgezellen verlaten hun eigen wereld om hun vrienden te redden van de vreemde bewoners van het verre Zusterstelsel.


“The LEGO Movie 2-videogame bevat de verbazingwekkende omgevingen en actie uit de originele succesvolle The LEGO Movie uit 2014 en het vervolg daarop. Kinderen kunnen spelen als Emmet, Lucy en andere schattige personages”, aldus Arthur Parsons, hoofd ontwerp van TT Games Studios. “Families en vrienden kunnen samen missies voltooien en verborgen relikwieën verzamelen om hun collecties uit te breiden in fantastische LEGO®-omgevingen en -locaties die tot leven komen met een duizelingwekkende hoeveelheid voertuigen en wezens.”

“Verbeelding en creatie zijn de kenmerken van het spelen met LEGO en The LEGO Movie 2-videogame maakt deze belofte waar”, aldus Sean William McEvoy, VP digitale spellen en apps, de LEGO Groep. “Bouwopdrachten moedigen de spelers aan om hun creativiteit te tonen en op verschillende plaatsen voorwerpen te bouwen om puzzels op te lossen.”

Fragment uit de LEGO Movie 2 Game

Onze ervaring met de nieuwe LEGO game

Dit kleurrijke spel viel hier meteen in de smaak. Natuurlijk omdat wij LEGO fans zijn maar ook omdat onze kids zich oneindig kunnen vermaken met deze nieuwe LEGO videogame. Deze game wordt hier een paar keer per week gespeeld. Je kunt je eigen personage creëren of kiezen uit een van de hoofdrolspelers uit de film. Tijdens het spelen kun je ook sparen voor skins en als je dat al een tijdje doet dan heb je een garderobe vol aan kostuums. ;-

De game is Engelstalig, wat jammer is voor kleine kinderen die geen Engels kunnen verstaan. Toch is het geen ingewikkeld spel om te spelen. In verschillende werelddelen op het LEGO universum moet je het opnemen tegen vijanden om missies te behalen. Dit kun je alleen doen of samen.


Note: het geluid van het filmpje staat wat zacht.

Als je de missie gehaald hebt kun je naar een andere wereld maar je kunt er ook nog even blijven om de mooiste dingen te bouwen. Persoonlijk vind ik dat The LEGO Movie Videogame meer op kinderen dan op volwassenen is gericht. Ik vind het leuk om samen met mijn zoontjes mee te spelen maar mijn man vind het toch iets ’te speels’ met de Duplo elementen.

Gezien de meeste games die wij met de Nintendo Switch spelen tussen de 50 en 60 euro liggen heeft The LEGO Movie 2 Videogame een vriendelijk prijsje van 34,95 voor de Switch. En als ik zie hoeveel mijn kinderen dit spel spelen is het het geld echt wel waard.


Lijkt jullie The LEGO Movie 2 Videogame ook leuk?

*Dit blog bevat affiliatelinkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

Geef een reactie