Tomado contactgrill TGC4001S Review

Review: Tomado contactgrill met zwevende bovenplaat

Een contactgrill, heb jij er al één in je keuken staan? Met zo’n grillapparaat maak je natuurlijk de allerlekkerste homemade tosti’s en panini’s. Van het merk Tomado kregen wij de kans om een grote contactgrill te reviewen en ik kwam er al snel achter dat je daar nog véél meer lekkere gerechten mee kunt maken…

De timing om te gaan testen was perfect. Ik wilde graag eens een paar eigen panini recepten proberen en dat lukte niet zonder grill. Panini broodjes in de oven of in de pan bereiden heeft jammer genoeg niet dat knapperige ‘panini effect’ zoals je een broodje in een lunchroom besteld. Om thuis toch lekkere panini’s te maken heb je een contactgrill of tostiapparaat nodig. Afgelopen week, net voor mijn eigen verjaardag, kwam de postbode aanbellen met een groot pakket; de Tomado contactgrill TGC4001S en ik ben er echt super blij mee!

Tomado contactgrill TGC4001S

Tomado grote contactgrill TGC4001S ervaring

De Tomado contactgrill heeft een groot grilloppervlak van 30 bij 24 cm. Het grote grilloppervlak heeft als voordeel dat je tegelijkertijd meer of grotere stukken brood,vlees of groente kunt grillen. Er passen wel twee tosti’s naast elkaar op! Het apparaat verbruikt 2000 watt en de grillplaten zijn zowel plat als dubbel te gebruiken. Met de knop aan de voorkant stel je de temperatuur in en aan de rechterkant kun je de zwevende plaat los- en vastzetten.

Waar kun je de grote contactgrill voor gebruiken?

Tomado tosti grill getest

Wij hebben het apparaat op verschillende manier gebruikt en er hamburgers, tosti’s en panini’s mee gemaakt. Je kunt de Tomado contactgrill ook openklappen en als tafelgrill gebruiken. Heel gezellig (en voor de kinderen leuk en leerzaam) om op deze manier samen wat stukjes vlees, vis en groente te bakken. Stokbroodje en wat salades erbij.. Yam yam!

Tomado contactgrill homemade hamburger recept
Hamburger contactgrill recept

Gebruiksgemak

Het keukenapparaat laat zich makkelijk bedienen en warmt snel op. Tosti’s kun je maken zonder de platen in te hoeven vetten (stuk gezonder dan in de pan met boter) en als er een beetje kaas uit is gelopen dan maak je dat heel makkelijk met een stukje keukenrolpapier weer schoon. Heel fijn!

Als je de contactgrill als tafelgrill of voor vlees gebruikt is het wel iets meer schoonmaakwerk. Er zit een afneembaar vetopvangbakje bij die makkelijk schoon te maken is, maar de platen zelf moet je naderhand wel even goed poetsen met keukenpapier en een natte doek. Ik was er ongeveer 15 minuten mee bezig om hem weer spik en span te krijgen.

Panini recept om te maken met de contactgrill

Panini recept voor contactgrill met kaas gerookte kip lente ui en honingmosterdsaus
Gegrilde panini met kaas, gerookte kip, lente uitjes en honing mosterd saus

Met panini’s kun je eindeloos blijven variëren. Met vlees, zonder vlees, met verschillende soorten kazen, groenten… Mijn eigen bedachte en favoriete panini recept deel ik graag met jullie.

Je hebt nodig:

 • Panini broodjes (ik gebruikte de afbak panini’s van Albert Heijn)
 • 48+ (oude) kaas
 • Gerookte kipfilet reepjes
 • Lente uitjes
 • Boter
 • Honing mosterd saus

De panini broodjes moesten volgens de verpakking ongeveer 4 minuten onder de contactgrill. Ik heb het broodje eerst 2 minuten onder de grill verwarmd en daarna opengesneden om te beleggen.

Smeer de onderste helft in met een beetje boter, dan kaas erop, de gerookte kipfilet reepjes en lente uitjes. De bovenste helft smeer je in honing mosterd saus. Nog even op elkaar leggen en ongeveer 3 minuten onder grill verwarmen en klaar is de panini. Eet smakelijk!

Conclusie en onze ervaring met de Tomado contactgrill

Tomado contactgrill review

De budgetvriendelijke contactgrill van Tomado is op meerdere manieren te gebruiken en kent meer voordelen dan nadelen. Wij zullen het apparaat zelf voornamelijk blijven gebruiken om tosti’s en panini’s te maken. De tosti’s en panini’s zijn snel klaar en superlekker, en je hebt er weinig schoonmaakwerk aan. Voor de adviesverkoopprijs van 29,90 vind ik het een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Tot slot nog even alle plus- en minpunt(en) op een rij.

Pluspunten

 • Budgetvriendelijk
 • Gebruiksvriendelijk, makkelijk te bedienen
 • Groot grilloppervlak
 • Zwevende bovenplaat kan los en vast gebruikt worden
 • Kan ook als tafelgrill gebruikt worden
 • Platen hoeven niet perse ingevet te worden bij tosti’s
 • Handig vetopvangbakje
 • 2 jaar garantie

Minpunt

 • Grillplaten zijn niet uitneembaar (dit zou makkelijker zijn geweest met schoonmaken om de vetresten van vlees te verwijderen)

Ben jij na het lezen van onze review ook enthousiast geworden? Bekijk dan hier alle grillapparaten van Tomado.

Geef een reactie