Romantische tuinmeubels en tuin schommels - Tips op de blog

Met deze tuinmeubels creëer je een romantische plek in de tuin

Als je de perfecte plek zoekt om een romantische avond met je geliefde te beleven, wat is er dan beter dan die door te brengen in je eigen tuin? Een plek waar je samen een paar intieme momenten kunt delen. Er zijn echter bepaalde overwegingen die in acht genomen moeten worden om de stemming niet te verpesten. Een daarvan is het meubilair, en dan heb ik het voornamelijk over tuinstoelen en andere zitplekken in de tuin. Ze moeten voldoende comfort en een knus gevoel bieden voor jou en je liefde. Dit artikel geeft tips over hoe je de juiste tuinmeubels kunt kiezen voor je romantische avonden buitenshuis.

Romantische tuinmeubels

Een tuin is een plek die helemaal in het teken staat van ontspanning en genieten van het buitenleven. Zoek je iets om je buitenruimte op te fleuren, of wil je gewoon wat extra zitplaatsen voor gasten, kijk dan eens naar deze fantastische selectie ronde tuintafels en andere meubels. Met de romantische tuinstoelen en andere tuinmeubels die wij benoemen in dit blog, creëer jij in no-time een prachtige ‘love is in the air’ plek in je tuin.

Zelf willen wij onze tuin ook nog eens groot aanpakken. Het liefst zou ik een prachtig aangelegde kasteeltuin of sprookjestuin met grind, fonteintjes, een pergola en rozenstruiken rond ons huis willen aanleggen maar helaas vergt zo’n tuin veel tijd en onderhoud, past het niet bij onze woning en we moeten tot slot ook rekening houden met de kinderen die graag in de tuin spelen. Wel lijkt het ons heel leuk om een romantisch hoekje ‘apart in de tuin’ in te richten. Daar hebben wij plek voor dus dat gaat in de toekomst ook zeker gebeuren.

Bistro tuinset

Samen een terrasje pakken in de stad vinden veel stellen romantisch. Daar zit je vaak aan ronde tafels met stoelen en deze buitenmeubels worden vaak bistro sets genoemd. Ga je naar een romantische stad zoals Parijs of Rome, dan hebben ze daar vaak sierlijke (gietijzeren) bistro sets met tierelantijntjes en bloemenkleedjes. De tafels zijn vaak voor twee personen en niet al te groot. Op deze manier zit je dichter bij elkaar dan een gemiddelde tuinset en dit ervaren de meeste koppels als romantisch. Je kunt de romantiek dus ook degelijk naar je eigen tuin halen. Een manier om dit te doen is door te investeren in een bistro tuinset. Zie jij de romantische diners voor twee al voor je?

Tete-a-tete tuinbank

Het kan moeilijk zijn om een romantisch bankje te vinden met zitplaatsen voor twee personen, maar met het tete-a-tete bankje zul je dat probleem nooit meer hebben. Het is de tuin loveseat en borrelbank van nu! Tete-a-tete bankjes zijn zo ontworpen dat ze perfect zijn om oog in oog met iemand anders te zitten. De zitplaatsen aan weerszijden van de bank zijn heel dicht bij elkaar geplaatst, zodat je je altijd in een gesprek betrokken voelt als je op een van deze banken zit. In het midden zit een tafeltje waar je bijvoorbeeld een borrelplank en je drankjes kwijt kunt. Of misschien een paar kaarsen of een mooie lantaarn wanneer het begint te schemeren.

Tweepersoons ligbed in de tuin

Een kunststof of houten ligbed in de tuin gebruiken de meeste mensen doorgaans om op te zonnen, om op te drogen na een duik in het zwembad of als chillplek. Er bestaan ook hele gave tweepersoons ligbedden voor in de tuin. Hiermee kun je heerlijk knus tegen elkaar aanliggen en als het donker wordt samen naar de sterrenhemel kijken. Super romantisch, maar zet er wel een paar planten tegen de muggen of citronella kaarsen bij in de buurt.

Schommelbank

Wat is er mooier dan knuffelen met je geliefde op een mooie zomeravond? Wat dacht je van door de lucht zwieren terwijl je dat doet! Een romantische tuinschommel of schommelbank is perfect voor twee mensen om samen een lief momentje te delen.

Terrashaard of vuurschaal

Een terrashaard of vuurschaal is een geweldig tuinmeubel om een avond met vrienden en familie door te brengen. Je kunt marshmallows roosteren, genieten van de warme gloed van de vlammen, en verhalen vertellen terwijl je wacht tot de nacht donker wordt. Het organiseren van een kampvuur in de achtertuin geeft je gasten ook iets om nog weken over na te praten!

Wees er zeker van dat je voldoende ruimte hebt in je tuin of op je terras voor je aan dit project begint, want een terrashaard kan nogal wat plaats innemen.

Is een romantische tuin iets voor jou? En welk tuinmeubel zou jij nog graag willen toevoegen aan jouw tuin?

Geef een reactie